
Nu ska ni få receptet på en hisnande god saltlakritskola som jag inte vill vara utan till jul! Som en bonus är den riktigt enkel att lyckas med.
Saltlakritskola
Portioner
ca 40 kolor
Tid
ca 50 minuter
Ingredienser
2 1/2 dl vispgrädde
2 1/2 dl strösocker
2 1/2 dl ljus sirap
2 1/2 dl turkisk peppar-karameller
1 nypa flingsalt
Gör så här
- Blanda alla ingredienser utom lakritsgodisarna i en tjockbottnad kastrull. Låt koka upp under omrörning. Mät upp karamellerna i en plastpåse och banka sönder dem till smulor med en kavel. Häll ner smulorna i den varma gräddsåsen och låt koka på svag värme tills smeten klarar ett kulprov.
- Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och häll på lite neutral matolja. Häll sedan smeten på plåten och strö över lite flingsalt. Låt stelna och skär sedan i bitar.
8 svar
Ååh jösses vad det lätt gott! Jag fullkomligt ÄLSKAR lakrits ♥ Nu försöker jag förvisso undvika raffinerat socker och grädde, men blev verkligen inspirerad till att experimentera fram en egen variant. Kanske typ med dadlar, havre-/kokosgrädde och lakritspulver… Tack för inspirationen! ♥
Men oj vad mycket nya goda saker du lägger ut. Lite variation till det gamla hederliga, kul!
Kram
http://www.jagraktuppochner.se
Precis gjort lakritskola, fast med lakritspulver.
Jättegott!
Mums!! Älskar lakrits. Ska definitivt pröva detta recept när jag å syrran julbakar 😊
Hej Clara! Skulle du inte kunna skriva om vilka böcker du läst senaste tiden (året?), vore härligt med lite tips!
Testa gärna detta recept där man doppar kolan i choklad, så får du en dimension till till den fantastiska lakritskolan.
https://www.koket.se/johanna_westman/efterratter_och_godis/choklad/johanna_westmans_chokladdoppad_lakritskola_med_havssalt/
Åh mums! Den här tänker jag göra även om jul är över 😉
Jag älskar den här kolan och har experimenterat fram en fudge av den genom att tillsätta 150 finhackad vit choklad när smeten är färdigkokt. Det är lite snällare mot tänderna, men smaken är densamma. Supergott!