Sticker in med ett snabbt julgodis att göra så här dagen innan julafton. Den här fuskfudgen är underbar i konsistensen och inte allt för söt. Men välj en kvalitetschoklad istället för blockchoklad i smeten – det gör hela skillnaden på smaken.
Fuskfudge
Portioner
ca 50 bitar
Tid
ca 20 – 30 minuter
Ingredienser
50 gram smör
3 dl strösocker
3 dl vispgrädde
1 dl ljus sirap
100 g mörk kvalitetschoklad (gärna minst 70 % kakaohalt)
En nypa salt
Gör så här
- Smält smöret i en kastrull och häll på strösocker, vispgrädde och ljus sirap. Låt koka tills smeten klarar kulprovet. Hacka chokladen i mindre bitar och rör ner i smeten med en liten nypa salt (det balanserar smakerna). Häll genast upp i en ugnsform (typ gratängform) klädd med bakplåtspapper. Låt stelna och skär sedan i kuber. NJUT!
7 svar
Jag fick ett recept på julgodis av sonens lärare. Då skulle man ha i kokosfett. Kanske gör den här varianten istället.
Tack för receptet. Gjorde just en sats med mörk mintchoklad. Blev *hur* gott som helst!
God Jul till dig och din familj
Åh, det receptet bakade jag för första gången igår från din kokbok + hade hackad Daim på. Galet gott. Provsmakade tills jag mådde illa 😀
Superbra recept, hade dock ingen mörk choklad hemma så fick bli typ 80 g mjölkchoklad och några matskedar kakao. Säkert inte samma smak men konsistensen var kanon 😀👌
Låter gött, men jag undrar, på vilket sätt är den ”fusk”?
Undrar jag med…
Tackar för receptet 🤶👍