• Annonssamarbete WWF •

Fjällvärldens lilla tuffing behöver din hjälp

Ett djur som jag känner lite extra för är vår fina fjällräv.  En av Skandinaviens äldsta däggdjursarter. Liten men oerhört tuff, med en kropp perfekt anpassad till det hårda, kalla klimat som råder på fjället. Under 1800-talet hade vi i Sverige omkring 4 000 fjällrävar, och lika många till fanns i Norge. Men idag finns knappt 300 vuxna fjällrävar i hela Skandinavien

Effekterna av klimatförändringarna märks på fjället och är ett problem för fjällräven. Trädgränsen klättrar uppåt, och med den följer rödräven. Den hör inte hemma på kalfjället men väl där är den ett stort problem för den lilla fjällräven. Dubbelt så stor, tar den snabbt över fjällrävens lyor och äter upp deras mat. Det händer också att rödrävar dödar fjällrävar. Det minskade snötäcket gör också att lämmeln, fjällrävens viktigaste föda, får svårare att överleva. För utan ett ordentligt snötäcke klarar lämmeln inte vintern.

WWF arbetar för att ge fjällräven en framtid och stödjer bland annat fjällrävsforskning, stödutfodring och inventering av fjällräv. Och om jag har tur och allting klaffar ska jag i sommar själv få följa med upp till fjället på inventering av fjällräv! Så himlas spännande.

Ibland kan läget kännas hopplöst – när man tänker på att det nu bara finns 300 vuxna fjällrävar i fjällvärlden. Men för 15 år sedan fanns det knappt 60 stycken i hela Skandinavien! Och den senaste inventeringen som gjorts visar på en positiv utveckling för fjällräven. Så ni förstår att WWF gör en viktig insats. Och med ditt stöd kan WWF fortsätta kampen och rädda fjällets lilla tuffing, den sällsynta fjällräven.

Nu hoppas jag att vi tillsammans kan hjälpas åt!

LÄMNA GÄRNA EN DONATION HÄR – TILL MIN INSAMLING FÖR WWF! Det går fint att swisha – och ingen gåva är för liten. Själv har jag satt in 5000 kronor till insamlingen som en tidig julgåva. 

……..Pssst!

(Vill DU  engagera dig och sprida budskapet vidare? Då skulle jag bli överlycklig. Planeten behöver fler Världshjältar och du kan bli en av dem!

Så här gör du!

-Dela WWFs kampanjmaterial på dina sociala mediekanaler.

-Tagga @wwfvarldshjaltar, #världshjältar

-Bli nominerad till Världshjälte

Genom att tagga #världshjältar och @wwfvarldshjaltar har du själv chansen att bli nominerad till Världshjälte. Världshjältarna tillsammans med WWF nominerar nya Världshjältar varje fredag på insamlingssidan. Du får också en egen insamling tillsammans med Världshjältarna! Målet är att vi ska få fler Världshjältar. Människor som engagerar sig och värnar om planetens biologiska mångfald samt hjälper till att samla in pengar till detta viktiga ändamål.)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

6 kommentarer på “Fjällvärldens lilla tuffing behöver din hjälp”

  1. Jag köpte precis en dyr fjällrävenjacka och jag önskar att jag hade lika mycket till att lägga på den faktiska fjällräven. Gissa om jag har dåligt samvete nu. Men gav en slant iallafall ❤️

  2. Jag fick så jävla dåligt samvete att jag blev naturfadder. Så nu känns det lite bättre!

  3. Försökte swisha men det gick inte. Stod flera gånger att betalningsbegäran gått ut.. Skumt. Men ska prova igen om en stund