Jag gillar ju att hitta pÄ listor över lite olika saker. Vadlistan, Kompislistan, Jobblistan. Nu Àr det dags för Den sura listan. Den tÄtade jag ihop nÀr jag var irriterad sÄ in i helvete ( pgav att jag precis upplevt första punkten nedan). 

Obehagligaste jag vet: Att duscha eller bada badkar i just liiiite för kallt vatten. Man har gÄtt och frusit och tÀnkt skÀmma bort sig med ett bad. Men sÄ finns det för lite varmvatten. Och om det bara var tvÄ, tre grader varmare skulle man kunna njuta och slappna av. IstÀllet sÄ Àr upplevelsen vidrig. Att stiga upp efter ett bubbelbad och frysa? Jag blir hatisk.

Absolut inte min killtyp: Killar i Martin Björk och MÄns Zelmerlöv-stuket. De Àr alldeles för medvetna om att de betraktas som snygga killar.  Kombinationen grund personlighet och vÀltrÀnad kropp Àr fullkomligt oattraktivt. Jag tÀnker pÄ den manstypen lite som Ken-dockor. Jag ser framför mig hur deras könsdelar Àr slÀta i plast precis som pÄ dockorna. NÀr byxorna Äker av finns det inget dÀr! Har för övrigt ingenting emot lite tjocka killar. Har alltid tyckt att mage pÄ en man Àr trevligt!

Äckligaste mat jag vet: Äter nĂ€stan allt. Men generellt mat som saknar kryddor och Ă€r torr har jag vĂ€ldigt svĂ„rt för. SĂ„s och örtsalt Ă€r vĂ€l det minsta man kan begĂ€ra? Äter dock inte indisk mat som luktar som en farbrors gamla svettiga armhĂ„la. FörvĂ„nansvĂ€rt mĂ„nga indiska rĂ€tter gör det.

Blir arg pÄ: Gubbar regelbundet. Har lÄg toleranströskel för mÀn som inte respekterar kvinnor och barn utan sjÀlva beter sig som barn. GnÀller, trÀnger sig i köer, gÄr pÄ toaletten utan att spola och tvÀtta hÀnderna. Huva.

SÀmsta bok jag lÀst: LÀst fÀrdigt? Jag lÀser inte fÀrdigt dÄliga böcker. Men de senaste jag kan minnas att jag upprört kastade ifrÄn mig pÄ grund av bristande kvalitet var Tyskungen av Camilla LÀckberg.

NÄgot som fÄr mig att byta radiokanal: Folk som pratar utan att svÀlja sitt saliv tillrÀckligt ofta. Ni vet vad jag menar? NÄgra av er minns kanske den tecknade Kalle och Chokladfabriken som sÀndes pÄ Ättiotalet. Ernst-Hugo JÀregÄrd som lÀser berÀttelsen svÀljer aldrig nÀr han lÀser. Och jag blev rasande redan dÄ.

Sist jag ville ta till knytnĂ€varna: NĂ€r jag var i BorĂ„s och promenerade med min syster. Blir arg pĂ„ alla som inte saktar ner bilen för fotgĂ€ngare – speciellt nĂ€r man Ă€r ute med barnvagn. Visa respekt! Vill du vara en barnmördare? Funderar pĂ„ att bevĂ€pna mig med stenar nĂ€r jag Ă€r ute och gĂ„r i stan. Och nĂ€sta gĂ„ng nĂ„gon slickar barnvagnen med stĂ€nkskĂ€rmen pĂ„ bilen som kommer jag syla en stor sten i rutan pĂ„ dem.

SÀmsta serien jag nyligen sett: Just nu kommer jag knappt pÄ ett enda exempel mer Àn andra sÀsongen av True Detective. Första var sÄ bra. Men den andra fick mig att fnissa dÀr det skulle vara lÀskigt och hÄnskratta rÄtt Ät dialogen.

Fulaste plagg jag vet: LÄgt sittande jeans. Inte nödvÀndigtvis pÄ andra. Men jag kÀnner hat inför den typen av byxor eftersom jag plÄgade mig med dem i mÄnga Är och fick ont i höftknölarna, ont i snippan och svÄrt att röra mig. Hatar obekvÀma byxor.

Äckligaste drycken: Grönt te som smakar hö.

SĂ€msta karaktĂ€r i film eller TV-serie : Misandei i Game of Thrones. Varje gĂ„ng hon kommer i bild skriker jag och Jakob Ă„t varandra: KNUFFA HENNE NERFÖR EN TRAPPA! BRÄNN HENNE MED DRAKELD! SLÄNG HENNE ÖVER THE WALL! Det borde vara förbjudet att ha med sĂ„ trĂ„kiga biroller i en serie som i övrigt Ă€r sĂ„ tĂ€t och spĂ€nnande.

Det skriker jag nÀr jag blir arg: Men F***A  S****S   K*K!