Kategorierna som försvann…

Nu&2007. Förr var ju bloggen väldigt mycket hejsan hoppsan. Det är roligt och märkligt att titta på i backspegeln. Då kunde jag lägga upp fem inlägg på en dag  – varav tre var rent nonsens. Idag tänker jag på alla stackare som får upp en avisering på Facebook eller Bloglovin om att jag har publicerat ett nytt inlägg – och så klickar de in sig och hittar skräp. Nej, det går inte längre! Idag är jag kräsnare med vad jag publicerar.

2007 var jag noga med att lägga upp en dagens outfit varje dag. Men även de dagar jag inte hade en outfit kom det upp sådana här inlägg  där jag bara gjorde en enda sak: informerade om att det inte skulle bli någon outfit. Jahapp? Kul post! Ibland hade mina outfitinlägg också oerhört märkliga rubriker – som detta. Dessutom skrev jag om en hel del konstiga saker.  Som detta blogginlägg. Eller varför inte detta!

Jag hade också lite fler udda kategorier på bloggen. Till exempel Dagens clips och Dagens Brosch då jag visade bilder på olika favoritsmycken ur min samling. Dessutom Dagens citat med dumma eller roliga citat från alltifrån Elin Kling till Sofie Fahrman. Jag hade också Dagens Inköp  där bilderna jag la upp var så små att det krävdes förstoringsglas för att se dem. Ett tag hade jag också kategorin Dagens Flickboksframsida. Snacka om nischat! Men egentligen en himla bra ide för ohoj så snygga omslagen till gamla flickböcker brukar vara.

Om jag skulle hitta på en ny bloggkategori idag – vad skulle du då vilja läsa?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

30 kommentarer på “Kategorierna som försvann…”

 1. Jag skulle önska dagens grönsakstips – odla, vårda, skörda, recept, förvaring, hållbarhet, gamla husmorsknep i det osv.

  Eller en dagens på utsikten från ett å samma fönster.

 2. Haha åh vad kul det här var att läsa! Så knasigt med fotpositionsinlägget men så himla bra med Elin Kling-citatet 😀 Hm, ny önskekategori idag… Det var en svår en. Men jag tror att jag skulle vilja se ännu mer av ditt hem. Älskar före- och efterbilder, men även bara “efterbilder”. Tycker t.ex. det skulle vara kul att se delar av ditt hem som du vanligtvis inte visar upp, med lite information om varför du inte visar dem och hur du skulle vilja att det istället såg ut där. Eller planlösningsbilder där man kan se olika möbleringsförslag, du verkar ju möblera om relativt ofta och det skulle jag vilja kunna göra hemma också. Gillar också när du har visat upp bilder från andra speciella hem. Är så trött på alla perfekta mäklarfoton och inredningstidningshem. Jag vill se unika lösningar, typ som i TV-programmet “Vem bor här?”.

 3. Några förslag: “Städa miljövänligt” (tips vad du använder osv), “Sy en/ett …….”, “Sånt som är fint” (enligt dig), “Sånt du tycker om”, “Sånt som får dig gladare när det känns jobbigt/tungt/deppigt”, “Eget företag tips och råd”, “Ditt hus vid olika tider på året” (utifrån, i era olika rum osv.).

 4. jag skulle vilja se mer trädgårdsplaner. typ planritning över trädgården och hur du tänkt med rabatter och utemöbler och sånt.
  känner att mina egna rabatter inte alls blir som jag tänker och det är rätt svårt att få till bra. oftast ser man ju bara färdiga resultat på folks trädgårdar , och så försöker man apa efter men det är inte helt enkelt med att få ihop så det inte bara blir grönt helt plötsligt mitt i sommaren. och så tar det evigheter innan något blommar igen.

  ja såna grejer. 🙂

  1. Håller med! Ypperlig idé! Och hur man får grus att vara inbjudande och fint. Ok kanske inte en kategori om grus, men ett inlägg med tips! 🙂 mvh en med mycket grus…

   1. Hysteriskt rolig kommentar! Jag såg grushavet framför mig…
    Hälsningar från en med stor gård som behöver mera grus… Mycket mera grus…

 5. Hverdagsaktivisme! Hva gjør du, og jeg og vi for våre barn og for miljøet og hvordan kan vi påvirke de store aktørene.

 6. Lätt “veckans recept”. Gjorde din lingonkaka idag, alldeles underbart god blev den! ? ..sen brukar jag göra din äppelkaka med kardemumma rätt ofta också..
  Eller “veckans citat” , exempelvis något kul som tanter man känner/känt brukar säga eller roliga tweets (de i din artikel om #metoo var klockrena)

 7. Höll på att avlida (pun intended) av skratt åt spark/kamel-inlägget! Så himla otippat och himlans kul!

 8. Många bra förslag du fått redan! Kanske ett ”veckans föredöme/förebild” eller ”veckans låt” att upptäcka?!

 9. Ny kategori: Veckans tant. För att du skriver väldigt upplyftande om andra kvinnor och att “tant” borde vara positivt och inte snudd på skällsord.

  Och Veckans otippade; t ex en åsikt som du misstänker att vi läsare inte tänker oss att du har.

  (Ska förresten baka päronkakan i helgen, blev ännu mer pepp av kommentaren ovan. :))

 10. Börjar få julfeeling och lyssnade på poddavsnitten från advent och lucia förra året. När du berättade för Erika att kokande vatten tar bort blåbärsfläckar och att linoljesåpa är mirakelmedel blev jag så sugen på att lära mig mer. Önskar så att jag känt till Husmorsskolan när den gick på radion! Kanske kan du ta dina tips därifrån och dela med dig av här i bloggen? Antingen som en följetång eller i ett rejält inlägg med dina bästa tips 🙂 Tack för en härlig blogg!

 11. Nu kommenterar jag på din blogg för andra gången i mitt liv, klart inspirerad av inlägget om dina fina barn. Om du skulle ha en ny kategori skulle jag helt klart önska mig dagens barn! Och så ett litet samtal eller ett litet citat från din familj.

  Hoppas jag inte framstår som en creepy stalker nu. Jag lovar att jag inte är det.

 12. Men hahahaha!!! Bästa inläggen, skrattade tårar (Gillian, och även kamel- och sparkinlägget)

  Tänkt dig detta: Kommentarerna efter ett liknande inlägg skrivet idag. Mhm.

 13. Dagens feminist-pepp! Nåt som får en som vill ha jämställdhet glad och inte bara ledsen hela tiden.

 14. Vill bara säga att jag älskar din humor! 😀 Både nu och i de äldre inläggen. “Lagom mycket kvinnoförtryck är ju bäst.” — helt underbart.

 15. Tycker så mkt om de här tillbakablickarna! Vill se mer Melker o mer feministförbilder o citat! Hälsningar fr en menstjej förr cool tjej haha.

 16. Jag skulle önska mig en kategori som heter Claras andliga, och att du skriver lite om din tro, om bön, om andlighet, om hur du tar hand om själen efter utmattningen och sånt där… Det hade jag tyckt väldigt mycket om!

 17. Skulle älska den nya kategorin ”Claras tips för ett underbart liv” som tipsar om saker du gör för att öka ditt välmående. Älskar nämligen hur fantastisk du är på att inspirera till att vila mer, lämna bort barnen för egen tid, laga mat med både gluten, laktos och kött, röka fisk och allt annat. Rent och skärt livsnjuteri, det är du sjukt bra på!

 18. Hahaha! Jag tycker också att citat-kategorin var superrolig!
  Du är smart och träffsäker 🙂