I asked for strength – and God gave me difficulties to make me strong.
I asked for wisdom – and God gave me problems to solve.
I asked for prosperity – and God gave me brawn and brains to work.
I asked for courage  – and God gave me dangers to overcome.
I asked for patience – and God placed me in situations where I was forced to wait.
I asked for favors  – and God gave me opportunities.
I received nothing I wanted, I received everything I needed

Ja. MĂ„hĂ€nda Ă€r det lite töntigt. Men jag tycker Ă€ndĂ„ att den hĂ€r texten Ă€r bĂ„de sann och bra. Vare sig du tror pĂ„ en gud eller ej sĂ„ funkar den – ersĂ€tt gud med “livet” om inte annat.

Jag brukar tÀnka pÄ det hÀr nÀr jag gÄr igenom saker som Àr svÄra. Jag vill ju gÀrna bli en stark, klok och modig mÀnniska. Som Ätminstone pÄ Älderns höst har bÄde livsvisdom och kurage. Men hur ska jag fÄ det dÄ?  Genom att undvika smÀrta, utmaningar och prövningar?  Aldrig utsÀtta mig sjÀlv för fara? Hur ska jag kunna fÄ nÄgon livsvisdom utan att ha gÄtt igenom nÄgot?

Jag tittar pÄ de starka, Àldre kvinnor som finns i min omgivning. De var omöjligt sÄ starka nÀr de var unga. Livet lÀrde dem nÄgot. Livet lÀr mig nÄgot. Jag kommer att bli stark för att jag har prövats, och jag kommer bli klok för att jag gÄtt igenom svÄrigheter. Jag kommer bli modig för att jag har blivit skrÀmd men fortsatt.

Man kan ta den skit som drabbat en genom livet och anvÀnda det som hÀvstÄng för att ta sig uppÄt och framÄt. Och nÀr nÄgot kÀnns jobbigt och svÄrt sÄ vet jag att jag Àr i utveckling.

Jag fÄr inte det jag vill ha utan det jag behöver.