Önska en auktion

I år sänds Musikhjälpen ifrån Umeå och det är ju fantastisk kul! Jag har fått frågan om att bidra på något sätt och det vill jag såklart göra. Men jag vet inte riktigt hur.

Såklart kommer jag ge ett eget ekonomiskt bidrag men Musikhjälpen brukar ju vara så bra på att få folk att skänka pengar genom roliga auktioner. Jag fick några fina förslag från arrangörerna på saker jag skulle kunna auktionera ut. Att gästa en poddinspelning med Clara och Erica, en halvdags lägerskola hemma hos mig (för typ sex pers som får komma hit och pyssla, arbeta med odlingarna eller liknande). En härlig vintermiddag i mitt kök, eller att vinnaren av auktionen från en klänning i nästa Miss Clarity-kollektion uppkallad efter sig – och får komma med önskemål om design och form på den.

Ja – det finns helt klart massor av spännande saker att göra. Men här kommer mitt mindrevärdeskomplex in i bilden. Varför i hela friden skulle någon vilja bjuda på något som jag auktionerar ut? Ja. Så tänker jag. Men jag vill göra det ändå och kom på att ni som läser säkert har de bästa idéerna för vad en vinst skulle kunna vara. Om du fick önska fritt – vad skulle du vilja att jag gjorde och hur?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

75 kommentarer på “Önska en auktion”

 1. För att du är en fantastisk människa. Därför skulle folk lägga bud på din auktion. Ett besök hemma hos dig hade varit underbart! Kanske hjälp till med något i jordbruket eller ett renoveringsprojek.

 2. Tycker att det lät fantastiskt att få en klänning uppkallad efter sig i nästa kollektion och få komma med input kring hur den ska se ut. Det skulle jag buda på! 😊

 3. En entreprenörs dag hos dig skulle vara kul. Jag tänker en dag hos dig med några deltagare där du kan berätta om hur det är att driva eget, prata ekonmoi, kontakter, drivkrafter och liknande. En dag för dom som skulle vara intresserad av att driva eget med dina olika projekt som exempel på vad som har funkat olika bra för dig.

  1. Fattig som en kyrkråtta, men skulle faktiskt buda på detta om jag hade möjlighet.. Bra ide! =)

 4. Åh jag skulle älska att få komma hem till dig! Skulle absolut betala för att få vara med i ert jordbruk eller pyssla med dig!

 5. Att få baka/pyssla med dig! 🙌🏻 Kanske baka en kaka och koka varm choklad och åka på sparktur 😀

 6. Bra förslag alla tycker jag, men oj så svårt. Men det där med Miss Clarity tror jag på då dagens ego är så stort. Kan tänka mig att det finns dem som är beredd att buda för att få sitt namn uppgivet efter en kollektion + få ge önskemål om utseende. Kanske till och med att personen kan få agera som modell av några av pressfotona? Sådant som attraherar eller boostar folks egon är nog ett sätt för att få folk att öppna plånboken samtidigt som att pengarna gå till en god sak.

  Ett till förlag på en auktion skulle kanske kunna vara “Vinn ett hemma hos-reportage gjord av Underbara Clara!”

 7. De två sista förslagen skulle ju vara såååå grymma! Alltså inget fel med det första heller, men jag föll för de sista två!

 8. Älskade vän! Klart folk vill buda på allt som har med dig att göra (och nej – jag är inte partisk!!) Hm…i somras då vi sågs sist hade vi ju himla kul på loppisrundan så jag tänker mig att nån utifrån säkert skulle vilja det. Jag skulle gärna gästat En underbat podd men också namnge och co-designa en Miss Clarity-klänning. Kör på – en given succé!

  Kram kompis! 💞

 9. Men herregud Clara! Jag skulle kunna betala bara för att få krama dig och så rabblar du en massa grejer som låter som värsta drömmen och undrar vem som skulle vilja buda? JAG!!!

 10. Nånting som inte är geografiskt avgränsat för att öka antalet som vill buda. Miss Clarity-idén gillar jag. Det blir en blus som heter Fia.

 11. Clara, du är en fantastisk förebild för många av oss. Inte minst ditt entreprenörskap och driv som tagit dig till en plats där du trivs och frodas! Jag vet att många gärna skulle buda på att få möjlighet att träffa dig bara för att få ta del av dina tankar och råd. Varför inte auktionera ut en långlunch på ditt favvoställe? Eller en långpromenad i dina trakter? Som sagt, bara möjligheten att få dina tips om man själv är i tankarna att försöka skapa något eget tror jag skulle vara guld värt för många!

