Sommarlov Àr skönt för man fÄr perspektiv pÄ jobbÄret och kan reflektera över vad som varit och planera allt nytt som ska komma. 

BĂ€st av allt det senaste jobbĂ„ret: Att jag flyttade tillbaka min blogg och driver den i egen regi igen. Nu och för alltid. Jag har upplevt en nytĂ€ndning pĂ„ bloggfronten – det kĂ€nns sĂ„ himla roligt att blogga. Och nya lĂ€sare har hittat hit.

SĂ€msta grejen: Att det Ă€r sĂ„ svĂ„rt att portionera ut jobbet jĂ€mnt över Ă„ret. December, maj och början av juni blev bisarrt arbetsintensivt. Och det fixar jag inte riktigt – jag fĂ„r Ă„ngest och kĂ€nner mig deppig pĂ„ en gĂ„ng. Men jag fick ihop det pĂ„ nĂ„got vis och nu har jag hela sommaren pĂ„ mig att Ă„terhĂ€mta mig.

Roligaste nya grejen: Att börja podda. Det Ă€r otroligt vilket genomslag vi fĂ„tt med En Underbar pod. Är sĂ„ glad att ni blivit lika förtjusta i Erica som jag Ă€r – och att det med tiden blivit en fin inkomstkĂ€lla sĂ„ att vi kan fortsĂ€tta med podden.

Största överraskningen: Att Miss Clarity blev en sÄdan jÀdra succé. Visst trodde vi pÄ iden men att det skulle bli en sÄdan hype kring kollektionen hade vi aldrig kunnat förestÀlla oss. OcksÄ sÄ roligt att Anna som har sÄ mÄnga andra uppdrag vill designa och göra vÄr vision till verklighet. Hon Àr grym!

BÀsta förÀndring i arbetssÀtt: Att ta in Erica som medhjÀlpare i mitt företag har underlÀttat mycket och gjort allting roligare.

Arbetsbortfall: Har helt slutat göra reportage för tidningar pÄ grund av tidskriftsförlagens sjuka villkor kring upphovsrÀtt och ersÀttning.  TyvÀrr har tidningar det senaste Äret förlorat mÄnga av sina bÀsta frilansare eftersom förlagen bara samarbetar med de som skriver under de nya kontrakten.

MĂ„nga av mina favoritskribenter och fotografer har skolat om sig och bytt bransch. Det mĂ€rks pĂ„ kvalitĂ©n – plocka upp random tidning om mode, inredning eller trĂ€dgĂ„rd och se se hur nivĂ„n har sjunkit. SjĂ€lv har jag i princip slutat köpa mĂ„nadstidningar och lĂ€ser hellre bra inredningsbloggar som Husligheter, modebloggar som Linn Eklund eller trĂ€dgĂ„rdsbloggar som Blomsterverkstad.

Stoltaste stund: NĂ€r Underbaraclaras.se blev utsett till Årets tidskrift av Internetworld. SĂ„klart en stolt stund för mig men Ă€ven en bra stund för bloggvĂ€rlden eftersom bloggar nu pĂ„ allvar betraktas som den nya tidens tidskrift.

Framsteg: Att Influencers of Sweden bildades och att vi arbetar för att professionalisera influencerbranschen och stÀda upp bland smygreklam och fulspons. I höst arrangerar vi dessutom Stora Influencerpriset (nominera gÀrna dina favoriter) ett branschpris för influencers.

Klokaste beslut: Min skrivarresa med Malin dÀr vi kÀmpade pÄ med varsitt bokmanus. Att resa bort och skriva fokuserat Àr vÀldigt skönt och ganska nödvÀndigt för att fÄ ett sammanhang i texten. Jag skrev pÄ min och Ericas första gemensamma bok som kommer vÄren 2018.

Jobbigaste grej: Jag reste sÄ himla mycket i april och maj. För mycket. Bertil blev ledsen och mitt förÀldrahjÀrta gjorde ont. Jag mÄste tÀnka smartare för 2017 och prioritera bort resor som inte Àr absolut nödvÀndiga.

Planer för hösten 2017:  Jag kommer genomföra nĂ„gra stora förĂ€ndringar i mitt jobb den hĂ€r hösten. Kan inte sĂ€ga vad det Ă€r Ă€nnu – men det blir en slags expansion. En efterlĂ€ngtad sĂ„dan.