Prima liv

Det här blev en fin onsdag! Tog sovmorgon med de trötta barnen som bara hade fritids och förskola idag. Vi åt frukost på verandan i solen innan jag hojade iväg med dem i lådcykeln. Sedan hade jag redaktions- och planeringsmöte med Erica över telefonen i några timmar.

Jag satt på verandan och jobbade för då känns det lite mer okej än att behöva arbeta fast solen skiner. Jag laddade upp med kaffe och vindruvor och så lite kelande med Melker.

Han är en sådan livsnjutare. Man märker hur nöjd han är över värmen. Riktigt varma dagar blir det 35-40 grader på verandan och han går ut och lägger sig i solen och bara vräker sig.

När jag jobbat som en liten gnu hela dagen svängde jag förbi Frida på en fikarast. Jag är så glad att vi lärt känna varandra! Ni som följer @froken.frida på instagram känner igen detta kök!

Hon bjöd som vanligt på supergott fika med omsorg i varje liten detalj.

Jag beundrade hennes punschveranda – som ritats av Ulrika som även ritat vår veranda.

Gungan! En sån vill jag också ha inomhus!

Stina var också där och hälsade på med sin dotter.  Så glad att hon flyttat in några hundra meter bort längs grusvägen.

På eftermiddagen lagade jag en gigantisk sats vegetarisk köttfärs och tog med mig till Albin och Ulrika när det var dags för matlag. Stinas familj är ju också med där. Vi hade besök av en fotograf eftersom det ska bli ett tidningsreportage om matlaget. Barnen var betydligt mer välartade än vanligt. Ingen tog av sig kalsongerna eller åt under bordet. Bingo!

Det bjöds på supergod mazarinkaka med blåbär och röda vinbär

Såna här soliga, varma dagar känner jag mig helt prillig av vårkänslor. Det är så fint att stoppa barnen i lådcykeln och trampa till förskolan, se den blåglittriga sjön, tranorna och storspov på åkern. Stanna och prata med grannar och heja på barn som vinglar fram på sina cyklar eller rullskridskor. Och när vi cyklade hem igen hade folk dragit fram grillar, krocketspel och solstolar och alla hejade och var glada. Det här är livet!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

9 kommentarer på “Prima liv”

  1. Det är lätt att vara livsnjutare när man inte behöver arbeta ihop till hundmaten, hehe. Fast han syns ju på bloggen ibland så jag antar att det är tillräckligt för att han ska bidra till sitt uppehälle, den gode Melker 😉

  2. Åh! Det är jag också så glad för vill jag lova. Älskar att Elle får växa upp i ett litet kollektiv med kufiga ungar och kreativa kaos till vuxna ❤️

    1. Elles kofta/tröja är otroligt snygg! Finns någon tydligare bild på den på din blogg, Stina? Hälsningar en glad stickerska som nyss plöjt HELA din blogg från början till slut(!) Tack för väldigt vackra och inspirerande inlägg! Även jag brottas med kronisk sjukdom, utmattning och utbildning och har mist både ett barn (lika tidigt som ni fast under helt andra omständigheter) och en förälder till cancer alldeles för tidigt (som Clara). Era bloggar tillsammans ger mig mycket igenkänning och hopp om att min framtid kan bli bättre. Tack för det!😊

  3. Kul med matlag. Jag är uppvuxen med matlag, fast vi var enda barnfamiljen (å andra sidan är vi fyra st så det var gott om ungar ändå). Sen hände saker och matlaget blev osams (mest politiskt tror jag). MEN, häromdagen när jag pratade med mamma berättade hon att matlaget skulle ses igen, som vanligt en torsdag. Efter vad det nu kan vara, tio år. Två medlemmar har hunnit dö. Vi barn är vuxna och utflugna sedan länge. Men nu börjar de om!