Nu längtar jag så att det nästan gör ont

Det snöade hela dagen idag och jag fick rysningar ända från hårfästet ner i svanskotan. På det bra sättet. Det här är den bästa tiden på året och så fort jag ser snö känner jag hur hela kroppen ropar Ja! Ja, det är så här det ska kännas.  Snön smälte bort under eftermiddagen men barnen hann ändå ut och göra en första snögubbe. Vilken lycka! Hoppas snön kommer så tidigt som den gjorde förra året. Då kom den och stannade redan i oktober.

Jag har en sådan enorm vinterlängtan. Jag längtar efter december och att gå hemma och vara väldigt gravid och knappt jobba något alls, utan mest bara baka, pyssla och göra fint i varje vrå.

Jag längtar efter barn i overaller, med röda äppelkinder och rinniga näsor.

Jag längtar efter att ta sparken för att hämta och lämna på förskolan

Ordna vintervackert i alla rum.

Jag längtar efter blått skymningsjus över snön, hett te och eld i vedspisen.

Jag längtar efter ljusslingor som lyser upp trädgården och vaddmjukt snötäcke som gör allting tyst.

Jag längtar efter kvällspromenader med Melker.

Och att komma in i värmen igen med isbitna kinder och kalla tår. Och grädda färdigt den där bulldegen som stod på jäsning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

33 kommentarer på “Nu längtar jag så att det nästan gör ont”

 1. Alltså Åhhh! Detta är precis vad jsg saknar med mina barndoms vintrar. Jag kan andrig sätta ord på känslan, men detta är SÅ nära. Lägg på lite doft av hyacint och nejlika så är jag i himlen. Tack för att du målar upp så fina bilder och ord. Kram

 2. Åh. Så fint. Det måste vara fördelen med att bo i Norrland. Här i Skåne är vintern tyvärr inte mkt att längta till. Blåsigt, helgrått och regnigt. Inte ens förra vintern var särskilt vit här i Helsingborg. Fördelen är att sommarn stannar längre. Skulle visst bli 19 grader nästa vecka. Det får man trösta sig med!

  1. Det är dock milsvid skillnad på en vinter i Gällivare mot en vinter i Gävle, och båda ingår i “Norrland”.

 3. Tack för en underbart start på dagen – dina helt ljuvliga bilder, och ord, en kopp rött te och nybakt surdegsbröd med honung. Kom igen torsdag, jag är redo! Ha en fin dag Clara!

 4. Åååh när jag ser det här sörjer jag att jag bor så långt söderut… älskar också snöig vinter.
  Dock älskar jag våren också, och den är så sen hos er 😉

 5. Åh jag förstår precis vad du menar! Jag hade nästan glömt att jag också har känt så för vintern. De senaste åren har jag mest våndats över när locket på frysboxen går igen och vi går in i den långa, mörka och kalla årstiden. Jag får återkomma till det här inlägget och insupa dina positiva känslor inför vintern långt här uppe i norr ☺

 6. Så fint skrivet! Det gör nästan att jag längtar efter vinter fast jag inte gör det. Visst är det vackert med snö men det blir halt också och det tycker jag är jobbigt. Som tur är har jag mina dubbskor. Men snön lyser upp, det gör den. Och snö till jul är mysigt. Men det har vi inte varje jul i Linköping.

 7. Nog är det vacker med snö men här är det lite för tidigt, vi hade dock frost i morse. Jag kommer att tänka på min syster som en gång sa att vintern är härlig om man är ledig, inte om man ska skrapa bilrutor i morgonstressen, dra en barnvagn i snömodd till förskolan, vänta på inställda bussar, skotta uppfarten när man kommer hem och barnen snabbt vill ha middag etc. Men om man är på skidsemester eller liknande, då tyckte hon om vintervädret 🙂

 8. Takk for at du minner meg på at vinteren er en vakker ting som jeg kan glede meg til, Clara!

 9. Åå, i år längtar jag också galet mycket till julen. Jag njuter varje gång sambon släcker ljusen på morgonen, då doftar det jul i hela köket. Så underbart! ❤️

  Tidigare jular har varit ångestladdade, livet som ofrivilligt barnlös och kommentarerna/pikarna man får vid julen är ingen rolig kombination.

  Men i år firar vi mest troligt julen med vår lilla tjej i en stor gravidmage. Jag ska dricka varm choklad, mysa runt i tjocksockar och titta på snön som faller. Längtar så jag håller på att spricka! 😃❤️

  1. Men åh, stort grattis! Har varit i svängen med ofrivillig barnlöshet, men har nu en underbar 7-åring som gör en både galen och gråhårig ibland men som såklart är den bästa som finns i hela världen! ❤️❤️

  2. Åh, stort grattis till dig! Blev så rörd när jag läste din kommentar. Hoppas att du får njuta rejält i höst och jul ♥️

   Kram från en till med en liten tjej i magen

 10. Åh så underbara bilder! Vilka fina kuddar och textilier. Snälla kan du inte skriva om var du köpt de som är nya? De passade så fint ihop i din soffa.

 11. Jag är inte förtjust i vintern så jag förstår dig inte här. Gillar hösten mycket bättre.

 12. Åh vilket stämningsfullt inlägg! Jag älskar också vinter och snö. Förra vintern var ju helt magisk! Inget krångel med blöta overaller utan bara torr, fluffig snö och stora snöhögar att leka i utanför dörren, väldigt lättsamt när man har barn. Gläds med dig inför allt mys som väntar i och med bebisen i magen!😊

 13. Så hemtrevligt du beskriver det! 🙂 Det är nästan så att du lyckas få mig att längta till vintern även om jag INTE ALLS är någon vintermänniska och direkt avskyr kylan. Brr….. Men nästan, lyckades du!

  /C

  http://fondofhome.blogg.se – en annorlunda inrednings-/lantlivsblogg

 14. ”Som nysnö över ljungen längtar jag” – en stod ur en sång vi sjunger i Aspö kyrkokör. Nalkas dig, heter den. Aspö ligger utanför Karlskrona, precis som Sturkö.

 15. På tal om att pyssla och göra fint: Det blev ju en stor äppelskörd i år och vi får otroligt vackra mörkröda äpplen på vårt träd. Jag har alltid tänkt att jag vill ta till vara några att använda i juldekorationer, uteplanteringar och annat. Men hur gör man för att få äpplena att hålla sig? Jag tänker att man kanske kan lacka eller nåt för att bevara äpplena. Men vad köper man för lack? Eller finns det nån annan metod? Vill gärna ha ditt eller läsarnas bästa tips 🙂

 16. Jag längtar också. Så det nästan gör ont. Är så glad att det blir mörkare om kvällarna och kallare i luften. Fint inlägg Clara.

 17. Jag avundas de som kan längta till vintern. Jag bor också i Västerbotten, men varje år är det som om jag har mindre och mindre tålamod med kyla och snö. Jag ser inte fram emot att behöva skotta mig ut från gården på morgonen innan jobbet, tre lager kläder på mig och barnen varje dag, ishalka osv. Glad för din skull att du tycker om vintern, själv är jag nog egentligen gjord för medelhavsklimat och i framtiden om det är möjligt tänker jag övervintra i varmare land.

 18. Viljen helt underbar text! Bor också i Västerbotten och älskar vinter, samtidigt som hösten är så vacker så jag nästan smäller av.

 19. Åh vilket mysigt blogginlägg <3 jag längtar något enormt jag osså! Att få sitta inomhus med händerna kring en rykande kopp te och titta ut och se fallande snöflingor! Ljuvligt! 🙂 kraam