• Inlägget innehåller reklam för mIss clarity •

Släppt vare här

Så sjukt peppad på kollektionen som vi släpper i eftermiddag på Provrummet.se! Vi är väldigt stolta över resultatet av allt hårt arbete och hoppas du ska hitta något du gillar.

Precis som vid vårt första kollektionssläpp står jag på scen och föreläser på klockslaget lanseringen sker – och det är ganska bra för då är tankarna på annat håll. För trots att allt är klart och inte går att påverka känns det pirrigt precis när sidan öppnas!

Längtar tills jag får hem mina egna klänningar också. Vi får dem ju samtidigt som ni som handlar får dem – för de tillverkas så nära inpå lanseringen att vi inte hinner knipa dem själva. I den första kollektionen blev en modell till och med slutsåld innan jag fick tag i den! Vi brukar däremot få hem ett provex av varje klänning några veckor innan.

Klänningar som jag och Annakarin lånar mellan varandra första tiden för att verkligen känna hur de känns, vad man kan förbättra och förändra i snittet. Vi pillar med allt in i det sista och har såklart bra hjälp av Anna som i egenskap av designern nördar ner sig i alla detaljer.

Så! Nu ska jag avsluta. Jag och Annakarin ska strax upp och föreläsa och hålla i en workshop för en massa härliga entreprenörer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

55 kommentarer på “Släppt vare här”

 1. Finns det någon modell som passar oss med liten byst, noterar att alla modeller har stor byst. Tycker klänningarna är fina men tvekar att de inte ska sitta snyggt. Köpte kimonoklänningen som är jättefin men tyvärr irriterande glider åt sidan och blottar allt.

   1. Jag har ingen stor byst men både Karin och Kerstin sitter bra på mig. Tygerna är så stretchiga. Jag kör på strl S fastän jag är 179 cm och 70 kg.

  1. Jag provade Elsa, får se om den kan passa oss lite plattare? Annars svarade AnnaKarin att de med omlott ska passa..

  2. Har också liten byst så jag har linne under omlottklänningarna . Tycker de är så sköna och snygga i övrigt!

 2. Superfina klänningar! Men Astrid Knot dress är i princip redan slutsåld. Finns bara XXS kvar för VIP-shoparna. Ni måste producera flera klänningar!! ?
  Tänk högt om er själva, kvinnor vill ju ha ert klädmärke! ?

 3. Jag är så nyfiken på hur upplägget ser ut mellan er. Det känns som om klänningarna är lite mer din stil än Anna-Karins, samtidigt är det väl din syster som designat mönstrena? Det hade varit spännande att höra lite mer hur ni kom fram till samarbetet, vem som gör vad osv. Du kanske har gått igenom det där bara att jag missat. Stort grattis iaf och klänningarna ser väldigt fina ut!

 4. Konstigt. Anmälde mig till nyhetsbrev men har inte fått något mail om att få handla innan…

 5. Wieeeee:)
  Fick en VIP igår och klickade hem två, varav den ena är den svarta här på bilden, den andra den med fåglarna. Två olika stl, så får se vilken som blir bäst 🙂
  Väntar spänt på leverens!
  Ha en fin helg 🙂

 6. Jag håller med Camilla, ni måste tillverka flera ex. av era klänningar! Vill också gärna ha Astrid knot dress i svart men alla stl utom XXS är ju redan slut!

  1. Nu ligger Astrid knot dress i svart ute till förbokning i samtliga storlekar. Dessa sys upp på fabriken nästa vecka i de storlekar som blir förbokade. De packas på måndag 16/10 för att skickas ut från lagret till alla de kunder som har förbokat. Det finns begränsat med tyg så passa på innan även dessa tar slut.

 7. Whee! Förra gången blev det inget köp, men nu har jag klickat hem den fina svarta med fåglar.

 8. Åh! Så fina klänningar! Ni är så duktiga. Har inte råd att unna mig en klänning som det är nu då vi köpt hus nyligen, men jag fyller 40 snart, så kanske ska jag önska mig en i present.

 9. Jag är en av dina kanske lite udda läsare. Jag gillar din blogg för den har stor variation. Eftersom jag i hela mitt liv har odlat, syltat, saftat och bakat har jag stor nytta av din blogg. Det är inte vanligt i min generation att hålla på med hushållssysslor knappt laga mat, jag tror det är en allmän protest för det har ansetts som kvinnosysslor. Båda mina söner lagar mat och odlar i den mån dom kan och har möjlighet.
  Jag är sjuttio år och har köpt två klänningar från er kollektion. Bra va!!!

   1. Blir så glad av åldersspridning, vi behöver det överallt! Både uppåt och nedåt!
    /42-åring (utan klänning dock, har fel figur och klädstil)

 10. Jättefina klänningar, har beställt hem två stycken och hoppas de ska passa. Vill bara säga att jag tycker du och Annakarin är inspirerande och fantastiska. Så roligt att visa att det går att genomföra en idé/dröm. Helt rimliga priser dessutom. Heja!

