Det kommer lugnare dagar

Ända sedan jag kom hem från resan har det varit fullt upp varje arbetsdag. Och så min envisa förkylning som inte ger med sig. Men jag jagar inte upp mig över det för hips vips kommer lugnare arbetsdagar och som jag njuter av dem då. Som idag – lussekatter till frukost med nakenfisar som sällskap.

På lunchen la jag mig på soffan för att ta en liten paus men somnade och sov som en gris och två timmar senare vaknade jag och fattade ingenting.

Barnen är i en skön lunk också. Bertil kom hem från förskoleklassen med en stor påse saffranbullar som han bakat.  Ungarna slog läger på golvet och åt och såg gamla julkalendrar. Mystieriet på Greveholm är enligt sexåringen “Det bästa som någonsin gjorts”. Så nu vet ni.

Lagade middag – palt och lingonsylt – och knäppte en bild av månen som letade sig in i huset. Den sjukaste måne jag sett? Hur stor ska den bli?

Efter maten stoppade jag barnen i badkaret och lät dem härja loss.

Nu ska jag fika kvällsfika och se på Mia & Klara på SVT-play. Älskar att serien ligger ute igen. Jag har kollat igenom nästan alla avsnitt och banne mig det håller fortfarande! Min favoritkaraktär är Görel och Viveca Andebratt. Alla som varit med i Svenska Kennelklubben och gått dressyrkurser vet att det går tretton Görel på dussinet där. Viveca är också en sådan där hat/älsk-karaktär som Klara Zimmergren spelar så bra. Men mest gillar jag när Mia och Klara spelar just Mia och Klara. Det är så befriande att kvinnor får vara på det där sättet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

15 kommentarer på “Det kommer lugnare dagar”

 1. Älskar dina blogginlägg och idag var det en riktig höjdare vad gäller vokabulären med “nakenfisar”. Äran och hjältarna språk i sin prydno. Märks att du som jag är norrländska ⛤⛤⛤⛤⛤

  1. Nakenfisar säger jag också, men är från sthlm så knappast ett norrländskt uttryck 🤔

 2. Haha, Viveca Andebratt är min favorit också 🙂 Tycker Mia och Klara borde göra fler säsonger alltså, så himla bra och skoj serie!

 3. Min 6-åring kollar julkalendern med Pelle Svanslös, han måste sett det på fritids för annars vet jag inte hur han skulle hittat den 20 år gamla serien! Årets kalender har ingen fastnat för men själv har jag inte gett den en chans än.
  Att kolla film och äta saffransbröd är det enda jag själv är sugen på dessa dagar, som jag skrev i dagens blogginlägg 🙂

 4. Vad roligt! Jag har nyss plöjt Mia&Klara också. Min favvokaraktär är Tabitha, jag har insett att jag har vissa likheter med henne ibland, en skön äsch det får duga-attityd, du vet när man inte är så knusslig. 😁 Dock inte tre barn o tatoeringar. Även Gulletussan gillar jag, för det sorgsna i henne skiner igenom, det blir fint o äkta tycker jag.

 5. Håller med Bertil! Bland de bästa julkalendern som finns!
  Den finns ju från två år, liknade handling på samma plats. Missa inte! Om ni inte sett från det andra året menar jag. Glad Advent!

 6. Så fina stämningsfulla bilder! Här är det mycket jobb och plugg för min del, men snart väntar en veckas ledigt… 🙌 älskar också Mia och Klara och såg varenda avsnitt när den gick, kanske dags att se om igen 😊 ha en fin fredag! ✨