Att ramla i en stor varm famn

Som ni vet är jag på spanska solkusten nu – med barnen och Jakobs mormor. Jakob har ännu ett arbetspass här – han jobbar ju i perioder med rehabilitering av svenska strokepatienter så han är borta på dagarna men på kvällarna ses vi allihopa. Som jag skrev förra veckan har jag haft ett litet bakslag i utmattningen så att komma hit var som att ramla rakt in i en stor varm famn.

Dagarna går så långsamt och vi gör inget särskilt. Äter frukost i lugnt tempo, spelar spel, läser böcker och går till stranden några timmar varje dag. Där somnar jag oftast en stund till. Sedan lagar jag lunch och middag och det är samma meny hela tiden. Mangoskivor med lime och lite salt, tomatsallad med mozzarella, oliver, hemmagjord guacamole och massor av tortilla (alltså inte brödet utan omeletten). Och så god yoghurt hela tiden. Så enkelt och så fräscht och gott!

Den här resan är bra för mig känner jag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

31 kommentarer på “Att ramla i en stor varm famn”

 1. Måste säga att jag är förvånad över hur många flygresor du gör. Kan inte hjälpa det men jag blir så jäkla provocerad över hur alla verkar skita totalt i den här jorden och drar iväg på flygresor kors och tvärs. Hade fått för mig att du var lite bättre på den biten en gemene bloggare men där hade jag ju väldigt fel. Får ni inte dåligt samvete? Miljöångest?

  1. Det finns ett instagramkonto som heter portionerundertian där hon som skriver strävar efter att leva hållbart och billigt och inte göra flygresor. Otroligt inspirerande. Det kanske är ett bra tips att snegla på istället för på Clara?

  2. Har sagt/frågat om det förr men tar det igen för jag vill verkligen förstå; Varför så hysteriskt försöka rädda en värld som man inte ska få se, uppleva och njuta av?

   1. För att det är det moraliskt rätta att göra? Eller är ens eget välbefinnande viktigare än både sina medmänniskors och sina efterkommande?

    Menar du att man inte kan ha ett fullgott liv om man inte reser runt hela världen och ser ‘allt’?

   2. Kanske för att det kommer generationer efter oss Ellie, som kommer ha väldigt svårt att ens kunna leva på den här jorden om vi fortsätter som vi gör…

  3. Kajsa; jag lägger ingen värdering i din åsikt gällande huruvida Clara flyger för mycket eller ej, men det känns väldigt olämpligt att lämna den kommentaren i detta inlägg som handlar om utmattning, att Clara höll på att trilla dit igen och nu då skrev om återhämtning i rättan tid. Då kan hon väl få glädjas åt att få må lite bättre istället för att ta emot skammande kommentarer?

   1. Håller med, olämpligt att ta upp det i samband med detta inlägg. Och jag tycker att man kan få lov att vara miljökämpe utan att behöva vara perfekt. Man gör vad man kan, ibland lever man inte perfekt men kanske tar igen det på annat sätt!

 2. Så härligt det låter. Alla förtjänar lite återhämtning då och då. Önskar er en fortsatt avkopplande resa.

 3. Å underbara N! Vi sålde för ett år sedan och nu saknar, saknar, saknar jag Burriana, tisdagsmarknad, jordgubbar, Mercadona, tortilla, min favoritinredningsbutik (gatan nedanför apelsintorget), tuffa löprundan ned genom Cimenea och upp igen och särskilt att göra ingenting!

 4. Hej!
  Hur tänker ni som par/familj kring att Jakob tar ett sådant uppdrag i en period då du fortfarande återhämtar dig från en utmattning?
  Jag (som inte är eller har varit utmattad) fick nästan lite ångest när jag läste att du var själv med barnen hemma så länge… våra är lika gamla och jag skulle inte ”klara av” att vara själv mer än max några få dagar utan att behöva vila ordentligt sedan..

  Sköt om dig och ha en fin resa! Kram

 5. Så härligt! Du är verkligen värd en toppenresa!!. Det är så otroligt höga krav på att du ska vara så perfekt hela tiden, både från vissa av dina följare, allmänna tyckare och, här gissar jag, dig själv. Så jag hoppas verkligen att du får njuta och vila utan en massa dåligt samvete. Det önskar jag dig i torsdagspresent <3

 6. Åh Clara!
  Vad du förtjänar att flyga iväg och ha det alldeles avslappnat och härligt. Tänk att få möjlighet att göra det och se barnen upptäcka nya saker i en miljö som inte är hemma.
  Stor kram på dig!

  1. Inget sagt om Clara, men vilka är det som _förtjänar_ att resa? Vad ska man uträtta för att förtjäna det?

   1. Tänk alla. Ta det inte så allvarligt Åsa, det är ju bara ett uttryck för att någon som jobbar också ska balansera upp det med fritid och lättja. Likt som Rose-Marie skriver ovan, hon är värd en semester. Det är säkert du och jag också, människan i allmänhet 🙂

   2. Precis som Månsan skriver, det är mest ett uttryck, ungefär som att säga att man går i upplösning. Alla förtjänar att få återhämtning och byta miljö av och till, om det då är flyg eller eller tåg spelar mindre roll. Men visst är det intressant att du väljer att anmärka på det efter just det här inlägget som handlar om behovet att slappna av. Jag funderade över hur många som skulle anmärka på det.

    1. Hur många här som är positiva i sina kommentarer är medvetna om klimatkrisens fruktansvärdheter. Ingen människa ska ta världen på sina axlar – helt rätt men vi vuxna ska ge en värld till våra barn.
     En värld där de vågar skaffa barn själva. Tyvärr är det denna fråga det handlar om till syvene och sist. Och blogginlägg om flygresor och instagraminlägg från resor det flygits / åkts båt till bidrar till den normalitetssyn vi har på resor.
     Upplys er om konsekvenserna och det faktum att flygresor är en av de större utsläpp vi som privatpersoner gör. Stanna på marken. Åk tåg , elbil , cykla. Älska med öppna hjärtan , lev här och nu och ta hand om varann – skydda barnens värld.

 7. Vi ska tillbaka till Nerja i september, vår son längtar så mycket efter ett annat land, annat språk, annan miljö och väder, annan mat och att få fira sin femårsdag där.
  Njut av solvarma tomater och kinder!

 8. Njut! Och bortse från de nålstick du får här. Tänk istället på hur otroligt klimatsmart du lever i vardagen. Självhushållande, sparken till förskolan, återbruk, undviker engångspryttlar. En stackars människa kan inte ta hela världen på sina axlar.

 9. Så underbart det låter!! Vi åker också snart till Maspalomas med vår 5 månaders dotter☀️ Lite nervös som den förstabarnmamma man är😅men det går nog bra! Uv-dräkt ska hon då rakt ha! Tack för en bra blogg, ❤️

 10. Hej, jag undrar vad som var orsaken till din utmattning? Har du skrivit något om det? Det är ju sällan bara jobbet som gör en utbränd utan är oftast fler faktorer bakom. Kanske är för personligt för att svara på?

 11. Hej, dök ned i din blogg helt plötsligt. Behöver mer info ang stroke rehab. Kan du berätta mer om Jacobs jobb eller hänvisa till företag?