Vilken underbar helg det har varit! Soligt och varmt. Melker ligger på verandan och steker om dagarna.

Idag ordnade jag ett mycket försenat barnkalas för Bertil och några av hans bästa vänner. Han fyller ju år i början av februari egentligen – men då var det så många resor och helger borta att det inte hanns med. Desto roligare att kalasa nu!

Bertil hade beställt havstema. Han var en kräfta. Jag gjorde mitt bästa och klippte som hastigast till klor av röd kartong och så fick han låna en röd klänning av mig som jag knöt till en slags byxdress. Folke var pirat!

Ada kom som sköldpadda

Istället för vanlig tårta som en del barn inte gillar – gjorde jag en kladdkaka och dekorerade den med chokladbollar.  Mycket uppskattat!

Ljusen, servetterna och pappersservisen köpte jag på Lagerhaus. De har så bra kalassortiment!

Först blåste Bertil ut alla ljus men det ledde till en sådan emotionell kris för treåringen att vi fick tända dem igen så att han fick blåsa istället.

Jag gjorde en skattjakt med många ledtrådar och uppdrag som de fick utföra. “Leta där tvätten blir ren – gå dit på ett ben”. Och så lekte vi mördarleken, viskleken, ett två tre ost och charader( tipsar förresten om barnkalasguiden jag gjord här på bloggen).

Efter sockerchock deluxe, spring på gräsmattan och gräv i sandlådan slocknade jag nästan med min kaffekopp av ren utmattning.

Nu har Bertil åkt till en kompis för att sova över. Jakob har åkt till Malaga på tre veckors jobb och jag har krupit i säng med Folke och Melker. Imorgon ska vi fira Valborg med matlaget, gå till brasan och jag ska tänka ut någon smarrig efterrätt att ta med mig. Hoppas ni får en fin Valborg allihopa!