På min roadtrip genom Sverige gjorde jag en radda bra fynd. Som allt på dem här bilden. En vacker gammal spillkum för en tjuga. Längst fram ligger en grön “vas” eller rättare sagt luftfuktare. Tror det är jugend. En sådan som man hängde på gamla element och fyllde med vatten för att inte inomhusluften skulle bli så torr. Bra i vårt vardagsrum där vi har flera instrument som inte mår bra av torr vinterluft. Betalade sextio kronor för den.

Hittade också detta söta, gamla glasfat. Lite för shabby chict men funkar fint i mitt sovrum med parfymflaskor ovanpå. Betalade 25 kronor.

Älskar skåla i form av stora blad – som den här gröna jag betalade tio kronor för på en Ölandsloppis. Den gamla gaffeln i trä köpte jag till matstyling – letar alltid udda bestick och tallrikar att använda i mitt jobb. Den lilla gulliga servetthållaren att ha på matbordet har jag letat efter en länge. Tio kronor betalade jag.

Hittade också en fin trasmatta för trettio kronor, ett extra stort örngott med broderi för trettio kronor. En vas som ser ut som Upsala Ekebys gröna serie men som inte är det. Fin ändå. Tror den kostade fyrtio kronor. Och så en grön karaff för en femma. Eftersom att jag lider sådan brist på karaffer. Heh. Hittade också den här gulliga gamla porslinstomten och slog till direkt. Den låg i en GRATISLÅDA på en loppis. Dog. Sådana här brukar kosta kulor.

Ni vet ju att jag sagt att man ska leta saker i fel säsong. Då kan man verkligen fynda. Som jag gjorde. I en gammal skokartong från fyrtiotalet låg dessa ljuvliga gamla julsaker försiktigt nedpackade. ÄLSKAR ju sådana här gamla grejer till julen. Enkelt, rappligt och hemmagjort ska det vara. Fina gamla bokmärken på smällkaramellerna och halmstjärnor gjorda med omsorg. Nu längtar jag till jul! 20 kronor kostade alltihop. Köpte också Flickornas Julbok för 20 kronor för jag tänker att jag ska läsa den i december för att komma i stämning.

Fyndade ytterligare en karaff för en tjuga, ett par fina spetsgardiner i äldre modell samt det mörka tyget som anas där bakom.

Kolla in min karaffsamling!

Fick tag i två riktigt långa längder för fyrtio kronor styck. Återstår att se vad jag ska göra av dem. Kanske klä in stolsitsar eller sy kuddfodral? Tyget är väldigt gammalt men helt felfritt.

La även vantarna på denna bonad (jugend?) som kommer vara så fin i vardagsrummet. 100 kronor kostade den.

Hittade också dessa två fyrkantiga porträtt som passade perfekt in i sovrummet.

Älskar!

På Öland hittade jag också dessa två fina piedestaler i rotting. 110 kronor fick jag betala för paret. Passar perfekt in i sovrummet de med!

Är så glad för att sommarens sista loppisfynd blev så osedvanligt bra och billiga.