En oktobermorgon

Inatt kom Bertil krypande ner i vår säng vid fyratiden. Jag är otroligt lättväckt när jag är gravid – och dessutom kan jag omöjligt somna om – så jag låg och vände och vred på mig. Men vid femtiden gav jag upp försöken och klev istället upp. Gjorde eld i vedspisen och tände ljus i matrummet.

Släppte ut hunden för att pinka och tog in morgontidningen.

Det är så mysigt att vara uppe innan resten av världen har vaknat. Frosten låg tjock ute och himlen glittrade av stjärnor.

Kom in, kokade te och satte mig och läste tidningen med lite Satie i högtalarna.

Efter en dryg timme hörde jag tassande steg i trappen och vips kom Folke ner, alldeles sömndrucken. Efter att ha suttit i min famn en lång stund och vaknat gjorde han en bilbana genom att rulla ut en hel rulle hushållspapper. Succé! Melker var också nyfiken.

När klockan blev sju gick jag upp och väckte storpojken som brett ut sig mitt i sängen och snarkade fridfullt. Man vill helst inte väcka  barnen alls, det ser så skönt ut när de sover.

Vi blev i alla fall liggande en stund i sängen och vaknade till, innan det var dags att gå ner och äta frukost.

Och nu fortsatte det lekas med bilbanan av hushållspapper.

Medan barnen åt frukost och Jakob läste tidningen satt jag med Melker och tog det lugnt. Och sekunden efter barnen åkt till skolan gick jag upp och la mig och somnade om igen. Med ena handen på Melker och andra handen på magen, där någon sparkade vildsint.

Så kan en oktobermorgon se ut hemma hos oss.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

15 kommentarer på “En oktobermorgon”

  1. Herlig innlegg! Men jeg må få spørre hvor din pysj / nattdrakt kommer fra? Finner ingen som er så vide i bena, så hvor har du kjøpt dine nattbukser?

  2. Jag har ett önskemål om att du och Erica ska sjunga i podden. Skulle så gärna vilja höra en duett! Ett musikaliskt avsnitt helt enkelt 🙂

  3. Låter som en väldigt mysig o skön morgon.
    Bara en fundering dock, morgonen kändes så lång;) när börjar skolan hos er?

  4. Det låter helt fantastiskt hos er en oktobermorgon trots tidig morgon. Önskar dig en god natts sömn.

  5. Jobbigt att inte kunna somna om. Känner igen mig i det, även om det för mig oftast bottnar i oro för ett av mina barn :-(.
    Men vilken mysig och lugn morgon ni verkar ha haft! Så härligt! Hos oss är det jäkt och effektivitet, annars hinner ingen i tid. Så mysigt att kunna börja dagen så lugnt och rentav hinna leka! Skolan måtte börja senare än hos oss tänker jag.

  6. Har haft den eländigaste jävla dagen. Det här inlägget gjorde mig hel igen. Tack för att du förmedlar de små tingen så stort.