Gårdsdrömmen som slog in

Nu & 2007. Någon gång i framtiden skulle jag vilja ha ett stort rött hus på landet. Ett riktigt renoveringsobjekt. Med utsikt mot en sjö eller älv. Kilometer till närmsta granne. Bagarstuga, bastu, fina fiskevatten och enorma rum med timmrade väggar. Där skulle jag och Jakob leva tillsammans och avla barn. Och jag skulle skriva romaner och någon gång i månaden pendla till Stockholm och träffa min förläggare. Då skulle jag vara chic och går på resturang och umgås med Sanna som jobbar som justitieminister och bor i Vasastan. Sedan skulle jag ta tåget hem till norrland, mina höns och min karlakarl. Och lyssna efter den mjuka tystnaden. Ro i min sjö och skidra i skogen.

Så skrev jag om min huslängtan 2007.  Två år senare flyttade vi till det hus vi nu bor i. Det blev ingen gård med timmerväggar och kilometer till närmsta granne. Istället blev det en gullig trettiotalsvilla i utkanten av en liten by. Men så bra det blev! Och ganska likt hur vi tänkte ändå.

Speciellt det där sista. Att få bo vid världens ände – men då och då besöka staden. Och få vara chic och gå på restaurang och träffa min förläggare. Och min kompis Sanna som visserligen inte är justitieminister (än) men inte långt ifrån. Sedan hem igen. Till hönsen, sjön, tystnaden och skogen. Få det bästa av två värdar.

Det har jag fått. Och jag är så tacksam att det blev så.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

12 kommentarer på “Gårdsdrömmen som slog in”

  1. Jaaa så fint! Jag har aldrig längtat efter det där livet – men hamnade där ändå till slut och trivs så otroligt bra! Precis så ska det vara, klä upp sig och åka till stan ibland, sen hem till tystnaden ❤️.

  2. Jag går och drömmer om hus. Det är under det senaste åren som drömmen om ett eget hus har växt sig starkare. Jag drömmer om att bo nära stan, ha en stor trädgård och altan. Huset ska vara vitt och ha stora fönster och högt i tak. Vi får se när drömmen slår in. Det är ett par år kvar innan jag tar examen 🙂

  3. Du har inte ”fått”, du har sett till att det blev så! Tack vare dina val och din vision, Clara <3

  4. Kära Clara.
    Jag älskar dina “Clara reflekterar” inlägg. För när jag hittade åt dig runt 2011 så läste jag din blogg från början ☺️ så roligt att se tillbaka och minnas, borde gjort sån själv men jag är så sjukt dålig på att dokumentera mitt liv. Fortsätt med det du gör, du inspirerar mig och säkerligen andra människor!

  5. Vad häftigt att dina drömmar och visioner till stora delar slagit in! Har du alltid längtat efter samma sak? Jag tycker det är svårt att drömma/satsa på nått för jag är så spretig och vill hela tiden olika saker :p

  6. Hej! har hittat hit till din blogg. Äntligen en blogg som tilltalar mig. En blandning av inspiration, vackra bilder av det som faktiskt är Livet. Mat,inredning som följer årstider och fin text som vittjar om en person med humor, glädje och kärlek. Tack ! Ingela

  7. Formligen älskar färgen och mönstret på din kofta. Vart har du hittat den? ❤

  8. Åh jag blir rörd. Precis det där drömde jag om förr… nu njuter jag av timmerväggarna på renoveringsobjektet, tystnaden, norrskenet och den västerbottniska landsbygden. Och att få åka och vara chic ibland förstås. Hög igenkänning.