Nu ska du få receptet på en god matjesröra du kan servera på en smörgås – som snitt eller tilltugg. Supergott på julbordet eller glöggminglet. Ja, de passar till och med bra in på påskbuffén.
Matjessnittar
Portioner
12 små snibbar
Tid
ca 15 – 20 minuter
Ingredienser
2 skivor (halvmånar) av ex vis Polarbröd Jubileumskaka eller liknande bröd.
4 hårdkokta ägg
400 g matjessill
1 dl creme fraiche
3 msk kaviar
1 rödlök, finhackad
1 dl hackad dill
svartpeppar
Gör så här
- Koka äggen och låt svalna, spara två ägg till dekoration och hacka de andra två. Skär matjessillen i mindre bitar och låt rinna av i ett durkslag. Blanda creme fraiche och kaviar försiktigt i en skål och tillsätt hackat ägg och sill. Finhacka rödlök och dill och blanda ned det mesta i röran – men spara litegrann att dekorera med.
- Dela varje halvmåne i sex bitar. Lägg röran ovanpå och dekorera med ägg, dill och lite rödlök. Avsluta med lite svartpeppar. Servera genast.
Bland mina recept hittar du många bra tips till julbordet och söker du inspiration till vegetarisk sill kolla här!
2 svar
Hej Clara! Jag undrar om inte du kan uppmärksamma Internationella mansdagen, som är idag, med ett inlägg om män som du beundrar? Kända men även män i ditt liv, som din man, pappa o.s.v. Och beskriva vad som är så bra med dem. För det finns många underbara män. Det ska vi inte glömma.
Hej
Undrar vad det är för kaviar i matjesillsnitarna? Är det Kalles eller kaviarrom
Med vänlig hälsning, Jeanette