Jag klarade det!

Jag klarade det! Jag rodde den här himla veckan i hamn. Trött så att jag inte kan se klart –  eller ens tänka. Men nu är veckan förbi! Imorse när jag vaknade med smärta i hela kroppen och skulle lämna barnen, gå med hunden, göra upp eld och fota och skriva ett samarbete  – för att därefter åka och föreläsa. Då ville jag bara dra täcket över huvudet och gömma mig.

Men nu är allt gjort! Enda smolket i fredagsbägaren är att Jakob är i Stockholm och kommer med nattåget på morgonen imorgon. Det är så tråkigt när han är borta. Nu mer än vanligt, vill jag ha hela familjen samlad runt mig. Helst jämt.

Bertil är på karate nu, Folke sitter i soffan och äter äpple och ser på film. Och vi väntar med fredagsmyset till Bertil kommer hem. Själv har jag inte ett spår av aptit. Det enda jag inte känner direkt motvilja mot är glasnudlar med fisksås och massa lime och avokado. Surt så det svider i munnen. Får nog svänga ihop något i den stilen att äta till middag.

Den här helgen ska jag hur som helst ta det himla lugnt. Imorgon blir det bara vila. Fast på söndag tänkte jag tjuvstarta med julmaten. Vi firar ju jul hemma så det är bra att förbereda lite åt gången. Tänkte fixa långkål, rödkål och brunkål och frysa in. Och så en kålrotslåda. Medan vår egen kålskörd  är som fräschast och godast. Ser fram emot att få sätta igång med stöket och samtidigt lyssna på någon bra ljudbok.

Hoppas ni får en fin helg allesammans.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

24 kommentarer på “Jag klarade det!”

 1. Tack för en fin föreläsning! och grattis,🎉 önskar dig en skön och underbar familjehelg

 2. Då skönt att du äntligen får ta det lugnt❣️ Är nyfiken på hur du tillagar kålen? Låter smart att förbereda så man inte behöver så med tusen grytor på själva julafton.

 3. Hej
  Tycker själv mycket om kål , vart sugen på att börja själv . Om du orkar kan du visa dina recept ?
  Självklart också kålrotslåda .
  Börjat plocka bland adventljusstakar och planerar att göra tomte/älv landskap i ljuslyktor så barnen kan kika in .

  1. Åh, gud så mysigt! Mamma gjorde alltid ett vinterlandskap när vi var små, med julkyrka och massor av små tomtar. I lekhöjd för oss. Mysigast tänkbara!

 4. Att du orkar?! Börja med julmaten menar jag när du har foglossning. Men det låter smart att sprida ut det, Låter kul att börja med julen lite trots det än är lite väl tidigt. Jag har lite jul här faktiskt. Köpte en amaryllis var bortbjuden i morgon och skulle ha med mig den som present men det hela blev inställt. Så nu står den här hos mig och pryder sin plats på köksbordet dekorerad med grön mossa och röda bär och sprider en försmak av julen. Det känns okej. Det är så roligt att se knopparna (ja det är två på denna) utvecklas dag från dag. Ha så kul Clara med dina älskade julförberedelser men du förta dig inte. Det blir jul ändå även om inte allt är tipp topp.

  1. Tur i oturen med Amaryllisen =) tror jag också måste köpa hem en redan nu! Kan inte bärga mig =)

 5. Jag hoppas du får vila och skappna av ordentligt!

  Jag var helt slut idag efter en jobbvecka. De blev mys i soffan och kollade på gamla solsidan säsonger och fredagsgodiset var skumtomtar, älskar dom!

 6. Ved min andre graviditet,med termin slutten av april, hadde jeg ekstremt mange kynnere (hva heter det på svensk? Sånne falske rier/veer) alt i desember, så legen beordret RO og HVILE. Med en ettåring i huset og med alles forventninger til jul , ikke minst mine egne ha ha,trodde jeg det skulle bli umulig å få en fin jul om ikke alt var som det bruker være. Men det ble en «mysig» og fantastisk fin jul selv om bare halvparten av mat og pynt var slik det pleide være! Så mitt råd, Clara, er å ta det «lugnt», stress ned ,kos deg med familien og gjør kun det helt nødvendigste av juleståk, for jul blir det, uansett. Lykke til og mange klemmer/kramar fra Norge.

  1. Åh! Det låter klokt. För mig är julförberedelser rekreation – men det måste ske i lagom doser så jag inte blir trött istället =)

 7. Kära Clara!
  Ta det nu lugnt och vila mycket. Var rädd om dig och lilla babyn. Julen kommer med eller utan överdrivet stök.
  I yngre dar var julen viltigare för mig och när barnen var små ville man fixa o dona så allt var mysigt och rätt. På Julafton var man helt slut. Idag njuter jag mest av att ta fram adventsljusstakarna, det blir såå mysigt att värma på lite glögg och bara njuta. Det viktigaste för mig är gemenskapen under julen och att vi hjälps åt med maten. Alla bidrar med några rätter, jag är en hejare på olika sillinläggningar, och det är så spännande att smaka på vad alla bidragit med. Barnbarnen har gjort julgodis och bjuder stolt på sina godsaker.
  Trevlig helg och tack för din fina blogg!

  1. Hos oss bidrar också alla gäster med några rätter =) Gör julen enklare och roligare. Men jag tycker ju själv att det är SÅ roligt med allt julfix och det ger mig både glädje och energi hösten igenom – så allt för mycket vill jag inte leja bort!

 8. Åh vad du kämpar! Jag är också gravid med tredje barnet (med allt vad det innebär) och ibland kan den minsta uppgiften kännas som ett högt berg att bestiga… Önskar dig en skön och fridfull helg! Kram

 9. Heja du! Vilken kapacitet, tänk att man alltid orkar mer än man tror. Fin helg på dig också!

 10. Åh, beste inspirasjonen, tusen takk Clara! Og jeg har en sånn kandelaber som moster Jenny, fant den på loppis for en hundring!