Jag kan inte låta bli att fundera på hur det funkar för artister att ha mens? Hur funkar det för en prima ballerina som ska dansa på scen i ljusa trikåer som smiter åt precis överallt? Och hur är det liksom möjligt för Beyonce att i en minimal trosa med halvstring hålla på och dansa under en två timmar lång konsert – utan avbrott för att byta skydd. Blöder hon inte igenom? Eller när Jennifer Lopez går på gala i en klänning med så höga slitsar att det är omöjligt att bära trosor under – vad händer om hon får mens precis den dagen? Måste hon byta outfit? HUR LÖSER ANDRA KVINNOR MENSPROBLEMEN?! Det är en av livet stora gåtor.

För inte kan det väl bara var jag som känner mig så otroligt begränsad av den? Trött, ont – och rädd för att blöda igenom vill jag helst stanna hemma första dagarna. Och jag har inte den minsta lust att stå på scenen och föreläsa då inga kläder går att stänga över magen och jag har svimningskänslor om jag står upp för länge. Mitt liv förbättrades drastiskt när jag började hålla koll på min menscykel  – och i den mån det är möjligt anpassa vardagen efter den. Inte boka in stora jobb, inte lägga in hård träning eller andra påfrestande saker första dagars på mensen.

Jag har ju tidigare skrivit om att jag använder Natural Cycles och det har varit en ovärderlig hjälp just för att få koll på kroppen. Natural Cycles är ett certifierat preventivmedel – men också ett sätt att lära känna kroppen bättre.

Natural Cycles har ett initiativ som de kallar #yourcyclematters  som jag tycker är väldigt bra. Det handlar om att vi ska börja prata mer om frågor som dessa. För att läsa mer kan du besöka @naturalcycles på Instagram eller besöka www.naturalcycles.com. Funderar du på att skaffa Natural Cycles så använd den här länken där min rabattkod underbaraclara gäller – då får du kondomer och ägglossningstest (som hjälper till att öka antalet gröna dagar i appen) med som premie på köpet.