Om man utmanar invanda mönster kan man…

Komma på sig själv med att söka rätt på Dina färger var blå med Tommy Nilsson på Spotify. Och sedan sjunga med högt och lyckligt i bilen.

Inse att man längtar efter ett nytt avsnitt av Ekonomiekot Lördag.

Plötsligt stå i kassan på blomsteraffären med ett åttapack gula tagetes. Trots att man trodde att man avskydde gula tagetes.

Vakna ohemult tidigt och istället för att somna om stiga upp och gå ut med hunden.

Befinna sig på ett flyg mellan Malawi och Zambia. Utan någon resekompis. Helt själv i världen – ensam, lycklig och levande.  Och lite svettig mellan brösten efter att ha behövt bråka med flygplatspersonal som ville ha en muta för att man ska få tillåtelse att lämna landet.

Köpa ett par beiga skor. Trots att man ogillar färgen beige och aldrig köpt något i den nyansen i hela sitt liv.

Inse att det är ganska skönt att bli kliad på ryggen.

Välja Singoallakex framför Ballerinakex om någon bjuder.

Komma på att det här med att tänka ekonomi och strategi är lika kreativt och roligt som att styla om hemma eller måla en tavla.

Höra sig själv spontanbjuda-hem någon på kaffe.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

12 kommentarer på “Om man utmanar invanda mönster kan man…”

  1. Åh vad inspirerande, precis vad jag behövde som en spark i baken eftersom jag behöver jobba på just det, att bryta invanda mönster och tjaa börja leva lite mer 🙂 Jag gillar dig! Tack och trevlig helg!

  2. Fast att ta Singoalla om det också finns Ballerina – det kommer aldrig att hända mig. Möjligtvis skulle jag kunna variera med att låta var femte kaka vara Singoalla, och resten Ballerina…

  3. Så fint skrevet Clara 😉 Selv er jeg kronisk redd for inngående forandringer, og burde ta dine tips og utfordre meg selv oftere. Rett og slett bare gjøre noen ting litt annerledes. God helg til dere!

  4. Ja då är det mycket som kan dyka upp i ens liv som man inte förväntade sig. För egen del hoppas jag inte att jag kommer på mig själv att t.ex dansa till Dansbansmusik. 😀 Det är rena hurven för mig 🙂

  5. Visst är det härligt att komma på sina mönster och bryta dem. Jag fascineras ofta över att vi människor till så stor del begränsar oss själva genom våra föreställningar om oss själva och andra, fast vi gärna tror att det främst är andra/annat som gör att vi fastnar och inte kommer dit vi vill…

  6. En het diskussion uppstod i soffan igår kväll.. Kände mig nästan tvungen att ombepröva hela min å sambons relation… Han ansåg att Singoallakexen är godare än Ballerina… VA VA VA??? Allvarligt? Finns det fler? Känner en oro över vart världen är på väg… Ballerina slår ALLA dagar en kaka med intorkad sylt på!!!

    1. Hejhej! Åh de är ju från mitt och Annakarins märke Miss Clarity – finns på provrummet.se