Snöstorm och elavbrott

Vilken pärs det var att åka till Jokkmokk och föreläsa i torsdags. Att köra dit brukar ta 4-5 timmar men igår tog det åtta på grund av snöstorm, snörök och starka vindar. Sent på kvällen kom vi i alla fall fram. I morse gick jag till mormor med en påse bullar och lite tidningar och satt och surrade i köket. Som jag önskar att hon bodde närmre så att jag kunde hälsa på henne några gånger i veckan.

Efter en supertrevlig dag med föreläsning i Jokkmokk satte vi oss i bilen och åkte tillbaka. Samma snöoväder igen och sedan underkylt ösregn vid kusten. För en timme sedan – typ kvart i tolv på natten – kom jag hem med pojkarna sovandes i baksätet. Då hade strömmen gått i huset så det var elva grader inomhus. Bara att sätta igång med att elda och skotta sig fram till dörren och sedan försöka bära in de sovande barnen. De fick gå till sängs i overaller för att inte bli för kalla.

Fy tusan så skönt att Jakob kommer hem imorgon! Nu är jag less på att vara ensam.

Imorgon lördag får bli en riktig lugn dag. Fast kanske att jag julbakar lite med barnen – men i övrigt ska jag inte uträtta mycket vettigt. Det känns så skönt. Och nu behöver jag inte resa något mer i jobbet det här året utan får hålla mig hemma fram till i slutet av januari!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

16 kommentarer på “Snöstorm och elavbrott”

 1. Hjälp vilken pärs! Förstår att känns väldigt skönt att Jakob kommer hem. Jag hoppas verkligen du gör så lite som möjligt idag och får möjlighet att bara njuta❤️

 2. Livet på landet.. Det har sin charm men inte alla gånger. 😀 Minns när jag var liten och det var en hiskelig snöstorm, elen försvann och först följande eftermiddag hade vi den igen. Fast iofs. var det helt mysigt att kliva upp och mötas av eld i spisen i köket och en massa tända ljus överallt. Ha en skön helg!

 3. Bra jobbat Clara! Äkta norrländska du är! Man bara gör det som behövs. Själv stånkar jag med pulkan till affären o handlar. Vardagsmotion i dess bästa form. Roligast av allt va att när jag o min sambo träffades så sa han du bara kör, att han inte “behövs” typ. Jag klarar mig liksom själv. Men att då ändå va ihop för att man vill är fint tycker jag. Har träffat så många killar som störs av att jag orkar saker. Ni som förstår ni förstår! Sjukt omodernt sätt att se på saken som kille.

 4. Idag lördag åker vi samma väg mot Jokkmokk fast från Luleå och stannar gudskelov i Harads för att vara med på Julmarknaden där med mina böcker.
  Kan säga att det är spännande väglag då det regnar för fullt. Snöblandat kan tilläggas. Ännu mer spännande blir hemvägen då det kanske har frusit på.
  Hoppas föreläsandet gick superbra för er och hoppas många köper min bok. Imorgon bjuder vi på körsång under Julton i Bodens kyrka. Men det var en annan historia.
  Trevlig helg.

 5. Resor på vintern är oberäkneliga – en vet aldrig hur väglag, sikt, temperatur mm ska bli. Jag har tur som oftast kan resa med tåg – med en hel del förseningar och annat förstås men det känns ändå som ett tryggt färdsätt. Jag kom också hem från min sista tjänsteresa för året igår – så skön känsla!

 6. Vi hade strömavbrott på jobbet häromdagen. Jobbar på en herrgård där vi under avbrottet serverade julbord till 70 gäster. Som tur var tyckte nog de flesta gästerna att det var riktigt mysigt att plocka godsaker från dessertbordet och slå sig ner i en totalt becksvart matsal med bara stearinljus som sken. Det var faktiskt ganska avkopplande den timmen strömmen var borta. Lugnet infann sig hos både personal och gäster, inte vad man kanske väntar sig när man jobbar med service och vet hur en del människor kan bete sig.

 7. Åh jag var med om något liknande i torsdags. Kom hem från Piteå (bor 40 mil norr om det) efter en vecka i skolan. Undertiden hade det snöat 3 dm (plus en satans plogvall från plogbilen) samt varit 30 grader kallt! Huset var utkylt när jag väl lyckats skotta mig in med bilen 22:30 efter dryga fem timmar i bil i snöstorm. Det var yllesockar på och sova på övervåningen där det var något varmare. Jag borde skaffa en man… 😂 Men en bra kvinna reder sig alltid! Tack för en bra blogg och podd.

 8. Du, vi kanner inte varandra men jag tanker andå att jag kanske kan våga be dig om råd.
  Jag førsørjer mig idag på att skriva och under många år så bloggade jag. Nu langtar jag tillbaka till bloggandet och møjligheten att aga min egen plattform men bar samtidigt på en massa radslor. Hur gør du før att inte bli før personlig? Altså på ett satt som kan bita en i rumpan senare? Før det som kanns ratt och sjalvklart en dag kan ju latt kannas obekvamt några veckor eller år senare. jag ar akademiker så nar jag skriver i vanliga fall så “gømmer” jag mig bakom vetenskapen men i en blogg så går ju inte det. Har du något handfast råd før hur man kan gøra før att hitta ratt nivå på inlaggen? Hur gør du?

 9. Åh vad starkt jobbat å vad hemskt att komma hem till iskallt hus. Burr! När vi kommer mitt i vintern till vårt hus i Trysil som gammelmorfar byggt är det precis sådär…. kallt.
  Men då är man ju beredd på det.

  Hoppas du får en vilosam dag imorgon 🙂

 10. Fy, ja, inget vidare! Har en sjömans-make, där får en också klara sig själv en hel del. Inte så kul alla gånger men visst löser en det (vad har en för val?!). Men visst är de väldigt efterlängtade när det börjar närma sig hemfärd 🙂

 11. Förstår precis hur du haft det. Blev strandad förra veckan efter lite tumult pga glashal väg. Med fyraåring och massa matkassar, inga jackor eller reflexer. Nära hem men för långt just då. På natten kunde min man inte ens ta sig hem. Och häromdagen kom vi hem till strömavbrott och 10 grader inne, en sen kväll efter tre dagar på sjukhus tre timmar bort. Det ska inte vara enkelt alla gånger nej.