Sticker in med ett snabbt julgodis att göra så här dagen innan julafton. Den här fuskfudgen är underbar i konsistensen och inte allt för söt. Men välj en kvalitetschoklad istället för blockchoklad i smeten – det gör hela skillnaden på smaken.

Fuskfudge

Portioner

ca 50 bitar

Tid

ca 20 – 30 minuter

Ingredienser

  • 50 gram smör

  • 3 dl strösocker

  • 3 dl vispgrädde

  • 1 dl ljus sirap

  • 100 g mörk kvalitetschoklad (gärna minst 70 % kakaohalt)

  • En nypa salt

Gör så här

  • Smält smöret i en kastrull och häll på strösocker, vispgrädde och ljus sirap. Låt koka tills smeten klarar kulprovet. Hacka chokladen i mindre bitar och rör ner i smeten med en liten nypa salt (det balanserar smakerna). Häll genast upp i en ugnsform (typ gratängform) klädd med bakplåtspapper. Låt stelna och skär sedan i kuber. NJUT!

Tips – enkelt julgodis av choklad!