• Inlägget är ett annonssamarbete med BookBeat •

Förena nytta med nöje

Den här årstiden blir jag som besatt av att plocka bär. De ligger ju bara där mitt ute i skogen! Helt gratis! Varför tar ingen rätt på dem? Så, alltså plockar jag. Jag tänker att det är bra träning och att till vintern kommer jag tacka mig själv när jag kan plocka fram påse efter påse av blåbär och koka gröt, och sylt och göra paj…

Men i ärlighetens namn blir det ju lite långtråkigt i längden. Så att lyssna på en bra bok gör det hela lite enklare. I skördetid vaknar husmodern i mig och jag vill höra på något rejält och inspirerande på temat.  Jag tycker mycket om Elsie Johansson och just nu lyssnar jag på en av mina favoriteböcke Glasfåglarna – första delen i en triologi som fortsätter med Mosippan och Nancy. Boken handlar om familjen TåPelle och dottern Nancy, som växer upp i ett arbetarhem under trettiotalet. Elsies språk är fantastiskt och när det läses högt blir det nästan ännu bättre.

Jag lyssnar i appen BookBeat som jag tycker är toppenbra! De har ett stort utbud av böcker och bakom varje bok i appen finns det antingen en eller två symboler. Den ena med ett par glasögon som symboliserar att boken finns som e-bok och en symbol med ett par hörlurar som betyder att boken finns som ljudbok. De flesta av deras böcker finns i båda varianterna! Och just nu får alla mina bloggläsare som uppger koden UNDERBARACLARA här en gratis prova-på-månad!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

6 kommentarer på “Förena nytta med nöje”

  1. Känner helt igen känslan av besatthet, men jag beskriver det nästan mer som girighet. Vilket man i och för sig får betala sitt pris för när det är dags för rensning… Sällan är dock uttrycket “gratis är gott” så träffande som med bärplockning.

    1. Hörde ett tips att om man häller allt man plockat i en hink med vatten så ska bären sjunka & “böset” flyta, så kan man enkelt fiska upp allt skräp & rensningen går superfort 🙂 inte testat själv dock så vet ej om det fungerar;)

  2. Åh dom har jag kvar, sneglade alltid på dem i mammas bokhylla som barn. Har du läst Kristina Sandbergs böcker? Läser “att föda ett barn” nu. Mkt bra!

    1. Ja dom är toppenbra 🙂 extra roligt med böcker som utspelar sig här i trakterna