• Annonssamarbete ImseVimse •

Skydda barnen mot solen

Första dagen på semestern befann vi oss bara på stranden en liten stund. Dum som jag var tänkte jag inte på att smörja in barnen och när vi kom hem var de röda som kräftor båda två. Efter en mörk vinter är huden extra känslig så då räcker det med en kort stund i solen för att bränna sig.

Eftersom jag ofta är ganska förvirrad och glömmer att smörja in både mig och barnen tycker jag att UV-kläder är ett bra alternativ. UV-kläderna kommer från ImseVimse och deras solskyddskläder är gjorda av återvunnen polyester/polyamid, vilket gör dem till ett mer miljösmart alternativ. Bertil är egentligen på tok för stor för de här plaggen  – men han gillar dem så han tränger sig ner i Folkes kläder i alla fall! Han ser ganska rolig ut i sin rosa sparkdräkt..!

Solskyddskläderna är certifierade enligt Europeisk UV standard 801 och Australiensk standard UPF50+ och Standard 100 by OEKO-TEX® Class 1 (fria från hälsofarliga ämnen).  Riktigt säkra med andra ord!

Och med smarta funktioner som att solhatten går att knäppa ihop med jackan, t-shirten och overallen så att den inte tappas bort eller glipor i nacken bildas. Och på overallen finns det dragkedja baktill som underlättar vid blöjbyte (så man slipper ta av hela overallen och ta på den igen). 

Här på Torre Del Mar är stränderna ganska steniga så badskorna kommer väl till pass!

Badcapen med luva är också en favorit! Folke har en med bläckfisk på och Bertil som älskar rosa fick en i sin favoritfärg.

Capen är gjort av ekologisk bomull och plaggen är sköna, rymliga och miljösnälla!

Hela ImseVimses Sun Protection Collection finns att klicka hem här – passa på nu med rabattkoden underbaraclara15 –  får du 15% i varukorgen på ett helt köp. Gäller till den 25 mars 2018.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

21 kommentarer på “Skydda barnen mot solen”

 1. Perfekt tajming på denna reklam! Men attans med storlekarna.. Kan din stora kille ha stl 98/104 som jag såg var största stl? Han ser lång ut (som min dotter) som egentligen lämnat den storleken.. Hm!

  1. Kolla Reima, de har liknande solskyddskläder av hög kvalitet i storlekar upp till åtminstone 150 (tvådelade men med långa ben och ärmar). De är stora i storleken så går länge!

 2. Märkligt att glömma tänka på solskydd när du nu skulle ha ett samarbete om just uv-skydd några dagar senare (som började förberedas för länge sen antar jag) 😉

  1. Ja det var verkligen märkligt! Man tycker att solskydd borde vara top of mind när man har en hel laddning uv-kläder i väskan. Ändå åkte vi till stranden utan varken kläder eller solskydd. Men nu har vi lärt oss läxan så nu byter barnen om redan hemma i lägenheten 🙈 Det fina med uv-kläder är ju att man inte måste komma ihåg att bättra på skyddet efter någon timme eller så fort barnen doppat sig så det passar en glömsk person som mig. En sak mindre att hålla i huvudet

  2. Just första dagen är så himla lätt att man tänker “vi ska ju bara ner och kolla en sväng” och så blir svängen längre än man tänkt. Eller så är solen starkare än man förstår.

 3. Badar de i kläderna också? Mina barn kan bada ganska länge men vill byta till torrt efteråt, så jag tycker solskyddskläder har känts lite bökiga. Solkräm och sedan på med en T-shirt och gärna keps efter badet, kör vi med. Hoppas killarnas hud svalnar snabbt efter deras bränna! Jag ser fram emot många bilder i sol, hav och grönska.

  1. Jag ser till att mina barn byter om de badar i sina solskyddskläder. Är rädd att de ska bli nedkylda eller få urinvägsinfektion annars. Samma med vanliga badkläder. Bara att ha extra kläder med sig ju så är ju inte direkt något problem.

 4. Vilket bra inlägg! Har tänkt att jag måste köpa, en sak jag tänkt på bara. Blir barnen väldigt varma i kläderna? Eller har de bra andningsfunktion? Och om barnet lättare håller värmen i vattnet?

 5. Så fina härliga livfulla barn ni har! bilderna förmedlar verkligen en härlig sommarkänsla, så värdefull glimt av hopp om värme och sommar i vår kalla snörika marsmånad!

  1. Du menar hur barn på 70-talet klarade sig utan solskydd och UV-dräkter? Ja, vi överlevde solen som barn, det gjorde vi, däremot är det väldigt, väldigt många av oss som kommer att drabbas av basaliom och malignt melanom senare i livet. Själv brände jag mig otaliga gånger som barn, helt enkelt för att man inte visste bättre på den tiden. Inte så kul att tänka på vilka konsekvenser det kan få för mig och för alla andra som bränt sig som barn. Det är lätt att ironisera över solskydd, bilbälte, cykelhjälmar och what not. Samtidigt är det få som är beredda att låta hundratals barn per år dö i olycksfall, förgiftningar, drunkning, trafikolyckor etc. För det är ju så statistiken såg ut för några decennier sedan.

  2. Jag är född 1989 och använde aldrig solskydd som barn. Solade heller aldrig och var aldrig utomlands.
   Jag var 25 när jag fick min hudcancerdiagnos och har opererats åtta gånger sedan dess.
   Hur du klarade dig? Du hade väl tur, helt enkelt.

 6. Bra med solskyddskläder men nu har dottern börjat protestera mot dem så vi börjar röra oss mot vanliga badkläder för henne men den lilla hoppas jag kan ha solskyddskläder i många år till. Själv hade jag gärna använt sådana kläder men har aldrig hittat en vuxenmodell jag riktigt gillat.

  1. Rekommenderar australienska surfbutiker på nätet. Har massor av uv-kläder, för vuxna, som ser ut som vanliga kläder.

   1. Jag gillar tyvärr inte de heller, jag har kollat många australienska sidor men tack för tipset. De flesta täcker antingen för mycket eller för lite av de jag hittat. Jag vill helst ha bara ärmar men längre shorts men jag har svårt att hitta sådana som ser vettiga ut ihop.

 7. Åker varje vinter till Indien och en solskyddsfaktor som jag varmt rekomenderar är Ultrasun’s produkter.
  https://www.ultrasun.com/en-EU
  Man behöver bara smörja in på morgonen, den skyddar hela dagen, du kan bada utan att solskyddsfaktorn försvinner.
  Finns att beställa på nätet