Visste ni att på bara 40 år har vi förlorat mer än hälften av mängden fiskar, fåglar, däggdjur, groddjur och reptiler på jorden? Mer än hälften. Och vårt sätt att leva är orsaken. Men vi människor är också lösningen! Och för att leva här på jorden är vi helt beroende av en stor biologisk mångfald.

En av de arter som är svårast hotade i Sverige, och som jag är särskilt engagerad i- det är fjällräven. På grund av klimatförändringar där trädgränsen kryper uppåt håller rödräven på att konkurrera ut fjällräven. Dubbelt så stor, tar den över fjällrävens lyor och äter upp deras mat. Det händer även att rödrävar dödar fjällrävar. Men WWF driver framgångsrika projekt för att rädda vår fina fjällräv.

Jag har tillsammans med WWF och influencers som Therése Lindgren och Ella Grundel startat kampanjen Världshjältar. Vi kommer under hösten hjälpa WWF att sprida kunskap om vår planets snabba förlust av biologisk mångfald. Och tillsammans ger vi oss på målet att samla in en miljon kronor till WWFs viktiga arbete.

Jag är stolt över att samarbeta med WWF eftersom jag vet vilken skillnad deras arbete gör på vår planet och för djuren som lever här. Förra hösten gjorde vi en kampanj om haven på min blogg – och ni läsare var otroliga. Tillsammans samlade vi ihop nästan 100 000 kronor. Nu hoppas jag att vi tillsammans med andra kan samla in ännu mer! Lämna gärna en donation till vår insamling för WWF. Ingen summa du kan avvara är för liten!

Och vill du engagera dig och sprida budskapet vidare? Då skulle jag bli överlycklig. Planeten behöver fler Världshjältar och du kan bli en av dem! Läs mer om hur hos WWF.