Den långa onsdagen

Jag vet att mina vardagsinlägg är bland de mest önskade här på bloggen så jag försöker göra många av dem! Idag vaknade jag tidigt, lämnade barnen på förskola och fritids och tog sedan bilen och körde ut till Ericas stuga. Vi skulle nämligen ha poddag! De senaste två åren har jag varit här så mycket att jag får abstinens när det går för lång tid mellan besöken.

Vi satt ute på verandan, 25 grader i skuggan, drack kaffe och planerade och spelade in poddavsnitt.

Kolla in utsikten från verandan!

Ericas sommarstuga är från 1800-talet och så gulligt inredd med gamla plåtburkar, loppisfynd och blommiga tapeter. Här finns bilder jag fotat sedan förut.

Det gulliga lilla dasset är också en favorit. Handdukar på tork och en porslinsskål att tvätta händerna i.

När jag jobbat färdigt körde jag hem igen och svängde förbi Albin och Ulrika som tagit hem Bertil och Folke efter skolan. De hade varit och badat och när jag kom och hämtad dem satt Bertil och Ada och pysslade. Han hade ritat ett porträtt av mig som var så gulligt att jag knappt kunde titta. Tjockskallig, stora glasögon och bollformad kropp. På pricken!

Kikade in i Ulrikas byggnadsvårdshus där hon renoverar fönster och dörrar och säljer Ottossons Linoljefärg.

Sån lyx att ha detta i byn och kunna köpa färg till alla mina projekt direkt när andan faller på. Vilket den gör på de mest olämpliga tidpunkter.

Jag fotade mina fötter också. För att det är så fint med mixade trasmattor. Det här var för övrigt den enda bild jag fastnade på idag. Måste bli bättre på att dokumentera mina utstyrslar eftersom det också är ett önskemål ifrån er.

När jag kom hem med barnen fick jag vara ute och vattna i mina rabatter för att alla stackars törstiga växter inte skulle torka bort.

Så hälsade jag på hönsen och hämtade in ägg.

Är så glad för att ha höns igen och den här flocken är så fin. Världens snällaste tupp och hönor som gärna pickar ur handen på en.

Har ni sett finare äggfärger? Det har i alla fall inte jag!

Vit, turkos, mossgrön, ljusbeige, ljusbrun och mörkbrun. Snyggt som tusan!

Nu ska jag försöka komma isäng och ta en tidig kväll. För imorgon ska jag skriva en Expressenkrönika, fota två bloggsamarbeten, provbaka några recept och pyssla med lite annat nödvändigt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

11 kommentarer på “Den långa onsdagen”

  1. Sällar mig till skaran och konstaterar att jag också älskar dina vardagsinlägg. Ser så himla mysigt ut. typ som mina halvdagar/ lediga dagar från jobbet. Då är det sådär heeeelt underbart. medan man andra dagar stressar halv ihjäl sig. drömmer om att ha det så på en vardag. Att man inte väljer bort jobb men ändå hinner med sig själv och jobb och familj.

  2. Tjusigt! : ) Antar att varje höna har sin egen äggfärg. Vilken ras värper turkosa ägg? Har höns själva, och ägg, men de blir endast i olika beiga nyanser.

  3. Vad är det för dina skor du har på dig? Gillar också bilden på hönsen. Så rogivande!

      1. Tack snälla =) de kommer från COS – förra sommaren men tror de finns i sortimentet fortfarande

  4. Får nog också hålla med om att jag gillar dina vardagsinlägg, och du brukar ha så extremt härliga bilder till också. Bara äggen är ju en klass för sig! Besök gärna min blogg där jag skriver om psykisk ohälsa för ett öppnare samhälle. Ta hand om er, allihop. Och fortsätt gärna med de här inläggen, blir så glad när jag ser alla fina bilder! <3 kram