Lördagens bestyr

Det är så härligt att värmen har kommit. Vi sitter ute och äter måltiderna. Antingen på verandan eller i trädgården.

Utsikten är inte dum inte

Bredvid barnens förskola finns en jättefin och fräsch liten damm där man kan bada. Ibland går de dit med förskolan och ibland går vi dit direkt efter förskolan. Igår var vi där och jag låg i en lång stund och simmade.

Jag vaknade vid niotiden imorse av att Bertil och Folke stormade rummet, drog upp rullgardinerna och pratade i munnen på varandra om skrapsår de fått på morgonen, vem som hoppat högst och vem som inte ville ha vad till frukost. När de lugnat sig något kokade jag kaffe och satte mig på verandan med tidningen. Värmen var tryckande.

Jag tog ut Melker på vår vanliga promenad uppe i skogen med den fina utsikten.

Sedan skulle barnen på kalas hos Ada så då fick de snajsa till sig litegrann.

Medan de och Jakob var borta passade jag på att se några avsnitt av House of cards.  Sedan kom åskan. Den förlösande åskan och ösregnet.

Ingenting ger mig mer lust att baka och vara huslig än regniga sommardagar. Undrar om det hör ihop med min barndom? Alla kalla, ruggiga sommarlovsdagar hos mormor då vi var inne i hennes kök och hängde henne i kjolarna medan hon bakade mjukkaka, kalljästa bullar och söta syltsnitt. Inspirerad av ovädret satte jag igång att baka en sats butterbullar.

När ungarna kom hem från kalaset fick de hjälpa till.

Ni MÅSTE testa detta recept ur min och Annakarins nya bok!

Detta är typiskt min man. Alltid med gitarren i nävarna. Eller vid pianot. Vi gick båda musikestet men medan jag bara kan sjunga kan han det mesta…

När regnet stillat sig något gick Jakob ut på åkern och arbetade med ogräsrensning medan jag lagade lördagsmiddag. Renskav i gräddsås. Potatismos på egen potatis från i fjol (vi har typ trehundra kilo kvar i jordkällaren – phu…!). Och så kokade jag lingonsylt. Så enkel middag men så himla gott.

Efter middagen när solen kikade fram bakom åskmolnen tog vi ett sista kvällsdopp.

Och lördagskvällen har spenderats i soffan med massa House of Cards-avsnitt och sötlakrits. Hoppas ni har en fin helg allihopa!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

25 kommentarer på “Lördagens bestyr”

 1. Jag förstår inte riktigt “klimatet” hos er. Nyss var det inga blad på träden och isen smälte väl relativt nyligen (27 maj fanns den kvar enligt din insta). Och nu är det så varmt att man kan bada länge? Här i söder (Gbg) har det varit vår länge men tycker fortfarande det är för kallt för att mer än att knappt snabbdoppa sig i en grund (snabbuppvärmd) sjö.

  1. Instagraminlägget du refererar till är en bild tagen från trakterna kring Polcirkeln. Det är ju fyrtio mil längre norrut än där jag bor =)

   Men klimatet är så här uppe, vi har knappt någon vår. Det säger PANG och från en dag till en annan går det från vinter till sommar typ 😉 Eftersom solen är uppe i princip hela natten går det väldigt snabbt för klimatet att svänga när värmen väl kommer. Sedan är jag ju en robust norrlänning så jag kanske klarar lite kallare badtemperaturer än sörlänningar utan att bekommas ? 😉

   1. Jaha oj det missade jag 🙂 uppfattade det som att du såg såna sjöar när du åkte hem från Landskrona.

    Jaa kanske det, kallare än 17 grader badar jag inte!

    1. Ja här i Tornedalen badar vi i älvens tio grader och är glada åt vår korta sommar. ?

 2. Men gud vilken måltid! Det både ser ut och låter helt fantastiskt. Själv har jag legat i solen så många timmar idag att jag har bränt mig och inte kan sova pga min röda kropp. Kram

 3. Åh så underbart, precis som man vill ha det! Vi hade också ungefär en sån dag igår, umgänge med barnen, simmade i en varm sjö nära hemmet(ca 22 grader redan!), åt gott grillat tillsammans och cyklade en sväng innan vi landade i soffan och en mysig filmkväll. Bästa sommardagarna alltså! Kram!

 4. Vilken underbar dag! Längtar till jag är färdig med sista tentorna så jag också kan bada! Finns inget bättre än att bada på sommaren! En sån vardagslyx!

  1. Nej han är helt normal och perfekt.
   Dig däremot. Dig borde man undersöka hjärnan på lite närmare.

   1. Ni borde verkligen kolla upp det! Visst har arv betydelse men han är ju bara skinn o benknotor.

 5. Älskar att läsa om din underbara lunk en lördag som denna. Vad du gör , din familj, din underbara omgivning. Kan inte få nog av detta. Det inspirerar mig i mitt liv. Även om mitt liv ser helt annorlunda ut..
  Bästa hälsningar……….