Söndagsbestyr

Igår var vi inne i stan och tände på mammas grav hälsade på barnens farmor. Och så gick jag på en trevlig Allhelgonamiddag. Vi kom i säng alldeles för sent så idag gör jag allting i långsamt tempo. Barnen är hos en kompis och jag kör några tvättmaskiner och lägger pussel och fyller kopp efter kopp med starkt kaffe.

Varje höst måste jag lägga det här fina Ilon Wiklandpusslet för barn. 200 bitar vilket är precis lagom mycket för att få färdigt under en bra podcast. (Hallå Rabén och Sjögren – kan ni inte ta fram fler fina pussel från Ilon Wikland? Och gör dem 200 bitars för det är perfekt att lägga tillsammans med barnen)

Eftersom jag kom hem så sent orkade jag inte stanna uppe och elda. Natten blev således iskall och jag sov med Bertil, Folke och Melker i sängen under tre lager täcken.  Nu har jag knallat och eldat hela morgonen och börjar få upp värmen i  huset och varmvatten i kranen.

Nu ska jag spola upp ett varmt bad och rota fram någon härlig badolja och sedan ska jag se på Outlanders. Det funkar att se på film i badkaret om man ställer upp den på en pall ovanpå toalettstolen. Och undviker att skvätta.

Jag tycker mycket om Allhelgona och det bästa med alltihop är att efter den här helgen får man smygstarta julen. Inte stjärnor och tomtar såklart – men jag pyntar med granris, äpplen och mossa i varje vrå. Så fint att få sätta igång.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

11 kommentarer på “Söndagsbestyr”

  1. Jag är sååå avundsjuk på dig som har flera säsonger av Outlander att se!! Så spännande serie. Läs böckerna också! 🙂

  2. Det där pusslet önskade jag mig också efter du visade det sist, gillar det så mycket! Älskar också Ilon Wiklands bilder och önskar att de gör fler pussel 🙂 I väntan på det har jag köpt några pussel från England och USA (man kan bland annat beställa på amazon) med lite romatiska motiv av engelska byar osv… efter du skrev om det förra gången valde jag dem i 200-300 bitar, det kan vara skönt att bli färdig på en eftermiddag eller kväll! När barnen blir större vill jag nog ha några tusenbitars igen, men det är hopplöst just nu med en tvååring! Går inte att låta saker ligga framme flera dagar 😉

  3. En tanke: Du som är så bra på att rita kanske kan ta fram egna fina pusselmotiv för Rabén & Sjögren? Vad jag har sett av ditt “tusch-klottrande” på instagram ser det ut som fina pusselmotiv, och vill du inte ha dem i färg kanske de kan göras som färglägga-själv-pussel?

  4. Pussel är en sådan bra sysselsättning tycker jag. 🙂 Hos mig mina röda ljus kommit fram. Ville så gärna ha tända ljus och hade inga vita.

  5. Det är något vackert med söndagar. Som att det är extra okej att allting får gå långsamt. Jag älskar det, trots att det också känns vemodigt.

  6. Hej Clara, kan du visa några bilder på sådant före-advents-pynt med granris, äpplen och mossa som du pratar om? Det skulle vara så mysigt att ha sånt pynt inne nu, att liksom för tjuvstarta lite med julandet… Hög mysfaktor!

    Tack tack!