Onsdagskväll

På fredag gör jag min sista föreläsning den här hösten – det blir i Jokkmokk med Annakarin. Det är ovanligt att vi håller öppna föreläsningar men på fredag har vi precis en sådan klockan 14.00 – ifall jag har några läsare i krokarna som vill komma förbi. Det är så fint att vara norröver och föreläsa och kunna titta in hos mormor på en kopp kaffe. Den här årstiden kniper det lite extra när jag tänker på morfar och mamma som är borta. Alla fina jular vi hade tillsammans där uppe och nu står huset tomt och kallställt.

Nå väl. Ikväll har jag testbakat ett nytt recept på vörtbröd. Tredje gången gillt – för nu tror jag att jag listat ut hur man får det absolut saftigaste brödet. Har skruvat och justerat smör och sirapsmängden och nu är jag nästan säker på att jag träffat rätt. Återstår att se när brödet gräddats – nu är det på jäsning i alla fall.

Den ena pojken sover feberhet i min säng, den andra har krypit ner under täcket i sitt rum. Jag ligger på rygg med saffransbullesmulor över hela bröstkorgen och tänkte leta rätt på en ny rolig serie att se. Några förslag?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

35 kommentarer på “Onsdagskväll”

  1. Men ellerhur 🙂 jag tycker att den, näst efter Fröken Frimans krig, kan vara det bästa Svt någonsin gjort.

 1. Vår tid är nu, Riverdale, Parks and rec, symesterskapet på norska nrk, outlander.
  Gud så gott med lussebulle! Jag bor i Norge och ni vill inte veta vad dem gör här. Ingen saffran men gurkmeja!!! Och ingen mandelmassa i semlorna men sylt!
  Kjempeblä 😄

  1. Eller hur blir sååå besviken, bor också i Norge, saknar verkligen svenska jultraditioner😭😭

 2. Landless inte humoristiska men bra underhållning:
  Sense8
  Alias Grace
  Fringe
  Once upon a time
  The fall
  Lucifer

 3. Välkommen till Norrbotten ska ni vara! Synd att Jokkmokk är cirka 19 mil från Södra Sunderbyn där jag bor. Annars hade jag garanterat dykt upp. Lycka till 🌸

 4. Miss Fishers Murder Mysteries! Underbar austaliensk serie om ball kvinna som löser brott på 20-talet. Så himla vackra kläder och miljöer, har sett om den så många gånger. Finns på Netflix i tre säsonger.

 5. På Netflix: GLOW (Georgeous ladies of wrestling)!
  Nydelig 80-tallsestetikk – og en spennende historie om kvinnelige fribrytere som starter eget show.

 6. “Rita” är en dansk serie om en högstadielärare, kvinna. Humor, allvar, girlpower…
  Jag tror den finns på Netflix. SÅ bra om du frågar mig.

 7. Outlander
  Limitless
  Mr selfridge
  The OA
  The Queen
  Alla på netflix

  Innan vi dör på svt play

 8. Jag ser just nu Togetherness på HBO. Inte alldeles ny, men jag hade helt missat den. Väldigt bra!

 9. Hejsan.

  Jag bor bara 10 mil från Jokkmokk och hade gärna gått på föreläsningen men.. wow att Ni kommer ”hit upp”.
  Vars kan en läsa mer i förväg om när och var det är en föreläsning?
  Jag såg det just precis nu och det blev lite kort med tid så jag hinner inte fixa med jobbet. Men nästa gång! 😀🙌🏼
  Är det på bloggen man ska titta eller står det datum, plats och tid någon annan stans?

 10. Monster-norsk serie
  Bäbisfabriken-så bra dokumentär om världens största bb
  Båda finns på SvT play