 11. Jättefina klänningar!

  Då vintern närmar sig och det kan vara för kallt att bära plaggen utan någon kofta till, hade jag uppskattat tips om hur man kan matcha era klänningar. De med svart bas är ju enklast (därför valde jag två sådana praktisk som jag är ?), men vad kan man till exempel ha till den blå Kerstin wrap klänningen?

  Toppen om man kunde få lite hjälp på traven där!

 12. Jag nöp en… jag ångrade mig så att jag inte köpte en klänning vid första släppet, behövde suga på karamellen men sedan var alla min storlek slut. Nu väntar jag med glädje och spänning på leverans på måndag.

  Fantastiskt snygg frisyr du skaffat dig. Mera bilder från olika vinklar tack.

 13. Hej!
  Vill bara säga att kollektionen ser jättefin ut och att jag som inte är så förtjust i omlottklänningar älskat Elsamodellen. Så jag hoppas på fler mönster av den i framtiden ?

 14. Jag som är lite dum i huvudet skulle vilja ha en tutorial i hur man knyter omlottklänningarna på bästa/olika (?) sätt! Har en Kerstin som lätt glider isär och kanske visar lite väl mycket… kanske har jag knutit fel? Jag har aldrig ägt något omlottplagg innan så jag har ingen aning 😉

  1. Kam det vara att du har för stor storlek? Jag är 179 cm och 70 kg. Gissar att mitt midjemått år ca 75. Jag kör på strl S i Kerstin och Karin och då tar jag det vänstra bandet och trär in i hålet på högersidan. Innifrån och ut. Jag drar i bandet så långt det går. Sveper den sen runt ryggen så den kommer fram på vänstra sidan om midjan och håller den med handen där. Sedan tar jag högra bandet och sveper hela vägen runt tills den mötet den vänstra. Jag brukar knyta rosetten lite till vänster på magen, tycker det blir snyggast. Så den blir ungefär där ”öppningen” är

   1. Tack för tips! Jag har knutit på ryggen för att “bli av” med banden men ska prova med sidan och se om det blir bättre.

    Jo, tanken har slagit mig angående storleken – jag har köpt M… är 1,76 och i vanliga fall ca 72-74 kg, men är just nu gravid inklusive jordens största bröst (känns det som). Men kanske hade S varit bättre ändå, om inte annat när jag en gång slutar att vara gravid…? Att JAG skulle passa i en S känns bara rätt overkligt 😛 Jag måste numera ha L i alla plagg från kedjorna och valde därför M här eftersom jag hörde att de var stora, men kanske blev det för stort ändå!

 15. Vad hände med klänningarna oss lite större tjejer/kvinnor som skulle komma till denna kollektionen?
  Ni har skrivit att era storlekar sträcker sig till strl 50 men XXL motsvarar 52-54.
  Era klänningar är jättefina och jag skulle så gärna vilja kunna köpa en så hoppas att ni inför framtiden adderar fler storlekar!

 16. Wow vilka snygga klänningar!! Blev lite stressad av att hinna köpa innan alla tar slut, men så tänkte jag att jag lutar mig tillbaka och väntar, ALLA klänningar är ju så fina, tar någon som finns kvar sen =)
  Stort grattis till hela teamet till framgången!!

 17. Jag skulle gärna se fler modeller i olika storlekar bära klänningarna för att få en bättre bild av dem! De är ju fantastiskt fina på modellen på bilderna, men jag har inte alls samma kroppsform som henne. Förstår att det kostar mycket mer för er att ha flera modeller, men lägger ändå in ett önskemål på det 😉

 18. Kan någon kort/smal person tipsa om hur storlekarna är? Är 164 cm och väger nånstans mellan 50-55 kg. Brukar ha S men modellen som har det är ju rätt mycket längre. XXS måste väl bli för litet men kanske XS..

  1. Storlekarna är väldigt svåra, i vanliga fall har jag stl 38-40, så valde S eftersom de skulle vara stora men med facit i hand borde jag valt XS vilket känns jättekonstigt då jag verkligen inte är XS.

 19. Ångrade mig att jag inte snabbt köpte i våras, så nu slog jag till direkt på en omlott. Det var dock svårt att förstå skillnaden på Karin och Kerstin i texten tyckte jag, det var först när jag jämförde plaggmåtten jag förstod att det handlade om kjolvidden.
  Jag är tyvärr rädd att jag tog för stor storlek nu när jag ser era kommentarer. Har liten byst och stor mage, och stl L stämde ganska precis i måtttabellen, men brukar mer ha M i vanliga fall. Hoppas det finns kavar att byta med om det behövs, snart får jag hem den!

