Goda alkoholfria drycker är kul att experimentera fram – här kommer receptet på en särskilt lyckad sådan som också funkar fint som bål. Dumt nog mätte jag inte utan gjorde det lite på en höft. Så det här är ett ungefärligt recept – det går att ändra proportionerna mellan vin och saft lite om du vill ha det sötare eller mindre sött.
Fläderbål
Portioner
ca 8 – 10 glas
Tid
ca 5 minuter
Ingredienser
1 flaska Mousserande vitt vin (alkoholfritt)
1 1/2 – 3 dl Fläderblomssaft (koncentrerad på flaska, ej utspädd)
2 Citroner i skivor
15 blad från doftpelargoner alternativt citronmeliss.
1 dl Frysta lingon eller andra bär
Massor av is.
Gör så här
- Blanda alla ingredienser och servera genast. Om du har lite mer tid kan du blanda fläderblomssaft, citron och de gröna bladen och låta det stå och dra några timmar innan servering. För mer smak av de gröna bladen kan de mortlas lätt med lite strösocker innan de blandas ner. Tillsätta sedan vin, lingon och is strax innan servering.
4 svar
Så gott! Fläder är ju det bästa som finns.
Hello wonderful Clara!!
Jag älskar Vin och drinkar, jag kan kallt rekommendera det Italienska Vinet “Ti amo”
Puzz Puzz♥♥XXXXX
Hälsningar Kallima
Åh, det låter underbart gott!
Vad roligt att du delar alkoholfria drinkrecept, det passar ju alla! Jag vet inte om jag ska prova detta eller sangrian först, men jag ska nog hinna med båda!