Sega, kryddiga korintkakor att doppa i mjölk eller te är himla gott – och passar perfekt till jul. Det här receptet kommer ursprungligen från boken ”Klassiska kakor på nytt sätt” där jag hittat mycket bakinspiration genom åren. Eftersom smeten bara klickas ut och inte behöver vila i kylen innan – går det snabbt att göra kakorna.
Kryddiga korintkakor
Portioner
60 – 70 kakor
Tid
ca 20 – 30 minuter
Ingredienser
150 g smör
3 dl havregryn
3 dl vetemjöl
1 1/2 dl strösocker
1 tsk hjorthornssalt
1 tsk mald kanel
1/2 tsk mald kryddnejlika
1 dl mjölk
3 dl korinter
Gör så här
- Smält smöret i en kastrull. Blanda alla torra ingredienser och tillsätt sedan smör, mjölk och korinter.
- Arbeta ihop till en smet. Klicka ut små kluttar på ett bakplåtspapper och tryck till lätt på toppen.
- Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i ca 8 minuter.