Sticker in med ett snabbt julgodis att göra sĂ„ hĂ€r dagen innan julafton. Den hĂ€r fuskfudgen Ă€r underbar i konsistensen och inte allt för söt. Men vĂ€lj en kvalitetschoklad istĂ€llet för blockchoklad i smeten – det gör hela skillnaden pĂ„ smaken.

Fuskfudge

Portioner

ca 50 bitar

Tid

ca 20 – 30 minuter

Ingredienser

  • 50 gram smör

  • 3 dl strösocker

  • 3 dl vispgrĂ€dde

  • 1 dl ljus sirap

  • 100 g mörk kvalitetschoklad (gĂ€rna minst 70 % kakaohalt)

  • En nypa salt

Gör sÄ hÀr

  • SmĂ€lt smöret i en kastrull och hĂ€ll pĂ„ strösocker, vispgrĂ€dde och ljus sirap. LĂ„t koka tills smeten klarar kulprovet. Hacka chokladen i mindre bitar och rör ner i smeten med en liten nypa salt (det balanserar smakerna). HĂ€ll genast upp i en ugnsform (typ gratĂ€ngform) klĂ€dd med bakplĂ„tspapper. LĂ„t stelna och skĂ€r sedan i kuber. NJUT!

Tips – enkelt julgodis av choklad!