Årets tolv mest engagerande inlägg

Det är roligt att veta vilka inlägg som väckt mest engagemang hos er läsare under 2018. Det är nämligen ganska sällan de inlägg jag lagt ner mest tid på blir de som får mest spridning. Ibland är det väldigt oväntat vad som ska dra igång er läsare. Men jag har sammanställt en lista på de tolv mest kommenterade inläggen jag gjort under det gångna året. 

Plats 12. Varje dag blir du lite mer din egen (125 kommentarer)

Ett inlägg jag skrev en kväll när jag lagt Bertil för att sova och kände mig lite vemodig men så full av kärlek att jag inte visste riktigt vart jag skulle ta vägen. Ni lämnade så fina kommentarer!

Tecknad husmor står vid diskbänk och gör hushållssysslor med rinnande vattenkran.

Plats 11. Snåla och spara – era bästa tips (137 kommentarer)

Förra februari hade jag en temavecka – snåla veckan. Med billiga recept och spartips. Dessutom efterlyste jag era bästa snåltips – och ni bidrog verkligen! Kommentarsfältet med tips svämmade över.  Läsvärt igen, nu så här efter julhelgerna när börsen känns tunn.

Plats 10. Vad jag vill ha på julbordet (144 kommentarer)

Ett inlägg om vad jag vill ha på julbordet. Skrivet rakt upp och ned i all sin enkelhet.  Aldrig hade jag väl anat att det skulle generera sånt engagemang. Fick många uppslag från er kring vad man måste ha på julbordet.

Plats 9. Ingen vill ta ansvar bara utkräva det av andra (158 kommentarer)

Ett blogginlägg om en krönika jag skrivit för Expressen som handlar om begrepp som triggervarning och om att bara utkräva ansvar av andra istället för att arbeta med sin egen inställning. Helvete vilket liv det blev i kommentarsfältet. Det här är en typisk sådan krönika jag skrev och visste på förhand att jag mest skulle få skit för. Men som jag skrev ändå. På grund av viktigt.

Plats 8. Illa, jag mår illa (170 kommentarer)

Skrev ett inlägg om mitt gravidillamående och om hur absurda proportioner det tagit. Mådde till exempel illa av gula parasoll och uteplatser på kortsidor på hus. Det föranledde massor med roliga kommentarer från er om vad ert gravidillamående hakat upp sig på. Bland annat Google-loggan, nyinköpta ballerinaskor och den egna brevlådan. Sammanställde senare några av era kommentarer till inlägget Sånt som får er att spy. Underbar läsning!

Plats 7. När bröst plötsligt blir äckliga (183 kommentarer)

Så less på det här ämnet men kunde inte låta bli att ryta ifrån när amningsdebatten ännu en gång blossade upp. Jädrar vilket drag det blev i kommentarsfältet.

Plats 6. Här kommer julpolisen och hon är förbannad (193 kommentarer)

Skrev ett humoristisk inlägg om galenskapen i att stöka bort julen innan den är slut. Trodde inlägget skulle vara en obetydlig parantes men det blev liv i luckan och en väldig massa delande på facebook.  Visade sig att vi är många arga julpoliser där ute!

Clara utomhus i miss clarity -klänning

Plats 5. Vikten av att ha bra under (198 kommentarer)

Som svar på en vanligt återkommande fråga om vad jag använder för typ av underkläder sammanställde jag ett inlägg med mina tips och reflektioner. Hade på känn att det kunde bli känsligt – men fullt så känsligt hade jag väl aldrig trott att det kunde bli? Sedan skrev Bloggbevakning en post mot bakrund av mitt inlägg och då blev det ännu värre. Min kompis konstaterade att jag måste vara den bloggaren med “störst procentuell andel Prussiluskor bland läsarna”. Kan fortfarande känna att jag blir arg när jag tänker på reaktionerna jag fick. Jag kan fan inte ens ha vilka trosor jag vill! Det är så orimligt vilka krav vissa läsare har på mig. (Dock inte alla – 97  procent av er som läser är underbara och rimliga!).

