• Inlägget är ett annonssamarbete med TRINE •

En god investering

Jag tycker att socialt företagande är suveränt. Affärsmodeller som hjälper oss kunder att göra gott här i världen!  TRINE är ett Göteborgsbaserat företag som låter privatpersoner investera pengar i solenergi på platser i världen där människor idag saknar el och får förlita sig på fossila bränslen. Idag lever en dryg miljard människor utan elektricitet och TRINE:s mål är att göra siffran noll. Hittills har 167 000 människor med deras hjälp fått solenergi – och jag är med på ett hörn av den resan.

När jag reste runt i  Zambia förra året såg jag hur vanligt det blivit med solenergi – det satt celler uppsatta på taket på alla hus där människor med bättre ekonomi bodde. Problemet är bara att de personer som är fattiga och som verkligen behöver solcellerna har inte råd att köpa dem. Så nu har jag gått in med en investering i Solar for Local Businesses i Zambia Men för att projektet ska bli fullfinansierat behövs mer investerare. Så jag uppmanar dig att ansluta dig. (Här på bilden ser ni Anna i Matero i Zambia som är en av de som numera har tillgång till solenergi)

Pengarna jag investerat i TRINE fungerar som ett lån till lokala företag som gör att de kan installera och sälja solenergi som befolkningen sedan kan betala av månadsvis.  Hittills har TRINE finansierat solenergi för människor i Kenya, Zambia och Tanzania (där bilden är tagen) – samtidigt som investeringarna ger möjlighet till avkastning för oss som bidrar till byggandet av solenergi.
Det är rackarns smart tycker jag. Vill du också vara med och bidra kan du gå med här och investera! Med kampanjkoden clara17 erhåller du €10 på sin första investering (minimumnivå på investering är €25).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

11 kommentarer på “En god investering”

 1. Hej Clara,
  Jag undrar om du kommer att skrota ditt extrahår (om du inte redan gjort det)? Det är väl från Hairtalk? Uppdrag granskning verkar ha kommit fram till att Hairtalk har fuskat och använt falsk marknadsföring, tipsar dig om att kolla vidare på SVT.
  Christina

  1. Det är redan gjort. Uppdrag granskning hörde av sig till mig innan granskningen blev offentlig – och jag gick raka vägen till badrummet och hällde aceton i håret och slet ut alltihop. Känner mig otroligt besviken på Hairtalk som sagt till mig att det var fairtradehår de sålde. Har också plockat bort mina samarbetsinlägg med dem eftersom jag inte kan stå för denna produkt på något sätt.

 2. Vill man göra gott på samma sätt utan att tjäna pengar på det så kan jag rekommendera kiva.org där man kan ge mikrolån till människor som behöver det av olika anledningar och oftast få tillbaka pengarna (men inte mer)

   1. Men det här är ju inte välgörenhet! Det är två helt olika saker. Jag skänker varje månad till ex vis Unicef. Det hindrar inte att jag när jag investerar pengar gör det i företagsidéer med en god värdegrund istöllet för företag utan det.