Jag älskar mina loppisfyndade jultidningar. Har ett helt gäng exemplar av Husmodern som alla är från 1937, 1938 och 1939. Varför gör ingen så här fantastiska tidningsomslag längre?

Man får lära sig så mycket nyttigt också. Som att decaemaljfärg fäster på både tyg, stearlinljus och plåt. Och så får man massor av tips på hur man använder denna revolutionerande produkt till julpysslet. Man får också veta att Drottning Astrids barn ämnar fira svensk jul i Laekens och att Kruschens salt botar all reumatism omgående.

Den som saknar presentideér till fästmannen får tips om att sy ett slipsetui. Som håller ordning på slipsarna i byrålådan och är praktiskt att ta med på resan.

Det här är ju krigstider – så alla julklapptips är sånt man kan göra själv. Nåldynor, fodral för silverbesticken. Eller varför inte ett egentillverkat skärp och ett fodral för stoppgarnet? Typiskt bra sak att ha, det är ju så jobbigt när stoppgarnet dräller runt överallt.

Det mest udda julpysseltipset är för barn, och ni ser det på bilden ovan.  Enligt instruktionerna ska man välja ut några riktigt röda, rosiga äpplen. Och sedan taga lika många valnötter. Klippa ut flera lager silkespapper till en rund krage och fästa på äpplet. Borra ett litet hål i botten på valnöten och stick in en tändsticka. Fäst valnöten i äpplet, som ett huvud. Rita ansikte på valnöten. Och sedan forma sedan en strutig hatt av kräpp-papper till valnötshuvudet. Limma fast hatten och avsluta med att sticka ner en bit granris i äpplet. Så är den vackra juldekorationen färdig…

Hur kan något vara så fint?  Jag låter tidningarna ligga framme i juletid. Både som dekoration och för att kunna roa mig med läsningen.

Efter att grundligt ha läst annonserna överväger jag nu att beställa hem en burk Fermita-salva som gör bysten vacker. Formita A motverkar stora och slappa bröst. Formita B gör istället brösten större och fylligare. Här gäller det att hålla tungan rätt i mun så man beställer rätt burk… Levereras i diskret förpackning till den nätta summan av 3.50 kronor styck. Tusentals nöjda kvinnor har redan handlat!

Mina bästa husmorstips!