Nyårslöften 2017 – hur gick det sen?

Med bara två veckor kvar av 2017 är det dags att göra bokslut.  Bland annat genom att fundera på förra årets nyårslöften och se hur bra det gått att efterleva dem. De löften jag hade förra året var:

 • Jag ska vara snällare mot mig själv. Tänka snällare tankar om mig själv. Ha mer överseende med mina olika sidor och klappa mig själv på axeln och säga heja istället för att vara självkritisk. Jag ska försöka tänka mer på mig själv som jag tänker på mina barn. Med oändlig kärlek och överseende.

Har jag gjort det? Ja, men det tycker jag. Det är ingen grej man bara kan bocka av utan någon jag får kämpa med och påminna mig om. Men det är bra att ha kompisar som också gör det. Kompisar som vet vad jag kämpar med och som påpekar när jag driver mig själv för hårt och är självkritisk i överkant. Jag tänker också att jag börjat äta antidepressiva har varit en del i detta. Klart jag ska ta den hjälp som finns att få! Så – jo jag har varit snällare med mig själv i år. Mycket snällare.

 • Jag vill ju bli modigare i livet – inte fegare. Och jag har insett att det inte är andras tankar om mig som begränsar mig utan mina egna. Har så många förutfattade meningar om mig själv som jag inser att jag inte längre vill lyssna på. Så mitt löfte är kort sagt att göra tvärtom varje gång rädslan sätter stopp. Får jag en ide som jag vill testa ska jag göra det. Särskilt om den bryter mot hur jag jag brukar göra i en liknande situation.

Det här har jag verkligen tagit fasta på i år! I stort som smått. Bland annat skrev jag det här inlägget som är ett exempel på vad jag gjort annorlunda i det lilla när jag släppt mina förutfattade meningar. Det har varit så härligt. I det stora handlar det bland annat om att tacka ja till mer resor och äventyr, om att skaffa den nya lokalen trots att jag tänkt på mig själv som en ensamvarg som alltid kommer arbeta hemifrån. Att erkänna för mig själv att jag älskar att jobba och att det är helt okej. Och att jag inte nödvändigtvis är slarvig och rörig. Jag prioriterar bara inte ordning när det står mellan det och att vara kreativ. Så, ja jag försöker hela tiden lämna utrymme för att förändras. Eller framförallt se att jag redan har förändrats – men kanske inte riktigt upptäckt det.

Nu håller jag som bäst på att fnula på mina nyårslöften för 2017 och återkommer med dem i ett annat inlägg. Hade ni några nyårslöften och hur har det gått att infria dem?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

19 kommentarer på “Nyårslöften 2017 – hur gick det sen?”

 1. Jag håller på att läsa boken ”Omgiven av idioter” som handlar om att det finns fyra olika personlighetstyper. Röd, gul, blå och grön.
  Den har fått mig att inse och acceptera vissa sidor hos mig själv och skratta gott åt att mycket av det som står är väldigt mitt-i-prick både gällande mig själv och folk i min omgivning.

 2. Hade nog som du löften som var en strävan (som de två ovan), lite för att komma ifrån det där checka prestationsmässiga man matats med om att ett bra mål måste vara kvantifierbart och specifikt. (Det ÄR ju ett smart sätt att sätta upp mål, men är man bra på att sätta den sortens mål kan man behöva öva mer på riktningar och mindre på checklistor…)
  Så jag strävade efter att våga mer – våga berätta när jag inte kan, våga lära mig nytt, våga bryta invanda mönster.
  Det blev nog bra, det blev i alla fall en skillnad på livet.

  Kanske ska försöka vara snällare mot mig själv nästa år, jag tror du har varit nåt på spåren där.

 3. du är så klok!

  har skrivit ner i ett dokument där jag också skriver uppsats anteckningar att jag ska vara snäll mot mig själv och det hjälper faktiskt!

 4. En del målen för 2017 uppfylldes galant och andra så lämnade på hälft.. Jag har några för bloggen nu på långsikt men annars tänker jag gå in i 2018 och bara se vart året och tankarna tar mig. Spännande och så ofantligt skönt.

