Nu ska du få receptet på en god matjesröra du kan servera på en smörgås – som snitt eller tilltugg. Supergott på julbordet eller glöggminglet. Ja, de passar till och med bra in på påskbuffén.

Matjessnittar

Portioner

12 små snibbar

Tid

ca 15 – 20 minuter

Ingredienser

  • 2 skivor (halvmånar) av ex vis Polarbröd Jubileumskaka eller liknande bröd.

  • 4 hårdkokta ägg

  • 400 g matjessill

  • 1 dl creme fraiche

  • 3 msk kaviar

  • 1 rödlök, finhackad

  • 1 dl hackad dill

  • svartpeppar

Gör så här

  • Koka äggen och låt svalna, spara två ägg till dekoration och hacka de andra två. Skär matjessillen i mindre bitar och låt rinna av i ett durkslag. Blanda creme fraiche och kaviar försiktigt i en skål och tillsätt hackat ägg och sill. Finhacka rödlök och dill och blanda ned det mesta i röran – men spara litegrann att dekorera med.
  • Dela varje halvmåne i sex bitar. Lägg röran ovanpå och dekorera med ägg, dill och lite rödlök. Avsluta med lite svartpeppar. Servera genast.

Bland mina recept hittar du många bra tips till julbordet och söker du inspiration till vegetarisk sill kolla här!