Här kommer min fredag i bilder. Jag vaknade klockan 06.00 av solen i ögonen och ljudet av Jakob som var uppe och kapade ved med motorsågen. Det var det sista ljud jag hörde vid 23.00 kvällen innan och det första ljudet jag hörde på morgonen. Det är bråda dagar för att kapa veden så att den hinner torka innan midsommar.

Efter att jag legat och dragit mig en stund somnade jag om igen och vaknade 07.40 och insåg att det bara var tjugo minuter tills barnen skulle vara i skolan. Så det var bara att väcka småttingarna och trycka i dem lite snabb frukost innan vi åkte. Istället för att ta vår lådcykel som vi brukar fick vi hoppa in i bilen.

När jag kom tillbaka från förskolelämningen gick jag med hunden och ringde min syster för att stämma av om lite jobb. Sedan surrade jag med Jakob och Albin som var ute och arbetade med traktorn och ställde iordning växthuset för odlingssäsongen!

Längtar tills det är grön djungel här inne igen.

Jag beundrade också all ved som Jakob kapat. Det här ska väl ta oss genom nästa vinter kan jag tro.

Jag förberedde för en blomsterfotografering och sedan passade jag på att plantera om alla mina blommor.

Både övervintrade växter och ett gäng nya fina från Blomsterlandet.

Tillfredsställelsen i att få pyssla om alla stackars växter som klarat sig på sunkig jord och torftig vattning hela vintern.

Istället för lecakulor i botten på krukan brukar jag klippa sönder plastkrukorna som blommorna kommer i.

Bottendelen med dräneringshål lägger jag upp och ner längst ner i krukan. Det skyddar rötterna från att bli stående i vatten. Observera min proffsiga sax med namninskription – bästa pressutskicket från Fiskars.

Det blev grisigt värre när jag planterade om. Men vågade inte riktigt ta ut mina växter och plantera utomhus i kallblåsten.

Mitt i planteringen tog jag kaffepaus, åt chokladkex och lyssnade på min nya favoritpodd Mark & Jonas som jag kissar på mig av skratt när jag hör på. Därefter hoppade jag på lådcykeln och åkte och hämtade barnen. Fint för dem att få vara lediga fyra långa dagar.

Till middag blev det något så ovanligt som kyckling. Vill inte köpa vanlig kyckling på grund av djurhållningen så det blir bara några gånger per år när jag får tag i ekologisk kravmärkt kyckling. Kostar mååånga kronor men då blir också kycklingen den där festmaten man äter sällan och som jag tycker att det är rimligt att den är – istället för vardagsmat.

Vi åt på verandan

Italiensk kycklinggryta med svart ris från Saltå Kvarn som är en favorit. Nötigt och gott!

Barnen hade kramkalas

Och jag och Bertil med. Måste få sitta och snusa på dem någon timme om dagen i alla fall.

Nu ska det blir så skönt med en ledig långhelg. Dock känns det lite sorgligt för Jakob åker till Spanien imorgon på tre veckors jobb. Så då är vi ifrån varandra igen. Får passa på att träffa mycket vänner, bjuda hem kompisar på övernattning och hitta på mysiga egna grejer nu när jag är solokvist. Imorgon kommer i alla fall svärmor ut och hälsar på över dagen så det blir roligt!