Lördagens bestyr

Idag är jag på Åland och föreläser och håller i en workshop med Annakarin. Det är ärligt talat rätt jobbigt att åka och föreläsa.  Att kånka runt halva Sverige med hyrbilar och stressa mellan tågbyten och försenade flyg. Jag tror vi varit i varenda landskap flera gånger om sedan vi började föreläsa 2011. Och i varenda håla. (Men den biten älskar jag – att känna att jag verkligen får se Sverige). Den här föreläsningssvängen till Åland och Söderhamn har vi både flugit, åkt tåg, hyrt bil, åkt buss och dessutom färja. Ikväll blir det nattåg hem till norr och jag har förmånen att kliva av inte alls långt från min hemby.

Men om man tänker bort att resandet är jobbigt – så är tiden på scenen är det bästa jag vet. Älskar att föreläsa! Det är så roligt att få prata om ett ämne jag brinner för. Idag handlar det om hur digitaliseringen förändrar samhället och hur den ger röst åt nya människor och bidrar till att nya företag startas, på väldigt otippade platser och i oväntade branscher. Vi har både forskarens perspektiv (Annakarin) och hennes levande case (jag) som vänder och vrider på begreppen och förhoppningsvis vidgar bilden av vem som är entreprenör och företagare och makthavare idag. Att sedan möta människor och prata vidare efteråt – det ger mig så mycket, jag som annars mest sitter och jobbar bakom en skärm.

Men efter den här resan stundar lugnare dagar. Jag har så otroligt lite energi, massa jobbig foglossning och andra graviditetskrämpor. Jag har till exempel fått  ha en stol redo på scenen när jag föreläser eftersom jag ibland håller på att svimma när jag står upp (har så lågt blodtryck). Men nu har jag avbokat allt som inte är absolut livsnödvändigt – så att jag ska få lite mer vila under resten av graviditeten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

14 kommentarer på “Lördagens bestyr”

 1. Vad roligt det måste vara att få föreläsa tillsammans med en så god vän!
  Lycka till med föreläsningen och ha en bra hemresa!
  Skönt att få se fram emot att mysa och fixa hemma i lugnet!

 2. Så glad att jag fick säga hejdå till dig och Anna-Karin i Söderhamn, även om jag i min utmattning helt glömde bort att få fram hur mycket jag beundrar dig och även att gratta till lilla bebisen ❤️

 3. Så glad att jag fick säga hej till dig och Anna-Karin i Söderhamn, även om jag i min utmattning helt glömde bort att få fram hur mycket jag beundrar dig och även att gratta till lilla bebisen ❤️

 4. Jag kände mig stressad när jag läste detta inlägg. Du får ta hand om dig❣️ Skönt att höra ändå att du bara kommer göra det allra mest nödvändiga. Det är inte värt att köra på u för hög fart, det kostar för mycket ❤️ Hoppas du kan njuta resten av helgen. Kram

 5. Det är så kul att du kommer ända till vår avkrok i världen, Åland, för att föreläsa!
  Och jo – det tar längre tid och kostar mer än en vecka på kanarieholmarna, men så är det en avkrok också!

 6. Men Clara jag känner mig helt stressad när jag läser detta. Skönt att höra ändå att du tänker dra ner på tempot. Det är inte värt att att gasa på, priset man betalar är alldeles för högt❤️ Hoppas du kan njuta resten av helgen. Kram

 7. Tack för en inspirerande föreläsning, jätte roligt att lyssna på er! Tack för att ni sätter landsbygden på kartan!

 8. Det är ju så härligt att se fler delar av landet istället för att bara åka flyg. Ungefär som när jag åker tunnelbana i Stockholm, hittar ju inte ett smack om jag ska gå istället. Så att gå/åka bil eller annat gör ju att man får se så mycket mer! Hoppas du får en fin söndag också! Besök gärna min blogg där jag skriver om bland annat psykisk ohälsa för ett mer öppet samhälle.

 9. Förstår att det tar på krafterna, speciellt nu. Klokt att tagga ner (och så klart helt nödvändigt). Vore kul att höra mer om era föreläsningar och ert samarbete. Inspirerande! Blir ofta lugn av att läsa din blogg, natur, lantliv, klokskap, kreativitet och personlighet 👌

 10. Jag säger bara Gotland?! Har jag missat dig eller har du inte varit här, i så fall ser jag fram emot det 😉 Men först skall du ta det lugnt och vila och ta hand om dig!
  Kram Gunilla