Förbannat svårt att sluta svära…

Nära porträtt på Clara som ser fundersam ut och tittar åt sidan.

Nu&2007. Som 22-åring hade jag stora planer på att byta ut mina vardagliga svärord mot de här mer bibliska styrkeorden:

Huggormsyngel
Skrymtare
Hycklare
Dårar
Ormar
Vitkalkade gravar

Skrev då på bloggen att jag svär när jag är nervös och vill gaska upp mig lite eller när jag behöver känna mig lite kaxigare. Väldigt töntigt – och tyvärr har jag bara blivit värre med tiden. Har helt misslyckats med min plan från 2007 och svär nu som aldrig förr för att få ur mig mina frustrationer.

Om den 22-åriga Clara hörde mig i dag skulle hon himla med ögonen och be mig att sluta för rövelen!

Det här med mängden svordomar blev tydligt för mig när jag hörde klipp från min och Ericas podcast. Erica som klipper våra avsnitt hade klippt bort en massa svordomar – bara för att klippa in dem i ett specialavsnitt med våra bloopers. Ett av våra mest omtyckta! Tryck på gula playknappen om du behöver lätta på trycket en aning.

Det här avsnittet är från januari i år. Här hittar du alla avsnitt.

Musik: Himlen över Hedlunda av Olov Antonsson.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

10 kommentarer på “Förbannat svårt att sluta svära…”

 1. Jag vill också sluta svära då jag tycker att det låter så fult. Särskilt när barn svär. Det går dock inte så bra för mig heller. Svär när jag är arg eller när jag vill vara extra tydlig med något.

 2. O.t men vill minnas att jag gör längesen läste ett så bra inlägg av dig om hur man tar hand om pelargoner över vintern? Vet inte hur man söker efter inlägg, skulle du snälla vilja länka (alt skriva något nytt om pelargoner? ♡ ) kram

 3. Svär jättemycket. Extra mycket om jag är irriterad/ilsk/något går dåligt, men annars med, och har ingen lust att sluta. Hörde någon som sa att svordomar var ett tecken på att man hade dåligt ordförrråd/dålig förmåga att uttrycka sig, men jag tycker tvärtom. Svordomar förstärker det jag vill ha sagt, och tycker inte alls att det får samma effekt om jag byter ut det mot “mildare” varianter, känner mig till och med hämmad i situationer där jag aktivt försöker att undvika svordomar, haha.

 4. ..Erica: Jag måste gå och ta bort kaninen…
  Jag tycker f ö att svordomarna är som kryddan i er pod.

 5. Läste nyligen en artikel, verkade trovärdig, att folk som svär mycket ofta är intelligentare än andra. Så det kanske inte är så dumt ändå ?

  Har btw följt dig sen någon gång slutet 2006, början 2007.

 6. Många svordomar är ju namn på den onde/de onda makterna i världen. Jag tänker att det inte är något jag vill ropa ut, eller ropa efter, när något går eller redan gått snett… Det gör bara saken värre – om den/de onda makterna är lika snabba på sin närvaro, som den goda makten (läs Gud, Jesus och Den Helige Ande) är, när den blir kallad på…

 7. Åh jag är också där… svär, svär svär.
  Min son svor och när jag sa till honom, frågade han: men varför finns dom orden om man inte får säga dom? Bra fråga…

 8. Jag uppskattar er blogg så otroligt mycket. Tycker den är proffsig och du och Erika funkar jättefint ihop. Tycker det är roligt att ni alltid hittar på något under tiden och att Erika alltid beskriver vad som händer eller hur saker att ut. Hade gärna lyssnat på poden i min sonoshögtalare men väljer faktiskt bort det pga svordomarna och att vi inte använder dem här hemma så jag vill inte att barnen hör. Så jag hade faktiskt uppskattat mindre av dem ( inte för att det är något jätteöverflöd iofs). Men, jag kommer absolut fortsätta lyssna hur det än går för dig ?!