  1. Jag gissar att M skulle passa bättre. Men köp en M direkt och returnera L om du vill va säker på att få en 🙂

   1. Nu har jag fått den och jag kan ha min L! Lite lite stor över bysten, men utan att ringningen rör sig en mm när man lutar sig framåt. vilken kvalité! Blir bra men en bättre BH bara, men kan troligen även ha en M. Nu vill jag ha fler! Får hålla mig till våren, önskar mig en med lite gult och grönt kanske…småblommig! Med fickor!
    ( om nån vill basera stl val utifrån detta så är jag som sagt småbystad, med ganska stor pösmage, 75 kg och 174 cm) ???

 20. Superfine! Eg snappa til meg ein blå Alice, gledar meg! Synest også det er supert at de har modellar med rund hals no, håpar på fleire fargar i dei! Eg synest eigentleg omslagsmodellar er vanskelege, eg har ein kimono frå forrige kolleksjon og den var altfor open på meg. Enda opp med å sy på ein liten trykknapp i utringinga så den held seg på plass.

 21. Jag har blivit lite av en missbrukare, jag missbrukar provrummet.se där jag dagligen kollar hur många klänningar av min storlek som finns kvar och våndas över vilken jag ska beställa den här gången

 22. Åh så fina, jag skulle så gärna vilja ha (allihopa!). Men. De större storlekarna (XL-XXL) tog ju slut på två röda sekunder. Inte en chans om man inte kan sitta klistrad vid datorn på en fredag eftermiddag. Det får mig att tänka att vi tydligen är mååånga som gärna skulle vilja köpa något fint i en storlek som inte finns hos de flesta märken. Jag tror att tminstone här i de nordiska länderna år 2017 där många kvinnor är längre än det europeiska medeltalet så motsvarar S-L skalan inte alls verkligheten. L är inte alls Large/stort hos oss utan motsvarar bara någotslags medelstorlek i verkligheten och därför finns det många som inte kan köpa kläder för att rätt storlek saknas. Det måste ju betyda att attans många klädfabrikörer går miste om ganska mycket inkomster på grund av att det inte finns varor i rätt storlek till kunderna. För att inte tala om att hela skalan S-XL också bidrar till att skapa en felaktig bild av vad som är normalt. Att klädbranschen inte fattar de kunde tjäna på att göra fler storlekar är konstigt.

 23. Så fina bilder! Hoppas du får en fin dag! Besök gärna min blogg där jag skriver om psykisk ohälsa och min resa mot tillfrisknandet från ätstörningar, självskadebeteende och depressioner!

 24. Fina grejor! Men kan du inte posta mer? 🙂 Nu var det ju flera dagar sedan… Saknar dina inlägg!

 25. Hej Clara och Annakarin,
  jag älskar era kläder och när jag ser bilderna på er i dem så kliar det i köpfingrarna
  och då är jag ändå inte riktigt en klänningstjej. Dels på grund av att klänningar ofta ställer krav på en viss typ av kropp (smal och lång), och dels på grund av att jag verkar i en miljö där jag behöver klä mig med pondus. Men era klänningar så som ni bär dem på bilderna inspirerar. Tuffa vuxna kvinnor som tar plats, inte trots att de bär klänning, utan med klänningen som hjälpmedel.
  Däremot blir jag lite ledsen när jag ser bilderna på klänningarna med modellen. Varför använder ni en modell och varför inte vidareföra tuffheten även till de bilderna? Själv tappade jag lite köplusten och blev osäker – passar jag verkligen i klänningarna om det krävs en (väldigt ung, och smal) modell för att visa upp dem? Har jag råd att se så flickaktig ut som hon gör? Vart tog kläderna som låter mig ta plats vägen? På ett rationellt plan så fattar jag ju att det såklart går alldeles utmärkt men åtminstone mina osäkerheter sitter ganska djupt och hindrar mig faktiskt ifrån att göra ett köp. Jag gick helt enkelt ifrån att vara inspirerad och sugen när jag såg bilderna på er, till att bli rädd och ängslig när jag såg bilderna på modellen. Därför skulle jag faktiskt föreslå att ni skippar modellen, inte för att vara mig till lags såklart men för att jag kanske inte är ensam och för att jag tror att kontrasten mellan ert budskap med kläderna och modellbilderna kanske sätter onödiga käppar i hjulet för ert i övrigt helt underbara koncept.

 26. Åh vad skönt att läsa andras kommentarer om storlekarna. Köpte Flora Peplum i XL och den såg ut som ett tält på mig. Jag har minst 44 i storlek. Tyckte inte måtten var så annorlunda än de jag brukar ha på kläder, men uppenbarligen hade jag fel. Ska byta till M och hoppas det inte ska bli för litet.