En liten lista

Hittade denna lista via fina Flora och snodde den rakt av.

HAR DU?

Folköl i kylen:

Verkligen inte

Något husdjur:

Melker såklart.

En favoritsötsak?

Mjölkchoklad. Men egentligen älskar jag allt sött

Puder på dig:

Jajjebox. Lämnar aldrig hemmet utan min puderdosa.

Några framtidsplaner:

Ja. I höst kommer jag göra stora förändringar i mitt företag. Är så fruktansvärt pepp!

Några MVG:n:

I sång, ensemble, litterär gestaltning, svenska, engelska, samhällskunskapsämnena, bild, teater. G i matte och naturkunskap. VG i resten

Något beroende:

Att dricka kaffe i lugn och ro med min dagstidning varje morgon. Ett underbart beroende jag inte tänkt arbeta bort.

Fikat idag:

Jajjemän. Åt tårta till frukost!

Nagellack:

Avskavt duvblått lack. Ska klösa bort det sista och måla nytt fint!

Någon vän som bor i ett annat land:

Min kompis Issi som bor i Brasilien sedan flera år och verkligen borde komma hem snart.

VEM?

Avskyr du:

Avsky är ett väldigt starkt ord. Inte så många jag avskyr egentligen. Men hon jag verkligen avskyr med stort A vill jag inte ens besudla min blogg med att nämna.

Delar du mest minnen med:

Min syster. Det är så himla fint att vi alltid förstår varandras referenser. Och kan prata om våra liv med vår barndom som fond. Men det är också kul att jag och Jakob varit ihop sedan vi i princip var barn (okejdå, tonåringar) för det gör ju att man delar mycket ihop.

Längtar du mest efter:

Mamma såklart. Men just nu längtar jag mycket efter min stora, trygga bredbröstade morfar med de håriga enorma händerna och de pliriga blå ögonen. Han var så väldigt rolig och snäll. Och så gnolade han alltid på en särskild låt. Och när morfar gnolade på den låten så visste man att allt var bra i världen. Mot slutet av hans liv hördes den allt mer sällan.

Stör du dig på:

Det är ju jättemånga. Men framförallt personer som beter sig som att vi har en innerlig och varm relation. Trots att vi båda vet att det inte är så. Men de gärna vill att det ska verka så utåt. Jag klarar heller inte av när folk ska “mamma” mig när jag inte bett om det. Jag har många kvinnliga mentorer och äldre släktingar i min närhet. Som jag har valt närhet till själv och som i vissa situationer får lov att mamma mig. Så jag behöver inte det från främlingar. Tror det är den trotsiga lillasystern i mig som reagerar på detta.

Gosar du med:

Barnen. Jag har dresserat dem till att kramas, pussas och kelas jättemycket.

Lagar mat:

Jakob lagar maten till vardags. Jag lagar mat på helgerna. Älskar att laga mat!

Diskar:

Jakob är den som har ansvar för disken och att städa i köket.

VILKEN?

Tidning läser du:

Jag läser Västerbottens Kuriren på morgonen. Tycker att jag behöver en lokaltidning så att jag har koll på min egen stad och vad som händer. På nätet läser jag dagligen Expressen, Aftonbladet, Huffington Post och Politico.

Buss åker du oftast:

Bussen som går till Umeå. Men jag åker typ aldrig buss. Däremot tåg in till stan

Dag fyller du år:

20 april. Delar födelsedag med Hitler och min första hund Sixten vilket är lagom roligt. De två senare har faktiskt många likheter.

Årstid föredrar du:

Vårvintern. Mars sådär. När solen och ljuset återvänder och snön gnistrar vit. Den där blå höga himlen är så hoppfull. Och tidig september. När vardagen återvänder och vädret är underbart och man kan vara snyggt klädd i stickade strumpbyxor och knytkängor. Den tiden andas nystart och äventyr och jag får sådan lust att leva!

Stad är du uppväxt i:

Umeå vilket är en så himla bra, vettig stad där folk har bra politiska åsikter, är engagerade i kultur och miljöfrågor. En väldig DIY-anda med folk som bara gör det själv helt enkelt.

VAD?

Gör du nu:

Gör mackor till barnen som äter lördagsfrukost och passar upp dem sådär i allmänhet. Medan jag försöker göra denna lista

Är bra med dig?

Jag är snäll och bryr mig om hur människor mår. Är mån om att inte trampa någon på tårna eller driva elakt med någon.

Är dåligt med dig?

Långsint, konflikträdd, slarvig.

Vill du arbeta med:

Precis det jag gör fast med lite modifikation – ni får veta mer i höst! Jag är så glad över mitt jobb – jag kunde omöjligt ha det bättre.

Är roligast just nu:

Att vara i trädgården och påta, leta rekvisita på loppis och bara vara i närheten av mina barn som får mig att skratta.

Har du på dig nu:

Ett arton år gammalt nattlinne jag fått i julklapp av mamma. Det är helt håligt och trasigt och jätteskönt. Utanpå nattlinnet har jag en skabbig morgonrock i vit fleece.

Äger du för skor:

Många spetsiga skor. Tycker om spetsar! Skulle dock behöva fler bekväma skor att motionera och träna i.

Har du för storlek i skor:

En stor 41a vilket betyder att jag typ aldrig betalar fullpris för skor utan hittar dem på rea.

Läser du för bok:

Flickan på Hotellet av Katarina Wennstam.

Ska du göra nu:

Nu ska jag borsta tänderna, kamma ut tovorna i håret, hoppas i duschen och raka benen. Föna håret och sminka mig. Sedan ska jag gå en kort promenad med hunden och sedan väntar LOPPISSHOPPING !!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

10 kommentarer på “En liten lista”

  1. Åh gud står inte ut med alla dessa cliffhangers om företaget till hösten?!!! Vill bara veta nu nu nu. Allt du gör brukar ju vara så förbaskat bra så bara väntar på att imponeras och inspireras.

  2. Hehe, stor igenkänning på detta med 41. Mina är dock inte stora men smallånga (=skidor). Fett med bra på rea – om och när de få modellerna passar…

  3. Jag fyller också år 20 april!! Det är alltid lite kul att berätta för folk att det var Hitlers födelsedag också 🙂