  Du skulle ju också kunna auktionera ut en föreläsning eller liknande och kanske vända dig mer mot företag som ju ha möjligheten att kanske buda högre än en privatperson.

  Säkerligen är många nyfikna på att komma hem till dig och se Underbara Claras värld i verkligheten så om du inte känner att det blir för privat så tror jag den auktionen skulle slå högt!

 12. Tycker allt som kom fram har varit bra förslag.
  Kanske en större föresläsningen i en stad om din affärsstrategier för bloggen? Hur du tänker kring variationen av inlägg och konkreta exempel från din resa. Vet dock ej hur en sådan auktion skulle gå till.

 13. Idén med klänningen gillar jag.
  Det skulle också vara roligt att få hem dig för en homestyling eller en loppistur i min stad.
  Jag tycker främst att det är toppen att du vill vara med i auktionen.

 14. Du kan ju auktionera ut en klänning?! Kanske en som inte kommit ut i handeln än (om det finns någon?🙂)?

 15. Jag skulle gärna skänka pengar och ha chans att få komma hem till dig och fika och pyssla med något. Så enkelt, men det skulle också kännas så kul att få en chans att på dina villkor besöka dig. Få komma in på insidan av bloggen, liksom!

 16. Idén med klänningen tror jag skulle generera mest pengar, om man nu vill dra in så mycket som möjligt. Damer med mycket cash skulle bjuda på det. Det är inte så beroende av var man bor så hela Sverige kan buda. Om man skulle få vara med och formge och namnge och få en klänning så tror jag det skulle tilltala många. Att vara modell själv kan ju locka men också avskräcka. Man kanske inte vill skylta med att man budat…

 17. Jag tänker direkt på att auktionera ut dig själv – som föreläsare/talare. Precis som någon annan skrev kan ju då både privatpersoner och företag buda. Alltså att få råd/tips från dig, om det nu är inom företagande/entreprenörskap eller mer styling/mode/loppis kan ju den som vinner få bestämma…

 18. Klänningsidén skulle jag kunna buda på, det var en jättebra idé!! En ytterligare idé är att just den klänningsmodellen som det nu blir, skulle kunna fortsätta generera pengar genom att ex 10% av vinsten av försäljningen kan gå till Musikhjälpen.

 19. Jag vill se DIG & ERICA I MUSIKHJÄLPENS GLASBUR!!! Ger vad som helst för det!!! något alla kan njuta av, sänds i tv medan en klänning bara går till en person. Livepodd för Musikhjälp please!!!

  1. Det är ju en superbra idé – om ni har tid och möjlighet förstårs! Livepodda till förmån för Musikhjälpen med valfritt inträde, fast med en lägsta gräns såklart. Skapa också en digital bössa så alla som inte kan komma till live-framträdandet kan skramla i bössan – en Underbar Musikhjälpenbössa helt enkelt.

 20. Låter som många bra förslag! Klänningen och få vara med i podden är mina favoriter!

 21. antigen att du lottar ut en ‘hemma reportage’ hos nagons som vill fa allt fotat och kommenterat av dig. Men sjalv skulle jag verkligen tycka det var skitroligt! att fa vara med i er podd. Typ bli intervjuad av dig och Erica lite…like be part of ‘the club’..och garva och grata tillsammans 🙂

 22. Tänk om man lyckasdes lägga det vinnande budet på en middag i ditt kök och kanske en promenad till älgtornet på det! Få se allt på riktigt och få träffa dig som person 😊 det vore superkul!

 23. Om det känns jobbigt tycker jag att du kan tänka att folk ju inte betalar massa pengar enbart för att få en lunch med dig, utan skänker massa pengar till välgörenhet för att få en lunch med dig. Avdramatiserar kanske lite? Många skänker pengar varje månad utan att få något alls tillbaka.

 24. En inredningscoachning skulle jag kunna tänka mig 🙂 du är ju grymt duktig på inredning!

  1. Ja, personligt inredningtips! Så kan du sätta ihop mood-boards och materialval till ett rum/lägenhet!

  2. Tänkte precis samma sak! Antingen en IRL-inredningscoaching eller att man skickar bilder på sitt hus/lägenhet och får tips och råd. Jag skulle buda på en gång!

 25. Heja Clara, du är grym! Du har ju asbra idéer själv ju, kör ba kör. Alla idéer är bra idéer 💪🏼

 26. Vet inte om någon nämnt detta i en tidigare kommentar, men jag tycker att lotteri är roligare för då har de som inte har råd med tusentals kronor också en chans att kamma hem något.
  Om en lott (telefonsamtal) kostar 20 kr, 500 st köper varsin lott så är det 10 000 kr mot att någon budar 3-4 000 kr. Ganska stor skillnad på insamlade pengar!
  Bara en idé!

