• Inlägget är ett annonssamarbete med Arvid Nordquist •

Kaffe med gott samvete

Kaffe är ett sådant där livsmedel jag alltid köper ekologiskt av. Arvid Nordquist är favoritmärket sedan år tillbaka.

Det har de märkningar som jag vill ha – både eko och fairtrade. Det betyder bland annat att de inte tillåter något barnarbete i sin produktion (ett inte helt ovanligt problem i många kaffeproducerande länder). Märkningarna innebär också att människorna som arbetar på kaffeplantagen har rimliga och trygga arbetsvillkor. När Naturskyddsföreningen listar de fem viktigaste livsmedlen att byta till eko av så är kaffe ett utav dem.

Läs mer om deras hållbarhetsarbete här.

Och utöver allt detta braiga smakar Arvid Nordquist kaffe dessutom väldigt gott!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

5 kommentarer på “Kaffe med gott samvete”

  1. Tursamt nog är det oftast så med ekologiska/fairtraide varor. Att dom smakar bättre eller lika bra, Man ska vara VÄLDIGT principfast för att köpa ekologiskt om det smakar apa.

  2. Ett av mina favoritkaffe.
    Köper alltid eko o fairtrade.
    Kanske provar det nästa gång igen!

  3. Håller med, eko-kaffe är superviktigt! I samma klass som bananer. Dock blir jag lite irriterad på att många försäljare (alltså inte odlare) utnyttjar konsumenternas intresse för eko och lägger på extra höga marginaler på sina eko-produkter. Därmed gör företagen ofta högre vinster på sina eko-produkter. Tycker det är en fasligt irriterande tanke, att utnyttjas “lite extra” för att man vill vara en god konsument och medmänniska. Funderar över om det finns något sätt att påverka detta..?