Sommarlovsbestyr

Igår morse vaknade jag klockan nio helt förvirrad. Varför var det så lugnt och tyst? Jo Folke såg på film, Bertil sov över hos en kompis (för första gången!) och Jakob var ute på åkern. Jag drack kaffe ifred och begrundade det oerhörda. Att detta är framtiden. De tuffaste småbarnsåren är förbi och lite värdighet är återvunnen. Dricka kaffe och läsa tidningen i lugn och ro. Bara sådär.

Sedan tittade jag in i mitt arbetsrum och återkallades till verkligheten. Jag har inte arbetat här på flera månader – däremot har jag ställt in massa jobbgrejer som jag inte hunnit sortera och städa undan. Men nu ska det städas!

Jamen! Detta vidriga bjuder jag er på. Beräknar att det tar 2-3 dagar att få ordning på alltsammans.

Varje morgon i två veckors tid har jag skjutsat Bertil till simskola. Utomhus. Igår var det typ elva grader och regn. Han kämpade på i sin våtdräkt. Och jag tycker synd honom och gör mitt bästa för att dölja det.

Eftersom jag behövde förvaringsboxar till städningen åkte jag till IKEA med barnen och deras kompis Ada. De skötte sig väldigt bra och åt tolv varmkorvar med bröd. Detta att jag frivilligt tar med barnen till IKEA – det måste väl ändå vara ett tecken på att jag kanske börjar återhämta mig från utmattningen?

Efter diverse ärenden på IKEA, JULA och loppisar kom jag hem igen och lagade spagetti och tomatsås till middag. Hemligheten är ohemult mycket vitlök och färska kryddor.

Idag har jag fortsatt städandet av arbetsrummet, tagit en kort middagslur (som i själva verket innebar att jag somnade och sov som en gris i tre timmar). Sedan gick jag ut i skogen och plockade skott till granskottssirap. Supergott till efterrätter men faktiskt också riktigt bra att hälla i teet när man har hosta.

Det är inte mycket svårare än att man varvar granskott med råsocker i en burk (fast lite mer instruktioner kan ni läsa här)

Till middag stekte jag ett lass med plättar, kokade sylt och vispade grädde.

Och barnen åt med god aptit. Fast först fick vi sanera sovrummet efterom Folke gått loss med mitt blå nagellack på sängen och nattduksbordet och inte minst på sig själv. Suck. Så mycket för att de tuffaste småbarnsåren är förbi…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

22 kommentarer på “Sommarlovsbestyr”

 1. Min dotter älskar att skriva böcker och det finns stora likheter mellan era arbetsrum? Dottern är 9 år. Tack för allt du bjuder på i bloggen!

 2. En underbar dag verkar det som, åh vad jag gillar att du bjuder på dig, du är som vilken annan mamma som helst, härlig kvinna som jag hade turen att springa på en dag på IKSU spa, tack för det leendet som du gav mig då.

  Simträning i Vännäs, härligt när det inte regnar !

 3. Värt att notera är att allemansrätten inte gäller granskott -en ska fråga markägaren först!

 4. Måste bara säga tack! Bilder säger mer än tusen ord. Att få se bilder på ett normalkaosat hem på en så här stor blogg gör att jag känner att det är okej att jag inte har ett hem som ser ut som en inredningstidning hela tiden. Man ska ju inte bry sig om vad andra gör eller inte utan ha det som man vill. Men visst påverkas man ändå av det man ser både på nätet och i ens närhet.

 5. Alltså tack för att du delar med dig av bilderna på ditt arbetsrum, så skönt att se att det inte bara är jag som har ett sådant rum 🙂 just nu ligger jag på soffan, äter jordgubbar och har stängt dörren så jag slipper se det och tänka på det. Ett senare problem 🙂

  1. Det ar en bra strategi, jag gor precis likadant! Nar jag borjar bli stressad over att ett (eller flera) av rummen i huset inte ar i ordning sa stanger jag dorren till de rummen. Plotsligt ar det mycket lattare att ta det lugnt och att kunna ligga pa soffan och njuta. Rummen kan vanta tills det ar staddag. Min man brukar saga till mig: “Jag har MYCKET hellre ett rorigt hus an en fru som ar stressad och irriterad over att huset inte ar i perfekt ordning jamnt.” Livet ar for kort for att bli upprord over sma saker. 🙂

 6. Haha! Härligt att du delar med dig lite behind the scene bilder?

  Minns när min 2åring hade lånat mammans nagellack och målat sina ögonlock med. ??

 7. Härligt när barnen blir lite äldre och man kan få mer lugna stunder, även om de hittar på hyss ibland. Jag fick också sova längre än vanligt förra helgen och dricka kaffe för mig själv i solskenet?
  Njuter verkligen av att titta på dina fina bilder och längtar såå till semestern!
  Kram

 8. Ikea med barn tycker jag är en sån pedagogisk aktivitet! Femåringen och jag går ofta runt i utställningen och provar möblerna, pratar om vad man skulle kunna göra hemma hos oss, hur det kan möbleras om osv 🙂 Tvååringen följer med och gör som storebror, det brukar gå bra!

 9. Hahaha åh stackars Bertil! Vi bodde i Umeå när jag var liten men mamma flyttade därifrån för hon tyckte det var barnplågeri att bo där (vi grät och vägrade bada när vi var vid badsjön :p)

 10. Vilket roligt och genuint blogg inlagg om livets olika sidor. Det som ar fint, det som ar jobbigt och det som irriterar. Livet ar en salig blandning av allt som ar vackert, jobbigt och roligt. Jag hoppas ni far en fin fortsatt sommar! 🙂

 11. Tänkte exakt som du – att nu är jag nog på riktigt på väg att friskna till från utmattningen när jag klarade av ett besök på Ikea med min yngsta häromdagen! Klarade liksom parera hans anfall av trots utan minsta pulshöjning. Fick med mig det jag skulle hem och hade även energi till en fika! Han heter förresten också Folke 🙂

 12. Så där såg mitt gästrum ut för ett par dagar sedan. 🙂 Igår röjde jag, sorterade allt jag inte orkat ta tag i tidigare utan slängt ner i papperspåsar som jag sedan ställt in i gästrummet.

 13. Tack, vad fint och bjussigt! Som en riktig somrig härlig dag. Haha, jag känner igen mig så! <3

 14. Mina barn har också gått intensiv-simskola i sommar – men tack och lov inomhus i en varm övningsbassäng.