Nu ska ni få receptet på en fantastisk fransk päronpaj. Den må se oansenlig ut på bild men den är himlarns god och lättlagad.

Ursprungligen är receptet Anna Bergenströms men jag har modifierat det en aning.

Fransk päronpaj

Portioner

4-5

Tid

ca 45 minuter

Ingredienser

  • 5 päron

  • 2 dl vatten

  • 1 msk socker

  • 2 msk citronsaft

  • 75 gram mjukt smör

  • 1 dl socker

  • 2 äggulor

  • 1 dl mald mandel

  • 1/2 tsk bittermandelarom

  • 2 äggvitor

  • 2 msk socker

  • 2 msk pressad citron

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skär päronen i klyfroft. Koka päronklyftorna mjuka i vatten med socker och citron (ca fem minuter). Smör en ugnsform och lägg de avrunna päronlkyftorna på botten
  • Rör smör och socker i en skål, tillsätt en gula åt gången, citronsaft, mandel och bittermandelarom
  • Vispa äggvitorna i en rostfri bunke så att de blir till hårt skum. Tillsätt socker och ciron och vispa lite till. Vänd ner äggvitorna i mandelsmeten och häll alltihopa över kakan. Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter.  Servera gärna med lite grädde eller en kula glass.

Päronkaka med flädergrädde

God päronpaj med hallon