på hemmaplan

Nu är jag och barnen hemma igen efter några underbara dagar hos Jakobs mormor. Jakob har varit hemma hela tiden och byggt på garaget. Jag är så tacksam att jag genom min man fått en så stor och fin familj som jag gärna umgås med och reser till med barnen – även utan honom! Jag inser också att det här är första gången på flera år som Jakob är hemmavid och inte borta på jobb under flera veckor på hösten. Har det inte varit Turkiet eller Spanien så har det varit Visingsö. Det är ovant att vara hemma båda två så mycket. Och väldigt skönt! Är ju halvt invalidiserad av graviditeten och skulle ha svårt att klara mig själv med barnen som jag gjort tidigare år.  Kan ju knappt gå längre än 200 meter och orkar inte gå upp och ner i trapporna i huset så mycket heller.

Det är i alla fall härligt att resa bort på lovet och få miljöombyte – och riktigt skönt att  komma hem till mina egna saker igen. Till ett hus som känns all mer färdigt än någonsin. Att göra iordning vårt sovrum i våras var ett steg på vägen. Och att få ett praktiskt garage efter att ha varit utan i alla år kommer bli ljuvligt. Slippa skrapa rutor varje vintermorgon. Ha någonstans att ställa trädgårdsmöbler över vintern, och förvara cyklar och skidor. Livet kommer bli enklare. Och nu efter jul stundar badrum och tvättstugebygge på övervåningen. Och förhoppningsvis också ny förvaringslösning till hallen. Det kommer bli en sådan höjning i levnadsstandard när vi får det på plats! Just nu klarar vi oss på bara en toalett och har tvättmaskinen stående i hallen uppe istället för i en tvättstuga. Mycket tvätt blir det att kryssa mellan när man ska passera. Och i hallen nere står två udda gamla skåp som inte rymmer ett enda dugg, och dessutom ska förvara så väl kläder som post och badrumsprylar. Det är ett ständigt kaos. Längtar tills vi får ordning på eländet!

Nu ska jag krypa ner i sängen med Sabrina och sedan somna tidigt. Imorgon ordnar vi en riktigt härlig Allhelgonamiddag för släkten så det gäller att har ork!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

7 kommentarer på “på hemmaplan”

  1. Åh vad härligt det låter att komma hem till ett hus som känns allt mer färdigt. Mitt/vårat mål med vårt hus är också att känna så. Idag har vi gjort klart allt för att ansöka om bygglov. Vi behöver bygga ut vårat lilla hus vilket iofs har varit målet sen vi köpte det för nio årsedan. Men vi har tagit det lugnt av olika anledningar bl.a. har två barn till fötts sen vi köpte huset;)
    Hälsningar Lina

  2. Du skriver så fina inlägg. När jag väntade min trea så var jag så trött. Men det var också precis som du skriver en väldigt mysig tid.