Plats 4. Fattiga är de riktiga miljöhjätarna (241 kommentarer)

Gjorde en nypublicering av en gammal Expressenkrönika. Delades enormt på Expressen när den publicerades och nu fick den nytt liv. Så less på när övre medelklass ska vara så miljöduktiga och skryta med det –  trots att det innebär noll inskränkningar i deras egen härliga livssstil. Bara skjortor och skinnskor av lite finare kvalitet. Outhärdligt hyckleri! Trampade på flera ömma tår med detta inlägg, men det var det värt för att få säga ett sanningens ord.

Plats 3. Korsetter och kritik (295 kommentarer)

Med anledning av inlägget Vikten av att ha bra under skrev jag strax efter svarsinlägget Korsetter och kritik. Så skönt att få bemöta alltihop. Och det blev en betydligt rimligare diskussion i kommentarsfältet.

Clara ler utomhus och visar en tydlig liten gravidmage som syns genom klänningstyget.

Plats 2. Nu ska ni få höra något roligt (328 kommentarer)

Föga förvånande blev det här årets näst mest kommenterade inlägg. När jag berättade att vi väntar en trea! Blev så glad av all kärlek ni visade här.

Plats 1. En rundtur av mitt hem (369 kommentarer)

En kort film med en rundtur från mitt hem renderade mest kommentarer på hela året. Och sjuka mängder trafik och delningar. Filmade den när jag var irriterad över hur jävligt och stökigt vårt hem var. Jädrar i min lilla låda! Allt man inte vet och anar.  Som att ett inlägg som tog en kvart att producera skulle generera allra mest respons från er följare. Kul!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

19 kommentarer på “Årets tolv mest engagerande inlägg”

 1. Vilket roligt och väldigt intressant snabbsvep över vad som väcker känslor och engagemang. Det är väl ett genomsnitt av livets grejer – stora frågor varvat med det vardagsnära, ibland nästan fåniga som väcker allra mest känslor.
  Skönt ändå att se att ett inlägg i miljödebatten jobbar sig upp i toppen! Hade önskat att något av dina briljanta landsbygdsinlägg/krönikor hamnat på listan också – nu när jag flyttat så ser jag hur politik och förutsättningar skiljer sig, något man som stadsbo aldrig ens behövt reflekterat över.
  God fortsättning Clara!

 2. Tack för din underbara blogg! Den bästa av de bästa! Så många kloka ord och så vackra bilder, en sån harmonisk blandning!
  Önskar dig en härligt 2019!
  Kram Gunilla

 3. Älskade rundturen. Så befriande… Precis så såg det ut hos oss när barnen var små o vi jobbade heltid båda två.

  Fascinerande med julmaten. Sill är inte min favorit i vanliga fall, varför är den då så tvingande på julbordet? Skulle vara kul se om det blir samma reaktion till,påsk o midsommar…. 😉

 4. Tack för din underbara blogg! Blir alltid inspirerad här!
  Blev så glad över inlägget om dina underkläder, otrolig hjälpsamt för oss som faktisk önskar att veta vad man kan ha under. Ren folkupplysning og enkel lathund frågar du mig!! Så tack igen för att du delar och är så öppen!
  Alla goda önskningar för det nya året❤️

