Nu ska ni få receptet på superbästa potatissallden med sparris, rädisor, sockerärter och givetvis färskpotatis! Görs med fördel några timmar innan den ska ätas och serveras EJ kylskåpskall utan ”rumsljummen” om ni förstår vad jag menar. Gott tillbehör till grillat eller som sommarlunch i det gröna.

Potatissallad

Portioner

ca 4 – 6 portioner

Tid

ca 30 minuter

Ingredienser

  • Till salladen
  • 1 kg färskpotatis

  • 2 buntar sparris

  • 1 ask sockerärtor

  • 2 knippen rädisor

  • Ett rejält knippe gräslök

  • Till dressingen
  • 8 msk neutral olja

  • 4 msk vitvinsvinäger

  • 3 msk fransk senap

  • 2 hackade vitlöksklyftor

  • Ett rejält knippe gräslök

Gör så här

  • Koka potatisen, slanta och lägg i en skål. Skär av det träiga längst ner på sparrisen och stek den i olja 1-2 minuter. Bryt sedan i bitar och lägg i skålen. Dela sockerärtor i mindre bitar och skär sedan rädisorna smått. Klipp över ett rejält knippe gräslök.
  • Blanda till dressingen och slå den över salladen och rör om. Salta och peppra efter behov.

Det här lägger jag  gärna på grillen

Mina bästa tips för grillade grönsaker