Att ta sig tid för en hobby

Det är så fint att få vara ledig i ett par veckor. Jag har tänkt ägna mig åt två saker dessa dagar (utom att vara med barnen): läsa på stranden och måla på kvällarna med ljudbok i örat.

Håller på att utforska och lära mig måla med gouache och kombinera det med mina akvarellpennor. I julas gick jag en webbkurs i gouache som Hanna Wendelbo gjort för brillbe.se och den inspirerade mig massor. Nu övar jag mig genom att måla av instagrambilder av mitt hem. Jag tycker att det känns så otroligt meditativt – men också att det hjälper mig med ny inspiration i mitt jobb – att få hålla på med ett kreativt utryck som inte har med mitt vanliga jobb att göra.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

38 kommentarer på “Att ta sig tid för en hobby”

 1. Så fina bilder!
  Plockade själv nyligen fram mina pennor efter att knappt ha ritat en streckgubbe på väldigt länge. Så skönt och avkopplande att sitta en stund på kvällen. Och som jag tror du skrivit tidigare någon gång och som verkligen stämmer – inspiration behöver träning. Ju mer jag ritar dessutom mer nya idéer kommer jag på!

 2. Gud vad fina, som taget ur barnen från Bullerbyn……Om du skulle skriva skönlitteratur för barn skulle du kunna vara illustratör. Så vackert!

 3. Hej Clara!
  Du har verkligen talang för många olika saker.
  Jättefina kort, dem skulle jag köpa om jag såg dem i affären!
  Kram Maria

 4. Vad roligt! Jag tycker det är så viktigt att tanka med andra hobbies när man har gjort sin hobby till ett jobb. Jag lyssnar också på ljudbok, skriver dagbok och grejar istället för att fotografera för mycket. Och försöker att fotografera helt ANDRA saker, med min kompaktkamera än jobb-foto med systemkameran för att göra någon skillnad.

 5. Fina, fina bilder!! – kunde vara bilder från en Astrid Lindgren bok! – Ilon Wikland eller Harald Wiberg! âlsker deres bilder!!

 6. Så härligt, jag håller med dig om att man hamnar i något slags meditativt lugn av att måla. Tyvärr har jag inte så mycket tid för det numera (med två småbarn) men bara att drömma om något motiv att måla eller känslan man får när man plockar fram färger och penslar ger ett lugn och en bra känsla.

  /Sandra http://kojatillslott.se

 7. Älskar dina bilder, de får mig att tänka på barnböcker och julkalendrar. Verkligen feelgood-känsla i dem.
  De gör även att jag smått börjar känna att inspirationen till att måla/rita pirrar i mig.
  Hoppas ni får en härlig semester!

  Hjärtliga hälsningar från Norrbotten

 8. Åååh! Formligen älskar dina bilder! Du borde skriva en barnbok å illustrera den själv oxå. Så himla najs!!

  1. Det skulle jag åxå kunna önska men då blir ju även denna hobby ett jobb och inte längre en hobby!

 9. jätte fina målningar… Så skönt när man har någonting som man verkligen kan njuta av som inte är någon prestation bakom, eller tanke av prestation…

 10. Sååå underbara bilder från en underbar Clara 😉 Instämmer verkligen med de andras tankar här, att dina bilder kan utvecklas till att bli hur stora som helst….oj, oj, oj, jag bli så glad av dem….är verkligen helt knockad av dem ❤️

 11. Helt mållös. Dels för att du är så fantastiskt begåvad och att du är klok nog att utveckla din talang. Och dels för att jag blir så glad att jag kan bjuda dig på inspiration, du som har varit min stora inspiration till så många olika projekt genom åren. Njut av semestern, familjen och skapande! Kram

 12. Gör en kollektion med vykort vet já, som vi kan skicka ut i världen.
  Det finns alldeles för lite av handskrivna kort/brev nu för tiden.

 13. Så fint! Tycker de påminner om Joasbeth Sjöberg, hon var en lärarinna (tror jag) som målade av sina olika bostäder i Stockholm vid 1800-talets mitt. Bildgoogla henne 🙂

 14. Wow! Inte dags för en kollektion kort, anteckningsböcker och vägkalendrar? Eller varför inte brickor, assietter eller glasunderlägg. Fin känsla i dem, tycker jag! Kan tänka mig att du skulle måla fina landskapsmotiv med får och grisar på också! Eller fina peppande tavlor med så mycket värme i. Heja!

 15. Fast jag tänker att det ju är jättebra att du har en hobby som är avkopplande utan att vara jobb. Tycker det är jättefina teckningar som säkert skulle sälja bra, men från en som också varit utmattad och på väg tillbaka så har jag insett vikten av att ha en hobby el avkoppling som inte är nån prestation i utan bara för att det känns bra för själen. Hoppas du har en riktigt fin semester, kram

 16. Alltså WOW! Jag saknar ord. Helt fantastiska bilder du målat. Det är något med dem som får mig att känna mig alldeles varm inombords. Som lilla Olle med rosiga kinder och solsken i blick, alldeles alldeles underbart!

 17. Wow Clara!!! När jag är klar med min barnbok då vet jag vem jag vill ska måla bilderna : )
  Så himla fint!!!

 18. Nu blev jag jättesugen på att ta den där kursen jag med! Så himla smart med en webbkurs där man kan välja själv när det passar. Tack för tips! Vill du dela med dig av vad du använder för block/papper, penslar och färger också? Eller vad man som nybörjare ska tänka på när man ska köpa på sig det som behövs?

 19. Bland det vackraste jag sett. Idag har det blivit lite för mycket för mig, och dina bilder får mig att gråta, fast en gråt som är skön att släppa ut.