 5. Vilka kloka löften, och vad härligt att du nått dem – bra jobbat! ♥

  Har inte riktig funderat ut några löften än, men ska definitivt ha ovanstående i åtanke när jag sätter mig ner och funderar.

 6. Jag ska försöka läsa mer, det är mitt enda mål. Sen om det är böcker eller bloggar eller tidningar vet jag inte, bara ögonen och hjärnan får jobba lite.

 7. Mitt ständiga nyårslöfte är att “ta för mig mer”. Och det har jag faktiskt blivit bättre på sen jag började med det i tonåren 🙂

  2017 ska jag testa fler nya maskiner och pass på gymmet och bli bättre på att marknadsföra mitt företag och ta betalt.

 8. Hade att acceptera mig själv, den jag är, och inte jämföra mig med andra som oftast är helt andra personlighetstyper. Detta arbete pågår ju ständigt men faktiskt så insåg jag för någon månad sen att jag ÄR på ett visst sätt och att det finns inget jag kan göra åt det, utan att jag bör omfamna mina egenskaper istället. Älskar nyårslöften och målsättningar!!! 😀

 9. Jag inspireras så mycket av det du skriver, att sätta löften som gör att en utvecklas som människa. Precis det ska jag göra 2018! Jag vill jag bli bättre på att säga nej. Så att det finns utrymme för spontana grejer som kanske aldrig annars hade hänt, just för att jag oftast bokar upp mig på tok för mycket.

 10. Att inte ta emot ångest när saker blir krångliga. (Fått öva på detta ett helt halvår redan, så jag förbättras hela tiden.)

  Att blinka så mycket som ögonläkaren säger. (Har börjat, så till slut funkar mina ögon perfekt.)

  Att våga flytta om det blir nödvändigt. (Det kan ju faktiskt leda till något bättre, har jag börjat tala om för mig själv.)

  Att byta ut vrede och irritation mot kärkek och tålamod. (Omvänt mig och kommit igång. Börjar komma in i en god cirkel.)

 11. Jag hade ett litet löfte om att lära mig sticka och det gick, även om jag inte började förrän augusti. Två tröjor, en kjol, ett gäng mössor och lite annat smått och gott har det blivit! Sen brukar jag ha som löfte att hålla alla tidigare löften och det går det åxå bra med. Tar nästan aldrig nya plastkassar när jag handlar tex.

 12. Jag hade världens sämsta löfte inför 2017 och jag måste bara berätta för att det är så dumt. Jag mår så dåligt när det är stökigt omkring mig med damm, kringslängda kläder osv. Så jag lovade mig själv att städa mitt hem en timme varje dag (!) För att hålla undan liksom… Dagen efter löftet avgavs skippade jag det hela och så blev det även resten av året. Så inte nog med att löftet var kasst, jag kunde inte hålla det en enda dag heller. Ska försöka klura ut något bättre i år…

 13. Jag satte inte upp några nyårslöften utan mer en bucketlist med saker som jag tänkt göra. Pilatesklasser, pilatesutbildning, jag ville ut och resa och springa ett halvmarathon. Det mesta blev gjort. Inte som jag tänkt mig först när jag skrev min lista men på ett annat sätt som blev precis lika bra, om inte bättre.

  http://hannafialotta.blogg.se

 14. Inte så mycket löften som mål. Bestämde mig för 16 mål förra året, 13 blev uppfyllda och avbockade. Att jag lärde mig möbelrenovering och har renoverat två möbler är nog bäst

 15. Så fint att läsa Clara! Så insiktsfullt att utmana de förutfattade meningarna. Jag har gjort mycket av det i mitt liv, men behöver ständigt arbeta vidare med det målet. Och att älska sig själv och vårda sin självkärlek är som du skriver en färskvara.
  Mitt viktigaste mål med året var att träna på att vara medvetet närvarande. I livet, med mig själv, i mina relationer, i de små ögonblicken och acceptera det som sker omkring mig som om jag hade önskat mig det. Det har verkligen gjort underverk för mitt välmående och framgång detta år.