• inlägget är ett annonssamarbete med BookBeat •

Bookbeat i bilen

Jag tycker att man pratar så bra när man åker bil  – jag och Jakob brukar ha mycket att avhandla när vi är ute och kör. Men i sommar blir det en del långstyrningar på egen hand med barnen eftersom Jakob behöver hålla sig hemma och sköta jordbruket. Då vill jag gärna lyssna på någon bra ljudbok. Jag minns att jag som yngre (efter rekommendation av min bokälskande moster Mia) försökte läsa Aprilhäxan av Majgull Axelsson. Men den var helt enkelt för läskig! Under alla år har jag tänkt ge den ett nytt försök men inte kommit mig för. Så nu ska jag lyssna på den istället.

Jag har faktiskt påbörjat den så smått (och Gunilla Röör läser fantastiskt!) men sparar nu resten till nästa långkörning då jag får fyra timmars ostört lyssnande.  Jag använder appen BookBeat som har ett stort utbud av svenska såväl som utländska författare. Dessutom har de barnböcker!

Jag älskade berättelserna om morfar prosten av Eva Bexell när jag var liten – och jag såg att de hade Upp och hoppa, morfar prosten på BookBeat så den har Bertil förtjust börjat lyssna på. Och har han hunnit lyssna färdigt på den när vi ska på nästa långa bilresa får han lyssna på Kalabalik hos morfar prosten. Den är nästan ännu bättre!

BookBeat är enkel att använda. Behöver du läsinspiration finns det flera listor, teman och kategorier att klicka sig runt bland. Och vet du precis vad du önskar läsa är det bara att använda sökfunktionen.

Just nu får alla bloggläsare som uppger koden UNDERBARACLARA här en gratis prova-på-månad! Så kanske du också kan lyssna när du är ute på vägarna?!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

10 kommentarer på “Bookbeat i bilen”

 1. Hej Clara!
  Jag vet att det här inte har med inlägget att göra, men jag kände bara att jag var tvungen att skriva till dig!
  Guuu vad jag saknar att höra dig och Erica podda! Jag tycker självklart att ni är värd semester, men ni har blivit som ett par vänner som jag längtar efter att ta en fika med. Ser verkligen fram emot hösten när ni börjar podda igen! <3
  Hoppas ni båda har en underbar sommar! <3

  1. Jag valde att “spara” tre podcastavsnitt för att kunna lindra mina abstinensbesvär på sommaren, vilket inte var så lätt. Men nu har jag i alla fall tre avsnitt kvar att lyssna på 😉

 2. Har också börjat lyssna på Aprilhäxan och kan även rekommendera Slumpvandring av samma författare. Kalabalik hos morfar prosten var ju en klar favvo i barndomen.

 3. Jag har nyss börjat gilla ljudböcker, brukar annars föredra att läsa fysiska böcker 🙂 Men det är skönt på så vis att man lugnt kan lyssna samtidigt som man gör kanske nåt annat, lagar mat, städa eller åker bil.

 4. Ååh, Aprilhäxan, den läste jag på svenskan i gymnasiet! Minns att den var bra! (Men inte alls vad den handlade om) 😉

  Morfar prosten har jag däremot återläst nyligen! Särskilt de två sista böckerna älskar jag, det är kanske de två du nämnde 🙂 Jätteroliga!

 5. haha åh vad kul att du tycker Aprilhäxan är lite läskig… själv ÄLSKAR jag den boken, har läst den kanske 50 ggr 🙂 tror du kommer gilla den jättemycket när du hör den på ljudbok!

 6. Jag älskar verkligen Majgull Axelsson, min absoluta favoritbok av henne är Jag heter inte Miriam. Det är en otroligt stark berättelse som man bär med sig länge!