Sega, kryddiga korintkakor att doppa i mjölk eller te Ă€r himla gott – och passar perfekt till jul. Det hĂ€r receptet kommer ursprungligen frĂ„n boken “Klassiska kakor pĂ„ nytt sĂ€tt”  dĂ€r jag hittat mycket bakinspiration genom Ă„ren. Eftersom smeten bara klickas ut och inte behöver vila i kylen innan – gĂ„r det snabbt att göra kakorna.

Kryddiga korintkakor

Portioner

60 – 70 kakor

Tid

ca 20 – 30 minuter

Ingredienser

  • 150 g smör

  • 3 dl havregryn

  • 3 dl vetemjöl

  • 1 1/2 dl strösocker

  • 1 tsk hjorthornssalt

  • 1 tsk mald kanel

  • 1/2 tsk mald kryddnejlika

  • 1 dl mjölk

  • 3 dl korinter

Gör sÄ hÀr

  • SmĂ€lt smöret i en kastrull. Blanda alla torra ingredienser och tillsĂ€tt sedan smör, mjölk och korinter.
  • Arbeta ihop till en smet. Klicka ut smĂ„ kluttar pĂ„ ett bakplĂ„tspapper och tryck till lĂ€tt pĂ„ toppen.
  • GrĂ€dda i mitten av ugnen pĂ„ 200 grader i ca 8 minuter.