1a december

Det blev en sen kväll i fredags. Efter att matlaget spontant kom förbi på pizza efter barnens karateträning så stannade småttingarna uppe till elva och lekte. De var så trötta att ögonen vindade. Imorse var vi så segstartade allihopa. Men mysigt att krypa upp i soffan och få se det första avsnittet av julkalendern tillsammans! Vad tyckte ni? Jag tycker att den verkar lovande!

Resten av dagen ägnade jag åt att laga mat och förbereda för gästerna som skulle komma vid tretiden. Malin och Johan och deras tre barn. Malin som jag känt ända sedan 2008 när vi via våra bloggar fick kontakt med varandra. Vi har alltid så roligt när vi ses och våra barn klickar så bra.

Det hann bli mycket orolig väntan och koll i fönstret efter de efterlängtade gästerna, innan de äntligen kom. Punktliga. Men vad spelar det för roll när de helst hade fått kommit tre veckor tidigare? Om man frågat barnen.

Jag tände ljus i hela huset och bullade upp för fika.

Så äntligen var de här! Och som vi surrade, och fikade och surrade lite till.

Till fika hade jag gjort bruschetta med tomatsalsa och guacamole som pålägg eftersom Malin är vegan. Men också vanliga smarriga ostsmörgåsar med marmelad.

Bjöd på den här läsken med juldoftande kryddor i.

Och dukade fram lite av allt julgodis jag börjat fylla frysen med. Medan vi vuxna satt inne och pratade stack barnen ut och härjade. Men efter middagen och ännu mer prat om högt och lågt var det tyvärr dags för Malin och Johan att köra de många milen hem igen.

Vilken fin första decemberlördag vi fick!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

6 kommentarer på “1a december”

 1. TACK älskade ni för en magisk eftermiddag och kväll! Så gott, trevligt och fyllt av glädje – fan som jag fått skratta gott idag! :’D

  Massor av kramar så ses vi snart igen! <3

 2. Jag tycker också att julkalendern verkar lovande och har några första reflektioner:

  1. Klass är ett tacksamt tema i berättelser för barn där de rika oftast är skurkar. Varför är det så odramatiskt att prata om klass när en vänder sig till barn men plötsligt en het potatis när en för ett vuxet samtal?
  2. Heteronormen…. snark… osv…
  3. Får “Ensam hemma” vibbar av första avsnittet med den mystiska grannen med yxan. Kan det vara en flört med 80-talist-föräldrarna som ska sitta och se på kalendern med sina kids?

 3. Åh nu måste jag direkt fråga. Menar du att du fryser julgodis? Och det påverkar inte smaken eller så? Går det med alla sorter?

  Jag väntar alltid till sista veckan före jul med att göra julgodis för att jag är så rädd att det inte ska hålla över jul.