Jag måste bara bjussa på ett av mina favoritrecept från min och Annakarins nya bok. När Annakarin bjöd mig på dessa bullar första gången dog jag nästan. De är så sjukt saftiga och goda. Och inte minst lättgjorda jämfört med många andra sorters bullar. Detta SKA ni bara testa!

Du behöver (42 st) :

150 gram smör

5 dl mjölk

1 pkt färsk jäst för söta degar

1 ägg

1 dl strösocker

1/2 tsk salt

1 liter vetemjöl

1 ägg till pensling

Pärlsocker

Smör till långpanna

Fyllning:

150 g rumsvarmt smör

2 tsk vaniljsocker

3 dl florsocker

100g cream cheese

 

Gör så här:

Smörj en långpanna med smör. Smält smöret i en kastrull och blanda i mjölken så att vätskan blir fingervarm. Smula ner jäst i en bunke och lös den med mjölken. Vispa ner ägg, socker och salt. Tillsätt lite mjöl i taget och vispa bort eventuella klumpar i smeten. Fortsätt blanda tills degen blir tjockare (den ska dock vara ganska lös i konsistensen).

Låt degen jäsa under bakduk i 30 minuter. Under tiden vispar du ihop ingredienserna till fyllningen i en bunke. Använd elvisp.

Häll up degen i långpanna. Platta till. Gör försiktig ca 4o hål med en tesked. Och tryck ner en tesked fyllning i varje hål.

Sätt ugnen på 200 grader och låt degen jäsa i 15 minuter under bakduk

Vispa upp ägget och pensla kakan. Strö över pärlsocker

Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter. Låt svalna och skär sedan i rutor.