 5. Det är sällan jag kommenterar dina inlägg, men jag läser (inte alla) men många inlägg. I början läste jag även kommentarerna på de inlägg jag tyckte var extra bra skrivna och häpnade över alla dessa förorättade människors kommentarslystnad! Häpnade över det de blev förorättade över och den enorma damm av instängda känslor som inte ens hade med saken att göra, men som dina ord hittade nyckeln att öppna upp. Du är en superskribent! Du skriver klockrena inlägg! Du belyser händelser som får känslorna fria! Sluta aldrig med det!
  Min far sa alltid till mej att när man har att göra med människor bör man vara extra tydlig i tal och i skrift, så att även barn förstår. Det är du, det är det jag menar med klockren. Men den kunskapen är inte tillräcklig när man har att göra med rädda och arga människor. Vilket du märkte med en gång. Det är ingen idé att tala polska med en svensk eller tvärt om. Det är varför jag älskar dina inlägg där du ryter ifrån och sedan svarar efter tilltal – otrevligt med otrevligt, tramsigt med tramsigt och trevligt med trevligt! Fortsätt för allt i världen! Vi behöver ögonöppnare och ifrågasättande för att kunna bli bättre – i allt!
  Har nu läst din topp 12 och vill bara tacka dej för att du orkar bidra till något alternativt mot samhället och dess befolknings normer. Själv skulle jag inte orka ta så mycket, men jag vet att du är gjord av ett annat virke. Stå på dej! Ryt ifrån! Lev ett eljest liv och visa hur bra det är!
  Fortsätt skriva, för det är du så himla briljant på att göra.
  Gott nytt 2019 och lycka till med mammaledigheten för nummer tre! Det är du värd, som jobbar så hårt.

 6. Roligt inlägg! Överlag är det kul med “återblickar” tycker jag. Fint att minnas, både bra och dåligt.

 7. “Illa, jag mår illa” har jag letat upp flera gånger för att läsa de roligaste för folk! En modern klassiker skulle jag säga 😊 Hoppas den hamnar högre i träfflistan nu.

  Kan man inte lägga lite roliga favoritiblägg i högerspalten så som bloggarna brukade ha när det begav sig? 😊

 8. Jag älskar din blogg och variationen på inlägg…även om jag har en förkärlek till vardagsinläggen:) Och stort tack för att du bjöd på rundturen i ditt hem; det var det roligaste jag har sett på nätet på bra länge och så himla skönt och befriande att se i jämförelse till allt det PERFEKTA vi bombarderas med varje dag! Tack <3
  Jag måste nog titta på det igen; riktig 'feel good' :=D

 9. Vad roligt för dig efter varje blogg-år att kunna se och ibland förvånas över vad folk gillar mest/blir arg av 🙂 Kul att vi också får se den summeringen!

 10. Älskade den videon! Det bästa med den var dina kommentarer om varje rum, så otroligt kul! ♥️

 11. Missade spanxinlägget, så jag var inne och tittade på det nu. På tal om att må illa så mådde jag illa av kommentarerna. Tyckte många var elaka mot dig 🙁

 12. Vad roligt med en återblick. Jag trodde faktiskt att inlägget där du berättade om trean skulle komma på första plats, men din rundtursvideo var otroligt rolig så förstår att den genererade en hel del publicitet och kommentarer.

  Tack för ett år fyllt av roliga, inspirerade och tänkvärda inlägg. 🙂

 13. Tack för ett härligt år tillsammans med dig Clara!
  Du skriver, fotar och fängslar. En blogg utöver det vanliga. Helt suverän!
  KRAM och lycka till med allt framöver!

 14. Gillar dina vardagsinlägg, är inte så förtjust i inlägg som är skrivna för att “röra upp känslor” och det märks väldigt tydligt när du skriver på det sättet. Däremot gillade jag din lilla rundtur i hemmet, även om jag har svårt att tro att den var 100% sanning. Du har en superfin blogg som jag alltid återkommer till. Gillar verkligen allting som har med självförsörjning och odling att göra. Fina bilder på dig och dina barn och ditt hem. Gott Nytt År och stort lycka till med allting du företar dig!
  //Berith

 15. Väldigt kul att läsa! Älskar alla dina inlägg! Minns inlägget om gravidkräkassociationer, när du sedan sammanfattade läsarnas historier så reagerade jag särskilt på just en historia ”men det låter ju precis som hur det var för mig” efter en stund gick det upp för mig, det jag ju faktiskt JAG som hade kämnat kommentaren.
  Haha, #blondmengladändå