Jag är ju ingen yogaperson – dock har jag testat på både Ashtanga, Kundalini och Iyengaryoga genom åren. Den sistnämnda var den enda form jag stod ut att hålla på med för där använder man klossar, redskap och andra hjälpmedel som gör att man faktiskt kan utföra övningarna korrekt. Jag som är stel som ett kylskåp får panik på yoga när allt går fort och jag upplever smärta och inte ens kan göra övningarna som man ska. Nu råkar det ju vara så att min man Jacob är en av Sveriges främsta yogalärare och undervisar i Iyengaryoga. Och nu startar han en ny kurs i fem delar grundläggande Iyengargoga.

Tempot i yogaformen är något långsammare och det är vanligt att stanna lite längre i yogapositionerna. Det betyder inte att man inte blir vältränad på köpet (hey, kolla in honom liksom). Men detta gör att Iyengaryoga passar alla. Jacob är dessutom leg. fysioterapeut med inriktning mot idrottsmedicin så du kan träna tryggt även om du är ovan eller har skador som innebär fysiska begränsningar. Kursstarten är den 25 september i Love Yogas mysiga lokaler i Umeå. Maila yogawithjacob@gmail.com för mer info.

(Förresten – jag hörde nyss det roligaste om en kompis pappa som i alla år trott att yoga bara var ett lite annat uttal för begreppet jogga. Det tyckte jag var gulligt. Älskar alla missförstånd och felsäg på grund av nya ord. Min kära morfar uttalade till exempel tevekanalen Discovery som Disko-Verry)