  Vh Monzan

  1. Jag tänkte precis föreslå samma sak! Delta i lotteri hade jag absolut gjort, dock inte budat över 1000kr med min ekonomi…

 27. Hej, jag skulle tycka det vore fantastiskt att få inredningstips av dig och sen en loppisrunda tillsammans för att hitta “det som fattas”. I verkligheten har jag lite ont om pengar så jag kan nog inte lägga bud själv, men jag tror säkert att många andra skulle göra det!

 28. Jag tyckter också Miss Clarity-grejen var en helt strålande idé! Den hade jag budat på!

 29. Vad fint. Jag håller med om att det där med klänningen skulle kunna generera mycket pengar – jag skulle kanske eventuellt oroa mig för att nån vars värderingar jag inte känner att jag kan stå för skulle vinna auktionen och så har du en klänning med ett namn och ansikte du inte gillar; men kanske är jag onödigt negativ. En föreläsning låter trevligt; kan komma många till gagn.

 30. Finns någon prototyp klänning i unik färg för Miss C? Auktionera ut den!

  Baka sju sorters kakor i ditt kök & fika upp dem skulle jag gärna göra 🙂 Involvera podErika eller Mat-Susanne om du inte vill köra själv.

  Blev glad hursom när jag kom att tänka på hur många bra & intressanta personer det finns i Umetrakten som kommer kunna bidra. Heja er, staden & Musikhjälpen!

 31. Auktionera ut en föreläsning om entreprenörsskap bland företag, som i sin tur kan bjuda in sina kunder till föreläsningen. Win (musikhjälpen) – win (cred för företaget) – win (kunder som får komma på föreläsningen)

 32. Jag tror att du är en förebild för många när det gäller entreprenörskap och eget företagande.Därför tror jag att många gärna skulle ge en slant till välgörenhet för att få dig som mentor under en period, tex en träff månaden under tre månader. Såna träffar kan man lätt ha på tex Skype eller via telefon vilket gör det hela geografiskt obundet.

 33. Skippa alla mindervärdeskomplex bums! Alla förslagen låter toppen😀 Det är klart att det blir budgivning! Halvdag hos er skulle vara kul, men att få en klänningsmodell uppkallad efter sig funkar ju för alla oavsett var man bor. Kram

 34. Åh en fika eller middag hos dig vore ju mitt drömscenario i alla fall hehe! Men som andra sagt, loppisrunda med dig där du visar smultronställen eller att en “vanlig” får gästa eran podd i något spännande ämne 🙂

 35. Åh! Jag skulle definitivt bjuda på att få ge input och kanske namn till en Miss Clarity-klänning!

 36. Helt klart en klänning! Det är ju en jätterolig grej 😍 Det tror jag många skulle buda rätt högt på! Men såklart skulle alla dom andra förslagen va super 🙂

 37. En pysseldag med dig! Att man får komma hem till dig (eller att du kommer till vinnaren) & att man får ta med eventuella barn. Och sen får pyssla tillsammans (där du har förberett med grejer & idéer). 🙂

 38. Men Clara då! Inte ska du ha sånt komplex! Jag kommer buda på att få vara med i podden! De skulle jag tycka va en riktig toppenvinst!

  Kanske bli bjuden på middag med mat från gården kan vara en vinst? Eller en prenumeration på mat från odlingarna?

  Få vara modell för en dag med en klänning inför kommande kampanj! Med mejk o styling o hela faderullan! Där har vi en riktig pangvinst!!!

 39. Att få vara med i er pod! Det skulle jag helt klart buda på.

  Föräldrar i Umeå ska samla ihop pengar tillsammans och köra ett barnvagnsrally. Vore guld om du kunde hjälpa till där på något vis!

 40. En ”Clara-låda” med loppisfynd, t ex någon emaljsak, en broderad duk, ett kakfat och en fin vas eller kanna eller så. Komplettera med signerat ex av någon av dina fina böcker.

 41. Ett antal av era underbara stickade mjukisdjur från Afrika, att skänkas till ett ställe där barn skulle bli glada. Via kvinnojouren kanske…

  Jag tror att man också vill kunna buda på något som kommer någon annan till godo. Välgörande ändamål i dubbel bemärkelse. 🙂

 42. En styling i Miss Clarity, hår, make, personligt utvald klänning och att få hänga med dig!!!

 43. Poddinspelning med dig och Erica hade varit underbart! 😀 Hoppas att få se er i glasburen också. Men förslagen som redan kommit är också bra! Välj nåt som känns trevligt för dig med.