Det går åt helvete i alla fall

Jag är ju uppe i mormors hus i skogen en vecka och igår följde vi allesammans valvakan spänt. Det kändes så skönt att vara vid världens ände och betrakta eländet från avstånd. Jag stannade uppe tills sändningarna slutade (vid ett någon gång?) och tittade med intresse men också förtvivlan. Blir så ledsen av att inse att SD gått från yttepytteparti till näst störst i min kommun. Det kom så nära och blev så verkligt.

Idag fortsätter jag tänka på valet. Och Åsa Lindeborgs text “Det går åt helvete i alla fall” sammanfattar det bäst.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

7 kommentarer på “Det går åt helvete i alla fall”

  1. Bor du i Vindelns Kommun? Blir så förvånad och ledsen när du skriver att SD blev näst största parti 🙁 Jag bor i Umeå som blev den kommun med minst antal SD-röster i riksdagsvalet, vilket jag försöker se som en tröst… #alltidröttalltidrätt

  2. Wow vilken text av Åsa Lindeborg. Jag hade hoppats det var just med sådan kraft Socialdemokraterna gått in i det här valet. Jag röstade på dom (taktiskt, annars hade det blivit V) fastän jag på många sätt saknar dom samtidigt ! Fram för den sanna socialdemokratin igen!

  3. Skämdes när jag såg att i min lilla valkrets var SD största parti. Vågar man prata med sina grannar, eller…? SD fick verkligen inte min röst.

  4. Tack för det tipset! Vilken bra text, klockren sammanfattning av läget! Det är så många viktiga saker de inte längre pratar om- politikerna.

  5. Klockren text av Åsa Linderborg. Den djupare kritiken av ojämlikhetens framväxt har verkligen saknats i valrörelsen (förutom hos vänstern). Texten ingjöt ändå hopp eftersom vi unga kommer med kämparglöd!