Hittade denna lista via fina Flora och snodde den rakt av.

HAR DU?

Folköl i kylen:

Verkligen inte

NĂ„got husdjur:

Melker sÄklart.

En favoritsötsak?

Mjölkchoklad. Men egentligen Àlskar jag allt sött

Puder pÄ dig:

Jajjebox. LĂ€mnar aldrig hemmet utan min puderdosa.

NĂ„gra framtidsplaner:

Ja. I höst kommer jag göra stora förĂ€ndringar i mitt företag. Är sĂ„ fruktansvĂ€rt pepp!

NĂ„gra MVG:n:

I sÄng, ensemble, litterÀr gestaltning, svenska, engelska, samhÀllskunskapsÀmnena, bild, teater. G i matte och naturkunskap. VG i resten

NĂ„got beroende:

Att dricka kaffe i lugn och ro med min dagstidning varje morgon. Ett underbart beroende jag inte tÀnkt arbeta bort.

Fikat idag:

JajjemĂ€n. Åt tĂ„rta till frukost!

Nagellack:

Avskavt duvblÄtt lack. Ska klösa bort det sista och mÄla nytt fint!

NÄgon vÀn som bor i ett annat land:

Min kompis Issi som bor i Brasilien sedan flera Ă„r och verkligen borde komma hem snart.

VEM?

Avskyr du:

Avsky Àr ett vÀldigt starkt ord. Inte sÄ mÄnga jag avskyr egentligen. Men hon jag verkligen avskyr med stort A vill jag inte ens besudla min blogg med att nÀmna.

Delar du mest minnen med:

Min syster. Det Àr sÄ himla fint att vi alltid förstÄr varandras referenser. Och kan prata om vÄra liv med vÄr barndom som fond. Men det Àr ocksÄ kul att jag och Jakob varit ihop sedan vi i princip var barn (okejdÄ, tonÄringar) för det gör ju att man delar mycket ihop.

LĂ€ngtar du mest efter:

Mamma sÄklart. Men just nu lÀngtar jag mycket efter min stora, trygga bredbröstade morfar med de hÄriga enorma hÀnderna och de pliriga blÄ ögonen. Han var sÄ vÀldigt rolig och snÀll. Och sÄ gnolade han alltid pÄ en sÀrskild lÄt. Och nÀr morfar gnolade pÄ den lÄten sÄ visste man att allt var bra i vÀrlden. Mot slutet av hans liv hördes den allt mer sÀllan.

Stör du dig pÄ:

Det Ă€r ju jĂ€ttemĂ„nga. Men framförallt personer som beter sig som att vi har en innerlig och varm relation. Trots att vi bĂ„da vet att det inte Ă€r sĂ„. Men de gĂ€rna vill att det ska verka sĂ„ utĂ„t. Jag klarar heller inte av nĂ€r folk ska “mamma” mig nĂ€r jag inte bett om det. Jag har mĂ„nga kvinnliga mentorer och Ă€ldre slĂ€ktingar i min nĂ€rhet. Som jag har valt nĂ€rhet till sjĂ€lv och som i vissa situationer fĂ„r lov att mamma mig. SĂ„ jag behöver inte det frĂ„n frĂ€mlingar. Tror det Ă€r den trotsiga lillasystern i mig som reagerar pĂ„ detta.

Gosar du med:

Barnen. Jag har dresserat dem till att kramas, pussas och kelas jÀttemycket.

Lagar mat:

Jakob lagar maten till vardags. Jag lagar mat pĂ„ helgerna. Älskar att laga mat!

Diskar:

Jakob Àr den som har ansvar för disken och att stÀda i köket.

VILKEN?

Tidning lÀser du:

Jag lÀser VÀsterbottens Kuriren pÄ morgonen. Tycker att jag behöver en lokaltidning sÄ att jag har koll pÄ min egen stad och vad som hÀnder. PÄ nÀtet lÀser jag dagligen Expressen, Aftonbladet, Huffington Post och Politico.

Buss Ă„ker du oftast:

Bussen som gÄr till UmeÄ. Men jag Äker typ aldrig buss. DÀremot tÄg in till stan

Dag fyller du Ă„r:

20 april. Delar födelsedag med Hitler och min första hund Sixten vilket Àr lagom roligt. De tvÄ senare har faktiskt mÄnga likheter.

Årstid föredrar du:

VÄrvintern. Mars sÄdÀr. NÀr solen och ljuset ÄtervÀnder och snön gnistrar vit. Den dÀr blÄ höga himlen Àr sÄ hoppfull. Och tidig september. NÀr vardagen ÄtervÀnder och vÀdret Àr underbart och man kan vara snyggt klÀdd i stickade strumpbyxor och knytkÀngor. Den tiden andas nystart och Àventyr och jag fÄr sÄdan lust att leva!

Stad Àr du uppvÀxt i:

UmeÄ vilket Àr en sÄ himla bra, vettig stad dÀr folk har bra politiska Äsikter, Àr engagerade i kultur och miljöfrÄgor. En vÀldig DIY-anda med folk som bara gör det sjÀlv helt enkelt.

VAD?

Gör du nu:

Gör mackor till barnen som Àter lördagsfrukost och passar upp dem sÄdÀr i allmÀnhet. Medan jag försöker göra denna lista

Är bra med dig?

Jag Ă€r snĂ€ll och bryr mig om hur mĂ€nniskor mĂ„r. Är mĂ„n om att inte trampa nĂ„gon pĂ„ tĂ„rna eller driva elakt med nĂ„gon.

Är dĂ„ligt med dig?

LÄngsint, konfliktrÀdd, slarvig.

Vill du arbeta med:

Precis det jag gör fast med lite modifikation – ni fĂ„r veta mer i höst! Jag Ă€r sĂ„ glad över mitt jobb – jag kunde omöjligt ha det bĂ€ttre.

Är roligast just nu:

Att vara i trÀdgÄrden och pÄta, leta rekvisita pÄ loppis och bara vara i nÀrheten av mina barn som fÄr mig att skratta.

Har du pÄ dig nu:

Ett arton Är gammalt nattlinne jag fÄtt i julklapp av mamma. Det Àr helt hÄligt och trasigt och jÀtteskönt. UtanpÄ nattlinnet har jag en skabbig morgonrock i vit fleece.

Äger du för skor:

MÄnga spetsiga skor. Tycker om spetsar! Skulle dock behöva fler bekvÀma skor att motionera och trÀna i.

Har du för storlek i skor:

En stor 41a vilket betyder att jag typ aldrig betalar fullpris för skor utan hittar dem pÄ rea.

LÀser du för bok:

Flickan pÄ Hotellet av Katarina Wennstam.

Ska du göra nu:

Nu ska jag borsta tÀnderna, kamma ut tovorna i hÄret, hoppas i duschen och raka benen. Föna hÄret och sminka mig. Sedan ska jag gÄ en kort promenad med hunden och sedan vÀntar LOPPISSHOPPING !!!