Nu ska ni få receptet på superbästa potatissallden med sparris, rädisor, sockerärter och givetvis färskpotatis! Görs med fördel några timmar innan den ska ätas och serveras EJ kylskåpskall utan ”rumsljummen” om ni förstår vad jag menar. Gott tillbehör till grillat eller som sommarlunch i det gröna.
Potatissallad
Portioner
ca 4 – 6 portioner
Tid
ca 30 minuter
Ingredienser
- Till salladen
1 kg färskpotatis
2 buntar sparris
1 ask sockerärtor
2 knippen rädisor
Ett rejält knippe gräslök
- Till dressingen
8 msk neutral olja
4 msk vitvinsvinäger
3 msk fransk senap
2 hackade vitlöksklyftor
Ett rejält knippe gräslök
Gör så här
- Koka potatisen, slanta och lägg i en skål. Skär av det träiga längst ner på sparrisen och stek den i olja 1-2 minuter. Bryt sedan i bitar och lägg i skålen. Dela sockerärtor i mindre bitar och skär sedan rädisorna smått. Klipp över ett rejält knippe gräslök.
- Blanda till dressingen och slå den över salladen och rör om. Salta och peppra efter behov.
10 svar
Åh, jag älskar varianter på potatissallad! Ska absolut prova.
Yay, applåder för veganskt recept <3
Låter väldigt gott och nyttigt. Prova nästa gång jag gör potatissallad. Tack!
Vi gjordes den ikväll och det blev sååå gott! Det blir en sommarfavorit. ?Tack!
Har precis bjudit våra vänner på denna goda potatissallad. Den gjorde succé! Tack för receptet?
Det här är nog min nya favorit bland potatissallader. Perfekt till sommargrillen 🙂
Hur många ska receptet räcka till?
Väldigt god och omtyckt till grillat kött!
Jätte god potatissallad! Gjorde precis som på receptet men sparade lite rädisor, gräslök och sparris som jag använde som ”topping” på salladen.
Supergod och fräsch sallad som var hyfsat lätt att laga och inte krävde en miljon olika ingredienser. Kommer absolut bli en favorit hos oss!