Vilken pärs det var att åka till Jokkmokk och föreläsa i torsdags. Att köra dit brukar ta 4-5 timmar men igår tog det åtta på grund av snöstorm, snörök och starka vindar. Sent på kvällen kom vi i alla fall fram. I morse gick jag till mormor med en påse bullar och lite tidningar och satt och surrade i köket. Som jag önskar att hon bodde närmre så att jag kunde hälsa på henne några gånger i veckan.

Efter en supertrevlig dag med föreläsning i Jokkmokk satte vi oss i bilen och åkte tillbaka. Samma snöoväder igen och sedan underkylt ösregn vid kusten. För en timme sedan – typ kvart i tolv på natten – kom jag hem med pojkarna sovandes i baksätet. Då hade strömmen gått i huset så det var elva grader inomhus. Bara att sätta igång med att elda och skotta sig fram till dörren och sedan försöka bära in de sovande barnen. De fick gå till sängs i overaller för att inte bli för kalla.

Fy tusan så skönt att Jakob kommer hem imorgon! Nu är jag less på att vara ensam.

Imorgon lördag får bli en riktig lugn dag. Fast kanske att jag julbakar lite med barnen – men i övrigt ska jag inte uträtta mycket vettigt. Det känns så skönt. Och nu behöver jag inte resa något mer i jobbet det här året utan får hålla mig hemma fram till i slutet av januari!